Widok

Imiona, które się źle kojarzą ...

Jakie? bo mi np Narcyz (brrrr) dawny kolega z ogólniaka. No i nie przepadam za staromodnymi Stasiami, Basiami itp
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
sylwia, beata, goska, michal - nie lubie tych imion i zle mi sie kojarza.
Bede Anty, i troche zmienie znaczenie watku, bo nie ma dla mnie zlych imion, sa za to takie ktore sie kojarza bardzo dobrze....wiec sa to 3 zenskie imiona, magda, gosia i agnieszka.....osoby o tych imionach zawsze maja u mnie plusa na wstepie, i ten plus zazwyczaj okazuje sie zasluzonym;)
"Zrozumiał, że nie tylko był jej bliski, ale nie wiedział gdzie on się kończy, a ona zaczyna"
magda moze byc, ale agnieszka i gosia odpadaja.
i juz cie nie lubie ...
Zgadzam się ;)))
Protesuje :)
Hehehe Anty to dlatego mnie lubisz ;))
Anty te posty w tym wątku ONA to ja....ONA weszła mi na kompa :(
a kim ona jest? bo z tekstu wynika ze ja znam.... i do tego lubie;)
...z tym lubieniem to ogolnie jakies pochopne stwierdzienie, bo ja w zasadzie malo osob lubie....
Nefre a moze Ty masz jakies rozdwojenie jazni?:P
"Zrozumiał, że nie tylko był jej bliski, ale nie wiedział gdzie on się kończy, a ona zaczyna"
Nie nie mam rozdwojenia jażni.po prostu koleżanka z pracy zalogowała się na forum jako ONA,a ja weszłan na kompa i zaczęłam pisać posta i patrzę atu nie mój nik.Nie wiedziałam za bardzo jak to zmienić,ale w końcu wpadłam na to (eureka) i wróciłam do swojego niku.
Robert i Aśka...jeszcze nie poznałam osób o tych imionach, które byłyby w porządku i nie krzywdziłyby drugiej osoby...unikam tych imion jak ognia.
jak na razie znam tylko jedna Asie, ktora jest w porzadku, tak to zawsze byly jakies wariatki.

dying napisał(a):

> Robert i Aśka...jeszcze nie poznałam osób o tych imionach,
> które byłyby w porządku i nie krzywdziłyby drugiej
> osoby...unikam tych imion jak ognia.
teraz az mnie serce zabolalo, jak ja moglem nie wymienic tego imienia, przeciez znam kilka dziewczyn o tym imieniu i musze przyznac ze Asie to swietne kolezanki;)
i tu sie mijamy. ale moze to tylko ja trafilam na tylko jedna fajna Asie? bo duzo ich znalam.....

Antyspołeczny napisał(a):

> teraz az mnie serce zabolalo, jak ja moglem nie wymienic tego
> imienia, przeciez znam kilka dziewczyn o tym imieniu i musze
> przyznac ze Asie to swietne kolezanki;)
no ja znam 3, z tego jedna jest oki, a pozostale dwie sa naprawde slodkie, doslownie aniolki, do rany przyloz.....a jedna z nich potrafi mnie zawsze wyciagnacze zlego humorku, wie kiedy pocieszyc a kiedy ostro opierdolic:D
uwazaj, zebys od tych slodkosci pruchnicy nie dostal ;)
Zdecydowane NIE mówię wrednym: Krychom, Bachom, Ulkom i Agatom!
Na tak: Gosia, Agnieszka ...
agata! wiedzialam, ze o czym zapomnialam. fakt, ze znam fajne agaty, ale jednka solidnie zalazla mi za skore.
No teraz, to ja dostalam prosto w serce:( Ja mam na imie ASIA! Dlaczego to przeladne imie tak zle Wam sie kojarzy?! Mam teraz bojowe zadanie, by "Asi" przywrocic dobre imie:) My Asiulki, Asienki, Aski...nie jestesmy wcale wredne, ani straszne. Upierdliwe czasami, ale nikt nie jest doskonaly;)
Co do moich imion, to zle kojarzy mi sie Bernadetta (mam tak na trzecie hihi-logiczne nie?), chyba tylko ona. Znam jedna i nie moge jej przetrawic, a ona mnie tymbardziej:) Imie mi sie podoba, ale kojarzy fatalnie:)Co do innych, to raczej nic mi nie przychodzi do glowy.
-respect-
Nie mam imion ktore by mi sie zle kojazyly - to sa konkretne osoby a nie tylko imiona .Byc moze wynika to z tego ze mam lepsza pamiec wzrokowa i pamietam twaze a imiona gdzies ulatuja .Pozatym nie jestem pamietliwy , nie staram sie bardzo dlugo pamietac o osobach ktore nie lubie - sa wyreslone z mojego zycia i koniec

*** nieczynne *****
User tu sie z Toba zgodze. Kiedys to nawet wlasne zle mi sie kojarzylo i go nie lubilam (mlody czlowiek i glupi). Ale teraz je lubie. Choc jak widze tutaj nie znalazlo uznania ;( Zabraklo go posrod tych na piedestale....
Aśki - obłudnice (Elbereth wybacz:-)) )
Anki - zawistne i fałszywe
Kaśki i Agnieszki - zawsze bratnie dusze
Karoliny - mogę znosić bez skutków ubocznych...
Robertów nie lubię
Rafałów również (poza jednym wyjatkiem:-))
na Piotrów zawsze działam
na Jakubów również :-))
Daniele..hmmm...pozdrawiam ich milutko
Michały wrazliwi bardzo
z Marcinami zazwyczaj iskrzy...
Macieje...
:-))
przy nich tracę rozsądek, głowę i serce....

