Widok

Ile wydajecie dziennie na jedzenie?

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
U mnie sam obiad wychodzi 30-40 zł.
Dziennie wydaję 70-100zł.
Zastanawiam się,czy nie przesadzam z zakupami?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 8

Ja nie wiem dziewczyny jak Wam się to udaje, szczerze Wam zazdroszczę. Ja na 2 osoby wydaję 1 600 zł miesięcznie. Czy kupujecie najtańsze produkty? Czy może macie jakiś sposób, żeby zejść z tej kwoty. Nie marnuję jedzenia, ale nie chcę też zejść z jakości mięsa, jaj, warzyw i owoców czy mleka. Do restauracji chodzę raz w miesiącu lub rzadziej.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Te wypowiedzi są sprzed kilku lat.
Ja na 3 osoby wydaje ok 2100 zl na jedzenie nie wliczając wyjść.

Uwielbiam gotować dla moich bliskich i często testuje nowe przepisy. W moim przypadku bardzo często zamawiam barilla farina tipo 00 oraz inne produkty spożywcze w moich ulubionych delikatesach włoskich. Ktoś z Was również z nich korzysta?

Korzystamy z Frisco i jest super, ale alkohol, pieczywo i mięso kupujemy stacjonarnie. Zdarza mi się zamówić we frisco jakieś warzywa, ale staram się unikać z uwagi na plastik. Mięsa i tak kupujemy mało, więc nie jest to wielki problem, gorzej z alko, bo to jednak szkło i dużo dźwigania które fajnie by było wyeliminować

No i kupuję w sklepach internetowych kawę. W sklepach stacjonarnych tak naprawdę trudno jest czasami znaleźć dobrej jakosci kawę....

Zerknijcie sobie tutaj:
https://studiokawy.pl/pl/c/Kawa-ziarnista/14

W sklepie można dostać kawy z wielu zakątków świata.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Teraz to niestety 100 zł to nawet nie jest jedna mała reklamówka.

Ceny mocno poszły w górę i lepiej nie będzie. Ciekawe, jakie są teraz opinie na temat oszczędzania na jedzeniu

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

rośliny na balkon - jakie? (18 odpowiedzi)

Może pomożecie... Chcę coś posadzić na balkonie, tylko w lato tak strasznie tam praży słońce...

poszukiwany dobry ortopeda (23 odpowiedzi)

Moja mame czeka operacja, dostała juz skierowanie i po swietach ma isc sie zapisac w kolejkę......

Tabletki do zmywarki. (71 odpowiedzi)

Własnie zamontowali mi w kuchni zmywareczke,chce kupic tabletki do mycia ale jest tak duzy...

do góry