Widok

Inseminacja w Invimedzie w Gdyni - ktoś miał?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Zdrowie Temat dostępny też na forum:
Witam'

Jestem po dwóch inseminacjach w Invikcie. Pierwsza wg mnie była wykonana zbyt wcześnie, druga zbyt późno. Chcę zmienić lekarza, ale z pewnych względów muszę ograniczyć się tylko do Gdyni, a więc pozostaje Invimed, bo w Invikcie jest tylko 1 lek. Czy któraś z Was przechodziła tam w ostatnim czasie ten zabieg? Którego lekarza polecacie? Jaki jest koszt zabiegu? pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
a mi się udało własnie w Gdyni w Invimedzie u doktora Piątkowskiego, własnie w piątek odebrałam wyniki bety i okazuje się, że jestem w ciąży, to było nasze drugie podejście do iui i mam nadzieję, że ostatnie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Martus, a jak długo dr Piątkowski Cie diagnozował i zakwalifikował do inseminacji? Jakie ma podejście?
My już raz zostaliśmy rodzicami. Teraz przymierzamy się do drugiego podejścia u dr Makowskiej. Mamy jeszcze 2 mrozaczki. Przy pierwszej próbie były 2 transfery, więc myślę, że teraz mamy podobnie duże szanse.
To bardzo dobry lekarz, podejście do pacjentek ma świetne, jest profesjonalny, ale też miły. Jeśli chodzi o diagnozę to u nas poszło szybko, bo u mnie wszystko było w porządku, tylko parametry nasienia męża nie najlepsze, więc po kompletnych badaniach, do IUI podchodziliśmy już w drugim cyklu.
korzystałam z invimedu, u dr. a.rogowskiego, ale nadużył mojej cierpliwości i zmieniłam na dr. m.piątkowskiego. Teraz leczę się w jego prywatnym gabinecie i jest to o wiele lepsze rowiązanie niż invimed, bo tam ma dla mnie 10 min a tu poświeca o wiele wiecej czasu. Jest to dobry lekarz któremu trzeba zaufać.
ja leczyłąm się w Invimed ale w Warszwie, mam bardzo pozytywną opnię o klinice, dzięki nim mam maluszka o którym od wielu już lat marzyłam.
Invimed ma placówki w wielu większych miastach, więc warto sprawdzić gdzie ich szuakć, moja przyjaciółka dzięki nim przy 3 próbie zaszła w ciążę.
Invimed porażka naciagaja tylko na kase.Ta klinikę powinni zamknąć.
Jest tyle facetów na świecie, którzy zrobią to za darmo i w sposób naturalny (ekologiczny ;) ) po co sobie życie komplikować ;P
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 6
Twój komentarz jest totalnie nie na miejscu, co z tego, że jest wielu facetów na świecie, skoro wina wcale nie musi być po stronie mężczyzny, a jest po kobiety. Z resztą już nawet nie chcę komentować tej wypowiedzi, bo jest po prostu zaczepna. Ja, a dlaczego uważasz, że powinni ja zamknąć? Trochę mnie dziwi Twój komentarz, bo zwykle spotykam się z pozytywnymi opiniami na temat tej kliniki.

i jak tam jest ktos po inseminacji po invitro jakie wrazenia? wybieramy sie tam z meżem warto?

Potwierdzam, dr Piątkowski zna się na leczeniu niepłodności. Zaczęliśmy uczęszczać do jego gabinetu w Orłowie. Dokładnie nas zdiagnozował. Tak naprawdę, jak w naszym przypadku tylko tam zawsze miał dla nas tyle czasu ile było trzeba. Okazało się, że jedynym rozwiązaniem jest in vitro. Wtedy doktor przeprowadził zabieg w Invimedzie, z którym współpracuje. Udało się za drugim razem. Dziękujemy:)

Warto. Warto wybrać sobie któregoś z trójki doświadczonych, przyjmujących tam lekarzy. Warto dać mu możliwość, czyli czas, możliwość obserwacji tego co ważne, przeanalizowania w spokoju wszystkich czynników, czasem bardzo subtelnych czynników mogących mieć wpływ na rezultat. Tak było w naszym przypadku. Dr Piątkowski niczego nie obiecywał.Raczej był szczery do bólu informując o możliwości wpływy na sukces leczenia. Zlecał po kolei badania, analizował czynniki mogące mieć wpływ na leczenie. Czasem, byliśmy niecierpliwi, ale kolejne zlecane badania wykazywały nieprawidłowości. Zakończyło się sukcesem, to najważniejsze.
byle nie dr Piątkowski - nastawiony tylko i wyłącznie na invitro... o zadnych innych metodach nie chce słuchać typu inseminacja np. poza tym przed usg domacicznym brudnym łapskiem bez rękawiczki wymacał prezerwatywę i taką zainfekowaną użył do badania usg dopochwowego.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

czy są tu mamy które nie posyłają swoich dzieci do przedszkola? (245 odpowiedzi)

za moich czasów (jestem z lat 80tych) większość dzieci nie chodziła do przedszkoli.. wiem że...

dr Maciej Stukan (11 odpowiedzi)

dziewczyny znacie tego lekarza może??on przyjmuje chyba na ujeścisku na jeleniogórskiej

7latek nie chce czytać (34 odpowiedzi)

Mój syn mimo znajomości wszystkich liter nie chce czytać. Nie umie,nie chce złożyć wyrazu w...

do góry