Widok

Ile trwa budowa hali

Chcielibyśmy wybudować niewielką halę magazynową dla firmy.

Ile może trwać budowa takiej hali?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Wszystko zależy od wielkości hali, technologii wykonania i tego, czy dokumentacja jest już przygotowana. Sama budowa hali może trwać od kilku miesięcy do nawet ponad roku, ale często najwięcej czasu zajmuje etap projektowania, uzgodnień i pozwoleń. Przy większych obiektach warto od początku dobrze zaplanować projekt, bo późniejsze zmiany potrafią mocno wydłużyć termin realizacji. Z tego co wiem, takie kompleksowe podejście oferuje m.in. Architekt Robert Jaworski Biuro Projektów Architektonicznych. Przy tego typu inwestycjach ważne jest nie tylko samo zaprojektowanie obiektu, ale też dopilnowanie kwestii technicznych i formalnych. Najlepiej chyba zacząć od konkretnej koncepcji i konsultacji, bo czas budowy hali magazynowej będzie zupełnie inny niż np. hali sportowej czy produkcyjnej.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

najlepsza odpowiedź to: "to zależy"! :)

Zależy jaka hala, powierzchnia itp.

Z płyt wielowartwowych to max 3 miesiace z fundamentami oraz wylewką.
Mając projekt plus około 3 miesiecy na pozwolenie na budowe.
Ciekawa opcja sa hale stalowe z zadaszeniem namiotowym, tutaj mozna wykonac inwestycje w wiekszosci przypadków na zgłoszeniu.

Od 3 miesięcy do 10 lat
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Inne

Własna firma (43 odpowiedzi)

Gdzie w Trójmieście jest dobre miejsce dla prowadzenia małej firmy? Mam tu na myśli możliwość...

Jak otworzyć sklep internetowy (85 odpowiedzi)

Przymierzam sie nad otwarciem własnego sklepu internetowego. Mianowicie do tej pory sprzedawałam...

do góry