Widok

Infacol- jak stosować

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witam , u mojego synka chyba zaczęły się kolki -drugi dzień z rzędu o tej samej porze pręży się i płacze.
Najpierw myślałam że to problemy z kupką ale dzisiaj zrobił dwa razy a i tak prężył się potem i płakał strasznie.
Po infacolu chyba lepiej bo przestał tak płakać..
No i teraz nie wiem jak mu podawać..
Jak wy dawałyście? Przy każdym karmieniu czy jak coś się działo? Nie chcę nie potrzebnie dziecka faszerować.
Dodam że mały ma problem z odbijaniem więc mało kiedy po posiłku odbija my się...
Proszę o radę:(
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja stosowałam infacol tylko gdy zaczynała się kolka i nie pomagało. Przeszliśmy na debridat-tylko nie wiem od którego mca go podawałam... debridat trzeba podawać regularnie 3 razy dziennie w określonych odstępach i juz po pierwszym dniu była poprawa, po 2 zapomniałam już co to kolka a moja miała okropne kolki od 18-24 krzyk w niebogłosy i nie pomagały żadne "domowe" sposoby. Kupiliśmy też butelkę dr brown's i polecam jak forumka wyżej :) być może maluszek ma dużo gazów kładź go często na brzuszku :)
A ktoś stosował infacol tylko w przypadkach gdy coś zaczynało się dziać ?
dajesz przed kazdym jedzeniem, jedna dawke (0.5ml) albo 2 - 1mL. nie ma ograniczenia ile razy ani wieku.

musisz byc systematyczna bo to dziala podawane regolarnie.

u nas dziala swietnie, bardzo polecam
ja dawalam przed jedzenie. kup sobie butle dr browna z odpowietrznikiem. mala kosztuje okolo 25 zł w akpolu. jest super. ja dla malego kupilam i kolki sie skonczyły i była wielka roznica w jego zachowaniu oczywiscie na dobre rzecz ujmujac.
Trochę za mały ten maluch, ten lek jest chyba do podawania po skończeniu miesiąca? (Chociaż i tak jest najdelikatniejszy na rynku.) Ja dawałam 2-3 razy dziennie, dawki według ulotki.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Zakup mieszkania - rozterki (63 odpowiedzi)

Stoje przed możliwością zakupu mieszkania. Mam do wyboru 2 mieszkania w b.atrakcyjnej cenie....

Jak odzyskać kaucję za mieszkanie? (12 odpowiedzi)

Witam. Wynajmowałem mieszkanie, wpłaciłem kaucję 2500zł, po wyprowadzeniu się właściciel zaczął...

Dietetyk Agata Szczerkowska zdecydowanie odradzam (8 odpowiedzi)

Witam, kiedyś odchudzałam się z panią Agatą i efekty były super - w 3 miesiące schudłam bez...

do góry