Widok

Ile trwa budowa hali

Chcielibyśmy wybudować niewielką halę magazynową dla firmy.

Ile może trwać budowa takiej hali?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Od 3 miesięcy do 10 lat
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Z płyt wielowartwowych to max 3 miesiace z fundamentami oraz wylewką.
Mając projekt plus około 3 miesiecy na pozwolenie na budowe.
Ciekawa opcja sa hale stalowe z zadaszeniem namiotowym, tutaj mozna wykonac inwestycje w wiekszosci przypadków na zgłoszeniu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zależy jaka hala, powierzchnia itp.

najlepsza odpowiedź to: "to zależy"! :)

Wszystko zależy od wielkości hali, technologii wykonania i tego, czy dokumentacja jest już przygotowana. Sama budowa hali może trwać od kilku miesięcy do nawet ponad roku, ale często najwięcej czasu zajmuje etap projektowania, uzgodnień i pozwoleń. Przy większych obiektach warto od początku dobrze zaplanować projekt, bo późniejsze zmiany potrafią mocno wydłużyć termin realizacji. Z tego co wiem, takie kompleksowe podejście oferuje m.in. Architekt Robert Jaworski Biuro Projektów Architektonicznych. Przy tego typu inwestycjach ważne jest nie tylko samo zaprojektowanie obiektu, ale też dopilnowanie kwestii technicznych i formalnych. Najlepiej chyba zacząć od konkretnej koncepcji i konsultacji, bo czas budowy hali magazynowej będzie zupełnie inny niż np. hali sportowej czy produkcyjnej.

Inne tematy z forum Inne

Prywatny detektyw - szukam (82 odpowiedzi)

Szukam dyskretnego detektywa z licencją - czy możecie kogoś polecić? Mam problem i szukam kogoś...

Wakacje nad morzem (5 odpowiedzi)

Cześć! Szukam miejsca nad polskim morzem, które oferuje spokojną atmosferę i piękne plaże,...

FOTOGRAFIA (19 odpowiedzi)

Witam interesuję się fotografią. Nie jestem żadnym zawodowcem, nie zarabiam na zdjęciach, ale...

do góry