Widok

Ile ważyły Wasze dzieci w 37 tygodniu ciąży?

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Właśnie wróciłam od lekarza i usłyszałam, że synek waży 3300 gram. Termin porodu mam na 29 lutego i choć to moja druga ciąża, to chyba przeraża mnie to, że maluch może ważyć około 4 kg lub więcej. Obawiam się ciężkiego porodu. A jak to było u Was? Ile przybrały Wasze dzieci przez te ostatnie tygodnie ciąży?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
3800g
urodziłam tydzień później przez cc, ułożenie pośladkowe, tachykardia płodu i nadcisenie tętnicze matki.
mały miał 3950g. długi, chudy i bardzo spokojny zdrowy chłopiec :)
~Emi Będzie dobrze
Ja jestem pod koniec 38 tygodnia i maluch waży ponad 3300g i też obawiam się jak to będzie. Słyszałam że usg często się myli i czasem może być różnica nawet 0,5 kg w obie strony.
Wiem, że teoretycznie może tak być. Natomiast przy mojej córce mój lekarz przewidział wagę 3300, a Ania urodziła się ważąc 3325 gram, więc wiem, że mój doktor dość dokładnie szacuje wagę. Powiedział, że będziemy myśleć na kolejnej wizycie, może coś przyspieszymy jeśli zajdzie taka potrzeba.
w obu ciazach w 37 tyg były duze dzieci - syn 3800 a córka 3900.Oboje urodzeni w 41 tyg-syn 4100g i 56cm a corka 4750 i 62 cm.
wizyta w 38 tygodniu (bez 2 dni) i młody waży 3140 gr, pierwszy syn urodził się z wagą 3460 gr choć przez całą ciążę słyszałam że jest bardzo mały i więcej jak 3000 gram nie będzie
Wizyta w 34 tyg corka waga z usg 3400, tuż przed poroden wg usg 3600 a finalnie było 3250. Poród w 37 tyg. Jak dla mnie faktyczna waga to loteria...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
3800-3900
urodzony w 42 tyg 4150 i 59 cm dł
U mnie waga córki około 38 tc wahała się pomiędzy 3600-3700.
Córka urodzona kilka dni przed terminem porodu - waga z usg przed cesarką - 3900 a faktycznie córka ważyła 3150 ;)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

dr Hanna Prajs czy przyjmuje prywatnie (12 odpowiedzi)

szukam w necie,ale nie znalazłam, wiecie może czy przyjmuje prywatnie i gdzie? z góry dzięki za...

Przedszkole 49 Miś, ul. Śląska - proszę o opinie. (28 odpowiedzi)

Drogie mamy, napiszcie proszę jakie są Wasze doświadczenia z tym przedszkolem. Będę bardzo...

kolorowanki do druku (30 odpowiedzi)

czy znacie jakieś fajne strony z kolorowankami do wydruku ?

do góry