I nie mam pojęcia dlaczego tak się dzieje, ale wiem, że w moim wypadku sprawdza się to w dziewięćdziesięciu procentach...
Dobrze ze nie czytaliscie MEGAWIEPRZOWEGO SLOWNIKA IMION ZENSKICH :-)))))))))))))))))))

*** nieczynne *****
ciekawe czy ktokolwiek z poprzedników / pobierznie tylko czytałem / odniósł sie bardziej obiektywnie do pytania, a nie tylko wyjawił kto z bliźnich mu nacisnał na odcisk i jakie miał imię.

u mnie sie źle kojarzy: Ariel - wydaje mi się szatańskie, niebezpiecznie nęcące, chociaż nosił je archanioł / ale najbardziej tajemniczy /, Błażej - kojarzy mi się z pobłażliwością, tzn. dupa nie facet, Krystyna - ma coś z krostami do czynienia...
Ooo ta lista mocno zgadza sie z moja (jezeli chodzi o zenskie imiona).
A cha- i dziekuje za milutkie pozdrowionka :-D hahaha

Maciek, Maciej, Maciuś...wciąż go kocham, imię również. Bardzo dobrze wspominam imię Piotr...raczej ich lubie..Ci mężczyźni są neutralni:))
Wstręt mnie ogarnia kiedy słyszę Przemek, Przemuś, Przemysław...nie mają swojego zdania, "masełka", wredne to i malutki rozumek...nie obrażając Przemków, którzy są wyjątkami.
Co do Robertów...wole się nie wypowiadać...:]
Aśki...ehh nie poznałam ani jednej, która okazałaby się uczciwa. Moje wspomnienia z Aśkami to: zdrada, zdrada, dwulicowość...przykro mi Asie...
Podobne odczucia wobec Jolek:))
Moniki na tak... wiem, że można im ufać i można z nimi pogadać. Nie należy ich denerowawać:)) bo...oj boli:)) Generalnie imie ma pozytywny wydźwięk :))
dying napisał(a):

>
> Maciek, Maciej, Maciuś...wciąż go kocham, imię również.

no więc jednak coś musi być w tych Maciejach....
a może jest jakiś na forum? No już! Wychodźcie z cienia!!
Oj jest, jest :> nie tylko imię... ciałko, inteligencja i specyficzny charakterek :P
dying napisał(a):

> Oj jest, jest :> nie tylko imię... ciałko, inteligencja i
> specyficzny charakterek :P

a właśnie... z jakim charakterem, z jakimi cechami kojarzą ci się macieje?
hmm...tego, którego znam kocham ponad życie m.in. za opiekuńczość, czułość. Kiedy jestem przy nim czuje się naprawdę bezpiecznie, wiem, że nic mi nie grozi. Moim zdaniem Macieje są osobami ze specyficznym poczuciem humoru, są inteligentni. Maja wyrafinowany smak jeśli chodzi o muzykę, sztukę.
Maciej jest osobą poważną, ale potrafi się bardzo dobrze bawić. Najważniejsza cecha to chyba ta aura, którą wytwarza wokół siebie...aura bezpieczeństwa, mocnej męskiej ręki. Czasami przy nim czuję się jak dziecko, wiem , że on zadba o wszytsko.
Mają ciężki charakter, ponieważ mają swoje zdanie, ciężko się z nimi dyskutuje i bardzo ciężko przekonać do czegokolwiek:) Pomimo tego uważam, że są najlepsi:))

dying napisał(a):

> hmm...tego, którego znam kocham ponad życie m.in. za
> opiekuńczość, czułość. Kiedy jestem przy nim czuje się naprawdę
> bezpiecznie, wiem, że nic mi nie grozi. Moim zdaniem Macieje są
> osobami ze specyficznym poczuciem humoru, są inteligentni. Maja
> wyrafinowany smak jeśli chodzi o muzykę, sztukę.
> Maciej jest osobą poważną, ale potrafi się bardzo dobrze bawić.
> Najważniejsza cecha to chyba ta aura, którą wytwarza wokół
> siebie...aura bezpieczeństwa, mocnej męskiej ręki. Czasami przy
> nim czuję się jak dziecko, wiem , że on zadba o wszytsko.
> Mają ciężki charakter, ponieważ mają swoje zdanie, ciężko się z
> nimi dyskutuje i bardzo ciężko przekonać do czegokolwiek:)
> Pomimo tego uważam, że są najlepsi:))

ojej ...czy my czasem nie mówimy o tym samym Macieju???!!!
Być może, chociaż wolałabym, żeby to nie był ten sam :>
Pozdrawiam :))
tylko nie mów, że jest spod znaku Byka :-))
hihih nie nie jest byczkiem :)))
Widocznie każdy Maciej jest ideałem :))) i nie trzeba ich wymieniać na "lepszy model "
Co do imon męskich to: Tomek.Nie znam jeszcze normalnego faceta o tym imieniu!!!!

