Widok

Imiona, które się źle kojarzą ...

Jakie? bo mi np Narcyz (brrrr) dawny kolega z ogólniaka. No i nie przepadam za staromodnymi Stasiami, Basiami itp
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ale masz wymagania :))
No dawajcie, chce wiecej nazwiska, moze trafie na kogos znajomego;)
"Zrozumiał, że nie tylko był jej bliski, ale nie wiedział gdzie on się kończy, a ona zaczyna"
Diana to imię pochodzące z mitologii greckiej (boginii łowów), tak ma na imię moja siostra, ma 25 lat.
A ja Tomka Tomczaka...
Ja znam Michala Michalowskiego:) Taki duet mi nie przeszkadza.
-respect-
.....aco w takij sytuacji gdy imię podobne jest do nazwiska? np Jan Jnkowski? Marek Markowski? itp?
Bo takie sa zasady netu, jestes pod nickiem aby byc anonimowym;)...
"Zrozumiał, że nie tylko był jej bliski, ale nie wiedział gdzie on się kończy, a ona zaczyna"
hihih nie nie jest byczkiem :)))
kup sobie anioła :-) napisał(a):

> Antyspołeczny napisał(a):
>
> > Dobrze ze mam takie imie ktore nie wywoluje zadnych skrajnych
> > reakcji:))
> >
> a właśnie ...jak masz na imię? :-)) bo ja to jestem
> nieuświadomiona jeszcze w tym względzie :-))

Ja też nie.Generalnie to znam może 2 imiona z forum.Czemu nikt nie pisze o tym jak się nazywa?????
Nie nie mam rozdwojenia jażni.po prostu koleżanka z pracy zalogowała się na forum jako ONA,a ja weszłan na kompa i zaczęłam pisać posta i patrzę atu nie mój nik.Nie wiedziałam za bardzo jak to zmienić,ale w końcu wpadłam na to (eureka) i wróciłam do swojego niku.
Tak zle kojarzone to powinny byc Adolf, lub Alfons...przynajmniej tam mi sie zdaje;)....no ale wedlug mnie glupio tez by bylo nazwac dziecka Jezus, a przeciez to tez imie;)
Dlaczego musi miec oryginalna? Jestesmy w Polsce i skoro nazywamy dzieci Majkelami, to niech sa Majkelami. Jan w Ameryce tez nie jest Janem tylko Johnem. Przerobili na swoje. Mamy jeden z najbogatszych i najbardziej skaplikowanycjh jezykow na swiecie, a ciagle go przerabiamy na inne(angielski w szczegolnosci). Juz nie mamy sklepow tylko shopy, wszystkie firmy i instytucje tez maja angielskie nazwy. Mnie to wkurza. Jestem za Majkelami(jak juz musi byc takie imie zamiast ladnego Michala)
-respect-
Tego mozesz sie dowiedziec jak mnie poznasz....lub jak sie bardzo postarasz, i pokombinujesz;)
i tu sie mylisz, bo niektore z tych imion spatkalam juz pare lat temu i calkiem niedawno i to u doroslych ludzi. i nie uwazam, zeby dzieci byly karan 'nowymi' imionami. krzywda jest, jesli imie nie moze miec orginalnej pisowni tylko spalszcza sie ja.

Aida napisał(a):

>
> Do szewskiej pasji doprowadzają mnie imiona jakimi ukarane są
> dzieci, które od niedawna przychodzą na świat. A są to:
> Diana, Viktoria, Nikola, Oliwia, Sandra, Majkel (orginalny
> przykład i pisownia), Ariel i inne tego typu okropieństwa.
Z męskich odpada Tomasz - oj mogłabym się za bardzo rozpisać. Znam sporo mężczyzn o tym imieniu ... po prostu jakby wycięci z szablonu ...

Damskie - Magda - to imię jest po prostu brzydkie ... takie rozlazłe Maaaagdaaaaa

Do szewskiej pasji doprowadzają mnie imiona jakimi ukarane są dzieci, które od niedawna przychodzą na świat. A są to:
Diana, Viktoria, Nikola, Oliwia, Sandra, Majkel (orginalny przykład i pisownia), Ariel i inne tego typu okropieństwa.
Antyspołeczny napisał(a):

> Dobrze ze mam takie imie ktore nie wywoluje zadnych skrajnych
> reakcji:))
>
a właśnie ...jak masz na imię? :-)) bo ja to jestem nieuświadomiona jeszcze w tym względzie :-))
u mnie z zenskich odpada :aneta,ania,beata,zaneta i nie z powodek osobistych,po prostu mi sie nie podobaja.

meskie:lech,leszek,roman,olek i nie lubie tez tych starej daty typu zdzislaw,gienek itp.

pozdrowienia dla jakubow
Dobrze ze mam takie imie ktore nie wywoluje zadnych skrajnych reakcji:))

Swoja droga lubie Tomki, a nie przepadam za tymi na M;)
tylko nie mów, że jest spod znaku Byka :-))
a kim ona jest? bo z tekstu wynika ze ja znam.... i do tego lubie;)
...z tym lubieniem to ogolnie jakies pochopne stwierdzienie, bo ja w zasadzie malo osob lubie....
Nefre a moze Ty masz jakies rozdwojenie jazni?:P
do góry