Widok

Ile napojów na wesele?

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Chcemy kupic teraz napoje, bo w związku z podwyższeniem stawki VAT ceny idą w górę, ale nie wiem ile tego kupic. napewno pepsi, sprite, mirinda, soki garden i jakieś napoje niegazowane. no i woda ale mało, bo wiem, ze nasze rodziny wody zbytnio nie piją. wesele na 120 osób z poprawinami i poltrem. Kochane kobietki napiszcie jak to było u Was...boję się, ze kupimy za mało i zabraknie, albo za dużo i zostanie...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Oj tego Ci nie powiem, musisz sama podjechac. Ja tylko gazetkę widziałam.
czesia357, a jaka data ważności?
Od 17. 01. w Tesco:
- coca cola 4 * 1l za 10.99
- pepsi,mirinda, 7 up 1l, 4 szt za 10 zł
- garden 2 l za 3,19
Podbijam. Czy widział ktoś jakieś ciekawe promocje na napoje gazowane i niegazowane ? :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
My mamy de lux

A ILE WINA?? CZERWONEGO/BIAŁEGO?
No zauwazyłam, ze Sobieski cieszy się ostatnio powodzeniem.
żołądkowa de luxe jest bardzo dobrą wódką :) produkt roku bodajże 2009 :) My początkowo też ją chcieliśmy,ale trafiliśmy okazję na Sobieskiego to zakupiliśmy od razu zapas na całą imprezę :)
Nazwa wódka żołądkowa kojarzy mi się z żurami spod sklepu :-) ale słyszałam, że to dobry gatunek. też się nie znam, bo alkohol piję tylko okazjonalnie, więc zbytnio w sprawie smaków nie pomogę.
dzieki za odp. a mi sie obilo ostatnio o uszy jakas vodka de luxe zoladkowa czysta czy cos..moj narzeczony i ja nie pijemy vodki wiec ciezko nam sie zdeycowac..wolimy winko:P

a napoje pani kasjerka nabijala kazda butelke osobno bysmy mogli otrzymac ebon..bo za kazda butelke 1 ebon..wtedy sie oplacalo..
tylko mam pewne ze kasjerka nie bedzie chciala kasowac kazdej butelki osobno.....
Miko to są ilości na wesele i poprawiny. Stokrotka kupilismy Maximusa za 20,61 zł, ale to było w lipcu. Liczymy 1 l na głowe, w tym wesele, poprawiny i polter. mamy wesele na 120 osób, ale przyjdzie pewno 100 i kupujemy razem 200 flaszek. a na weselach widuję Maximusa, Pana Tadeusza, Sobieskiego i kiedyś kuzynka miała Absolwenta, ale to było 5 lat temu, ostatnio nigdzie tej wódki nie widziałam.
te wszystkie ilości soków i napojów to tylko na wesele czy może wesele wraz z poprawinami?
tak rozmawiacie o tych napojach, sokach itp., ale macie na myśli samo wesele czy wesele+poprawiny?
Kasia a nam Selgros czy Auchan nie po drodze..bo mamy jakies 50 km do Gdanska..wiec jakby tak liczyc dojazd itd to tez by wyszlo na to samo co u nas..a jaka vodke kupiliscie i po ile??
my nie wiemy ile liczyc.. 0,5 czy 0,7 czy 1,0 na wesele bez poprawin..i polter...no i jaka vodka ma najwieksze wziecie na wesele?;-)
Stokrotka no u nas nie ma niestety...czasami jadę do Auchanu po większe zakupy, robimy sobie taką wycieczkę :-) ostatnio byłam w Selgrosie po wódkę, ale zabraliśmy się ze staruszkami więc na paliwo nie wydałam ani złotówki :-) i to mi się opłacało, bo zapłaciliśmy za flaszkę ok 3 zł taniej niż u nas.czyli zaoszczędziliśmy ok 290 zł. ale i tak musimy jeszcze dokupic ze 100 flaszek...
a nie masz carrefoura w swoim miescie tak?? no u nas jest..i czasami sa takie fajne promocje..ale tylko czasami:P
no to faktycznie taniocha, ale pewnie jakbym jechała te 50 km w dwie strony 100 km to bym wydała na paliwo tyle samo co kupic na miejscu...
w carrefourze byly 2 x 2l po 7.99 i dawali 4,40 w ebonie czyli wychodzilo 3,60 za dwu pack 2l napojow..czyli za 1 but 2 l 1,80 :-)
W Sierakowicach w Ribenie i Alkorze.
Kasia a gdzie kupowałas napoje w takiej cenie?
do góry