Widok
Ile napojów na wesele?
Chcemy kupic teraz napoje, bo w związku z podwyższeniem stawki VAT ceny idą w górę, ale nie wiem ile tego kupic. napewno pepsi, sprite, mirinda, soki garden i jakieś napoje niegazowane. no i woda ale mało, bo wiem, ze nasze rodziny wody zbytnio nie piją. wesele na 120 osób z poprawinami i poltrem. Kochane kobietki napiszcie jak to było u Was...boję się, ze kupimy za mało i zabraknie, albo za dużo i zostanie...
Tu masz wątek z napojami: http://forum.trojmiasto.pl/ile-napojow-na-osobe-t180974,1,11.html
U nas na 60-70 osób będzie:
- 100l soków
- 100l gazowanego
- woda w dużych ilościach
- kawa, herbata bez ograniczeń
Ślub w czerwcu - kuzynka z gastronomii mówi, że nam zostanie na pewno. Zwyczajowo liczy się chyba 1l soku, 1l gazowanego i 1l wody na osobę :)
U nas na 60-70 osób będzie:
- 100l soków
- 100l gazowanego
- woda w dużych ilościach
- kawa, herbata bez ograniczeń
Ślub w czerwcu - kuzynka z gastronomii mówi, że nam zostanie na pewno. Zwyczajowo liczy się chyba 1l soku, 1l gazowanego i 1l wody na osobę :)
Miałam 100 osób, chłopy jak dęby pili bez umiaru, było bardzo goraco bo wakacje i tak:
0,5 l na głowę w zupełności wystarczy, na poprawiny 100 butelek piwa, poszło jak woda,
0,5 l wody niegazowanej na głowę - kupiłam baniaki 5 l - woda była w dzbankach
2 l soku niegazowanego na głowę
1 l czegoś gazowanego na głowę
0,5 l na głowę w zupełności wystarczy, na poprawiny 100 butelek piwa, poszło jak woda,
0,5 l wody niegazowanej na głowę - kupiłam baniaki 5 l - woda była w dzbankach
2 l soku niegazowanego na głowę
1 l czegoś gazowanego na głowę
Czesc Kasiu,
U nas na weselu bylo ok. 70 osob, mielismy po ok. 80 litrow napojow gazowanych (typu Mirinda, Sprite itd), ok. 80 litrow sokow, i ok. 80 litrow wody niegazowanej.
I powiem tak ze od razu poszly gazowane napoje i nam ich zabraklo juz ok. 1 w nocy. Z kolei soki szly tak srednio zostalo nam chyba z 10-15 litrow po weselu, no i wody zostalo naprawde duzo, juz nawet nie pamietam ile. Wiec jesli wiesz ze Twoja rodzina zbytnio wody nie pije, to radze kupic duzo wiecej napojow gazowanych.
U nas na weselu bylo ok. 70 osob, mielismy po ok. 80 litrow napojow gazowanych (typu Mirinda, Sprite itd), ok. 80 litrow sokow, i ok. 80 litrow wody niegazowanej.
I powiem tak ze od razu poszly gazowane napoje i nam ich zabraklo juz ok. 1 w nocy. Z kolei soki szly tak srednio zostalo nam chyba z 10-15 litrow po weselu, no i wody zostalo naprawde duzo, juz nawet nie pamietam ile. Wiec jesli wiesz ze Twoja rodzina zbytnio wody nie pije, to radze kupic duzo wiecej napojow gazowanych.
w carrefourze mozna kupic pepsi,mirinde,7up za 3,39 zl za 1 l ale dostajesz e-bon do wykorzystania po 8 marca do konca kwietnia w kwocie 1,70, czyli taj naprawde to 1l tego napoju kosztuje 1,70 (jesli drugie tyle oddaja) no i my kupilismy dzisiaj..tyle,ze przy kasie stalismy chyba z pol godziny, bo kazda butelka na osobny paragon by dostac ten e-bon..ale w sumie sie oplaca no nie? ;-))
Stokrotka no u nas nie ma niestety...czasami jadę do Auchanu po większe zakupy, robimy sobie taką wycieczkę :-) ostatnio byłam w Selgrosie po wódkę, ale zabraliśmy się ze staruszkami więc na paliwo nie wydałam ani złotówki :-) i to mi się opłacało, bo zapłaciliśmy za flaszkę ok 3 zł taniej niż u nas.czyli zaoszczędziliśmy ok 290 zł. ale i tak musimy jeszcze dokupic ze 100 flaszek...
Kasia a nam Selgros czy Auchan nie po drodze..bo mamy jakies 50 km do Gdanska..wiec jakby tak liczyc dojazd itd to tez by wyszlo na to samo co u nas..a jaka vodke kupiliscie i po ile??
my nie wiemy ile liczyc.. 0,5 czy 0,7 czy 1,0 na wesele bez poprawin..i polter...no i jaka vodka ma najwieksze wziecie na wesele?;-)
my nie wiemy ile liczyc.. 0,5 czy 0,7 czy 1,0 na wesele bez poprawin..i polter...no i jaka vodka ma najwieksze wziecie na wesele?;-)
Miko to są ilości na wesele i poprawiny. Stokrotka kupilismy Maximusa za 20,61 zł, ale to było w lipcu. Liczymy 1 l na głowe, w tym wesele, poprawiny i polter. mamy wesele na 120 osób, ale przyjdzie pewno 100 i kupujemy razem 200 flaszek. a na weselach widuję Maximusa, Pana Tadeusza, Sobieskiego i kiedyś kuzynka miała Absolwenta, ale to było 5 lat temu, ostatnio nigdzie tej wódki nie widziałam.
dzieki za odp. a mi sie obilo ostatnio o uszy jakas vodka de luxe zoladkowa czysta czy cos..moj narzeczony i ja nie pijemy vodki wiec ciezko nam sie zdeycowac..wolimy winko:P
a napoje pani kasjerka nabijala kazda butelke osobno bysmy mogli otrzymac ebon..bo za kazda butelke 1 ebon..wtedy sie oplacalo..
a napoje pani kasjerka nabijala kazda butelke osobno bysmy mogli otrzymac ebon..bo za kazda butelke 1 ebon..wtedy sie oplacalo..