Co do imon żeńskich to: Kasia!!!!! i chyba Maja jeszcze,tak Maja,Majutka....Uhhhh :/,Marzena. A dlaczego tego chyba nie muszę tłumaczyć co??? :)
Masz racje...Tomki..zadufane, rozpieszczone miamisynki...przynajmniej takich znam =]
To co piszesz to jest i tak mało powiedziane.
Wiem, ale już nie chciałam oczeraniać biednych Tomeczków ;>
zgadzam sie!
Dobrze ze mam takie imie ktore nie wywoluje zadnych skrajnych reakcji:))

Swoja droga lubie Tomki, a nie przepadam za tymi na M;)
u mnie z zenskich odpada :aneta,ania,beata,zaneta i nie z powodek osobistych,po prostu mi sie nie podobaja.

meskie:lech,leszek,roman,olek i nie lubie tez tych starej daty typu zdzislaw,gienek itp.

pozdrowienia dla jakubow
Antyspołeczny napisał(a):

> Dobrze ze mam takie imie ktore nie wywoluje zadnych skrajnych
> reakcji:))
>
a właśnie ...jak masz na imię? :-)) bo ja to jestem nieuświadomiona jeszcze w tym względzie :-))
Tego mozesz sie dowiedziec jak mnie poznasz....lub jak sie bardzo postarasz, i pokombinujesz;)
kup sobie anioła :-) napisał(a):

> Antyspołeczny napisał(a):
>
> > Dobrze ze mam takie imie ktore nie wywoluje zadnych skrajnych
> > reakcji:))
> >
> a właśnie ...jak masz na imię? :-)) bo ja to jestem
> nieuświadomiona jeszcze w tym względzie :-))

Ja też nie.Generalnie to znam może 2 imiona z forum.Czemu nikt nie pisze o tym jak się nazywa?????
Bo takie sa zasady netu, jestes pod nickiem aby byc anonimowym;)...
Z męskich odpada Tomasz - oj mogłabym się za bardzo rozpisać. Znam sporo mężczyzn o tym imieniu ... po prostu jakby wycięci z szablonu ...

Damskie - Magda - to imię jest po prostu brzydkie ... takie rozlazłe Maaaagdaaaaa

Do szewskiej pasji doprowadzają mnie imiona jakimi ukarane są dzieci, które od niedawna przychodzą na świat. A są to:
Diana, Viktoria, Nikola, Oliwia, Sandra, Majkel (orginalny przykład i pisownia), Ariel i inne tego typu okropieństwa.
i tu sie mylisz, bo niektore z tych imion spatkalam juz pare lat temu i calkiem niedawno i to u doroslych ludzi. i nie uwazam, zeby dzieci byly karan 'nowymi' imionami. krzywda jest, jesli imie nie moze miec orginalnej pisowni tylko spalszcza sie ja.

Aida napisał(a):

>
> Do szewskiej pasji doprowadzają mnie imiona jakimi ukarane są
> dzieci, które od niedawna przychodzą na świat. A są to:
> Diana, Viktoria, Nikola, Oliwia, Sandra, Majkel (orginalny
> przykład i pisownia), Ariel i inne tego typu okropieństwa.
Dlaczego musi miec oryginalna? Jestesmy w Polsce i skoro nazywamy dzieci Majkelami, to niech sa Majkelami. Jan w Ameryce tez nie jest Janem tylko Johnem. Przerobili na swoje. Mamy jeden z najbogatszych i najbardziej skaplikowanycjh jezykow na swiecie, a ciagle go przerabiamy na inne(angielski w szczegolnosci). Juz nie mamy sklepow tylko shopy, wszystkie firmy i instytucje tez maja angielskie nazwy. Mnie to wkurza. Jestem za Majkelami(jak juz musi byc takie imie zamiast ladnego Michala)
-respect-
Diana to imię pochodzące z mitologii greckiej (boginii łowów), tak ma na imię moja siostra, ma 25 lat.
Tak zle kojarzone to powinny byc Adolf, lub Alfons...przynajmniej tam mi sie zdaje;)....no ale wedlug mnie glupio tez by bylo nazwac dziecka Jezus, a przeciez to tez imie;)
.....aco w takij sytuacji gdy imię podobne jest do nazwiska? np Jan Jnkowski? Marek Markowski? itp?
Ja znam Michala Michalowskiego:) Taki duet mi nie przeszkadza.
-respect-
A ja Tomka Tomczaka...
No dawajcie, chce wiecej nazwiska, moze trafie na kogos znajomego;)
Ale masz wymagania :))
do góry