Widok

Impuls 2 - różnica wysokości peronu

Dziś (ze względu na zimowe warunki na drogach) postanowiłem wybrać się do pracy SKM. Trafiłem na nowego Impulsa 2. Przeskok w technologii (w porównaniu do E47)jest ogromny, komfort i poziom hałasu też super, natomiast wątpliwości mam do różnic wysokości peronów. Dla młodego zdrowego człowieka to nie jest jakiś problem, ale dla osób które mają problem z poruszaniem może być to nieakceptowalne. ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ponieważ te składy będą docelowo jeździć jako PKM i pod tym kątem były projektowane. A jeżdżą jako SKM ponieważ dofinansowanie do ich zakupy pochodziło właśnie od nich. Więc za parę lat już ich nie będzie.
popieram tę opinię 152 nie zgadzam się z tą opinią 3

Bo impuls jest przystosowany do peronów dalekobieżnych.
popieram tę opinię 155 nie zgadzam się z tą opinią 3

Patrząc na warunki atmosferyczne ciesz się, że dojechałeś. Wybrałeś się raz... I od razu narzekanie...
popieram tę opinię 28 nie zgadzam się z tą opinią 11

Tak, powinni przebudowywać peron w zależności

jaki następny pociąg podjedzie
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 6

jest na co narzekać
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 6

Ten prog jest do zniesienia i ujdzie. Dramatem jest marnostrastwo takiej ilości miejsca na rowery. To jest dramat. 1/3 więcej ludzi by się zmieściła gdyby nie te części bydlowozowe.
popieram tę opinię 28 nie zgadzam się z tą opinią 17

Te składy to jakaś pomyłka - nie powinny jeździć jako SKM. Ta różnica w wysokości peronu a składu jest duża - matka z wózkiem będzie miała problem z wejściem/wyjściem, nawet matka z 4latkiem będzie miała problem tak jak i osoby starsze. Ostatnio na peronie było pełno śniegu - sama miałam problem z bezpiecznym wejściem do pociągu (a nie jestem osoba z niepełnosprawnością).
popieram tę opinię 21 nie zgadzam się z tą opinią 22

Zawsze coś się znajdzie. Chodzi o to żeby doprowadzić swoje życie do tego żeby narzekać jak najmniej. A nie przy pierwszej lepszej okazji.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

na zachodzie jest to nie do akceptacji...

nigdzie nie spotkałem tego, że peron jest tak odsunięty od składu... to jest dramat... zero standardów, każdy robi po swojemu
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 21

ale co to za różnica?

standardem powinna być jedna wysokość, aby sklady były badziej uniwersalne\
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 18

Polakom to nikt nie dogodzi

Wam zawsze coś nie pasuje wiecznie narzekać tylko potraficie....
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 11

od stojaków na rowery to się odwal
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 10

Nie ma standardu wysokości peronów
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 9

A który za przeproszeniem i---a, zdecydował o różnej wysokości peronów w obrębie jednej aglomeracji?

Co z wymiennością składów między liniami, co z optymalizacją kosztów?
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 12

Bo te składy nie są docelowo na SKM

Za kilka lat będą składy dopasowane do tych peronów. Było to już wspominane kilkanaście razy
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

Polacy nie potrafią planować

To nie jest narzekanie
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

Lol, za kilka lat.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
do góry