Widok

Ile płacicie za dekoracje koscioła?

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny mam pytanie ile płacicie za dekoracje koscioła? Kto wam dekoruje?

image

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
u mnie dekoruje tylko sioostra zakonna i powiedziała nam "noo w 500 zł powinniśmy się zamknąć" :)
My zaplacilismy tylko250 zlotych :) dogadalismy sie z kobita co stroi kosciol :) Warto zapytac sie ksiedza to im stroi kosciol i moze dac namiary na ta osobo co robi co na codzien :) i wyjdzie taniej :)

Pozdrawiam

300zł

imageimage
My placimy w Estill 650

ja mam nadzięję, że w dzień mojego ślubu będą inne pary też vbrały ślub to po prostu będzie trzeba się spotkać, obgadać wszystko i zrobić zrzutkę:)

u mnie zalezy od opcji czy ze sztucznych kwiatow to 300zł czy z zywych to 800zł... jeszcze sie zastanawiam :)

image

image
no własnie u nas stroi tylko siostra, nie zgadza się na żadne firmy. Powiedziała nam 500 zł, ale w tym jest też jej praca :) Mi się wydaje bardzo dużo
a ja nic nie place bo nie chce czegos takiego jak dekoracja kosciola. mam nadzieje ze para ktora bedzie miala slub przede mna tez nie bedzie chciala miec dekoracji..choc pewnie marne na to szanse:(

image
No u mnie jest podobna sytuacja stroi tylko siostra i powiedziala ze za 500 to co nieco da sie zrobic. Ale mi chyba szkoda tyle kasy kurde to tylko na 20 min.

image

my albo 300 albo 400, jeszcze nie zdecydowałam ale podejrzewam ze bedzie 400 bo duzo bardziej podobaja mi sie dekoracje za 400 :)

image
rumcajsyyyyy no ale skoro Ty nie chcesz, to para przed Tobą będzie musiała zrobić tak, żeby dekoracji juz na twoim ślubie nie było ;)

hmm chyba ciezko bedzie w 5 min wszystko pozdejmowac... ale co tam. sa wieksze problemy:)

image
nie no pewnie ;)

u nas dekoracji nie było ;)

Tak czytam i sie zastanawiam.....
My płacimy 2000 zł firmie dekorującej kościół. Dekoracja z żywych kwiatów....
Na tle tego wątku strasznie drogo.....
350 zł płacimy

image
zależy jak chce sie ustroić:) Mi osobiście nie podoba sie wstawianie sztucznych kwiatów a potem ich wynoszenie. Niektóre firmy (kwiaciarnie) oferują strojenie tylko szpaleru a inne dodatkowo np trzy ikebany w postaci ogromnych koszy to wtedy nie ma sie co dziwić ze wychodzi 2000, widziałam też strojenie ze świecami płatkami i innymi duperelami:D wiec pytanie ile płacicie jest baz sensu bo powinna być cena i sposób dekoracji Pozdrawiam

imageimage
będą szpalery, dekoraje ołtarza głównego i bocznego, dekoracje kerzeseł i klęcznika+ czerwony dywan a na nim białay atłas.
a pergolki nie bedzie?

image
a co to są pergolki??
Ksiadz nam powiedzial, ze jest jakas pani, ktora dekoruje kosciol, ale co i jak jeszcze nie wiem (!!!!)
Szczerze, to nie zalezy mi jakos specjalnie na dekoracji. Chyba sknera jestem i tyle. Jak czytam te wszystkie ceny, to mi kapcie spadaja ;)

No niestety, to kosztuje, ale z tego co widzę, to nam cenę niezłą wysadzili.....
To ja dałam koscielnemu( 20 zl w koperte) i wystawil nam to co mieli w cenie czyli sztucze kwiatki i przybrany klecznik na bialo plus sztuczne kwiaty:) i uwazam ze wystarczyło:)

Ślub cywilny
image

Slub Kościelny

image
jakoś tak nie ufam sztucznym kwiatom. A ta siostra co hce 500 zł to się nieźle ceni, skoro niektóre kwiaciarnie biorą po 300-400. To jakaś siostra - artystka chyba, może się minęła z powołaniem... ;-)
My na pewno będziemy mieli dekorację, z kwiaciarni, która w tym kościele zawsze robi strojenia. Naprawdę ładne, wedle życzenia - mnie lub więcej, no i niedrogo. Ale to w Kartuzach... :-/

image
image
Nam ksiadz w straszynie powiedzial ze 3 bukiety, swieczniki i harfa przez lawki kosztuja 500 zl. Zapytalam czy to dzieli sie na 4 pary ktore maja w tym dniu slub, bo to strasznie drogo, a on do mnie ze cena jest za usluge i ze sie nie dzieli. kazdy placi tyle samo. I powiedzail rowniez ze jestem pierwsza osoba od ktorej slyszy ze to drogo.
...czyzby inni bali sie to powiedziec???
Chetnie bym nie brala dekoracji, ale po nas jest slub od razu i chyba bedziemy zmuszeni.

[url=http://www.TickerFactory.com/]
image
[/url]
jaka usługę?? przecież kwiaty zostaje te same, już chyba nie wiedzą jak kaske zrobić:( tylko czemu naszym kosztem:(

a jak nie chcesz to przecież nikt Cię nie może zmusić:)

imageimage
Martinha
Normalnie w tym kosciele to haracz zdzieraja!

alycja_83 napisał(a):
Profesjonalna dekoracja kościoła już od 200zł ,zapraszam www.glorioza.net
image
STUDIO FLORYSTYCZNE GLORIOZA
KOMPLEKSOWA OPRAWA ŚLUBÓW www.glorioza.net
email;edussa@wp.pl tel;(+48)693 126 042
kwiaty62 napisał(a):

> alycja_83 napisał(a):
> Profesjonalna dekoracja kościoła już od 200zł ,zapraszam
> www.glorioza.net

U mnie chca te 500 za 4 bukiety przy ołtarzu, bez zadnych cudów - wcale to pieknie nie wyglada. Zeby to chociaz byla dekoracja z kwiatow i cos na lawkach to oki ale tk to niech spadaj.
kwiaty62 dzieki za oferte ale moj slub jest 100 km od gdanska :-(

image

I wlasnie dlatego wole nic. Na piekne dekoracje za kilka tys mnie nie stac, a jak mam placic kilka stow za sztuczne, zakurzone badyle, ktorych nie cierpie i jeszcze uslyszec, ze sie tego nie dzieli itp, to wole nie miec niczego.
Poza tym niektore koscioly sa piekne same w sobie. Polska parafia w L, do ktorej chodzilismy na nauki miala przepiekne biale bukiety i to bez okazji!

My płacimy (3 pary) 180zł RAZEM :).

Wybraliśmy bardzo skromne przystrojenie.
Kupimy jeszcze jakieś kwiaty i od pary wyszło nam 100zł :).

stroi nam p. Karolina Michalak.

image

http://kozlowskagnieszka.wordpress.com/
550 zł

Inne tematy z forum Wesele

bielizna ślubna - gdzie kupić? (36 odpowiedzi)

Dziewczyny tak jak w tytule, gdzie najlepiej w trójmieście dobrać bieliznę ślubną? macie może...

Sukienka (3 odpowiedzi)

Proszę o radę, gdzie kupić sukienkę na wesele?

Piling do ciała który zdziała cuda-jaki polecacie? (26 odpowiedzi)

Chciałabym wygłacic skóte na rekach mam lekko zrogowaciały naskórek zawsze pomagało słonce lub...

do góry