Widok
Panie Krzysztofie inżynierze musiało pana przycisnąć,ale ja bym żadnemu inżynierowi nie zlecił gdyż po wielu elektrykach inż. poorawiałem instalacje śmiechu warte nie potrafił nawet podłączyć wyłącznika różnicowo-prądowego,ludzie ztak wysokim wykształceniem są bardzo cenieni w biurach i za granicą.Ja życzę powodzenia w papierkowej robocie bo to wam najlepiej wychodzi
Ludzie to już kpiny za takie pieniądze to nawet Rosjanin na czarno by tego nie zrobił,nie mówiąc o szanującym się elektryku z dużą wiedzą minimalna cena za punkt elektryczny w instalacji z rozdziałem w puszkach rozgałężnych tak oświetlenia jak i gniazdowej z kuciem z montażem puszek rozgałężnych jak i puszek do gniazd i wyłączników to koszt robocizy biorąc pod uwagę że punkt według cennika to odcinek między wyłącznikiem puszką lampą to kosz między 40 a 50 zł z zaprawieniem przewodu gipsem a nie jak wycenia większość wykonawców że wyceniają te trzy rzeczy jako 3 punkty co jest kombinacją.Poza tym instalacje trójfazowe zą często długimi odcinkami i zawsze kosztowały więcej około 70 do 100 lub więcej .A montaż osprzętu jak gniazda,wyłączniki i lampy nie wchodzą nigdy w cenę instalacji są usługą dodatkową którą tylko można uzgodnić ze zleceniodawcą.A więc prawdziwi elektrycy szanujcie swój czas ,umiejętności bo firmy komleksowo robiące remonty często nie mają prawdziwych elektryków tylko często kafelkarzy murarzy lub hydraulików którzy robią instalacje gorzej jak uczniowie świeżo po szkole elektrycznej szkole.właściciele firm często pytają znasz się na elektryce i pada odpowiedz ;kiedyś naprawiłem babci żelazko to będziesz od dzisiaj robił elektrykę.Są nawet tacy fachowcy że zwykłą cyną próbują starą instalację aluminiową zlutować z nową miedzianą i przykryć ją kafelkami lub na przewodzie aluminiowym 2 x2,5 mm alu podłączyć nową instalację 3 x 2,5 mm w gniazdk i podłączyć pralkę zmywarkę mikrofalówkę czajnik elektryczny i kuchenkę z piekarnikem która sama ma 10,5 kW ale to już są mistrzowie świata.Pozdrawiam wszystkich prawdziwych elektryków.
ja robiłem teraz instalację w domku ok 180m2 (punktów elektrycznych wyszło około 160szt)
cenię to tak:
za punkt 40zł bez materiału
pomiary ok. 500zł w zalężności od ilości obwodów
instalacja pod domofon 200zł bez materaiłu
instalacja alarmowa w zależności od wielkości domu około 2000zł
podłączenie rozdzielni około 500zł w zależności od obwodów
w cenie robocizny znajduje sie montaż osprzętu (biały montaż)
jeśli jesteś zainteresowany napisz do mnie na e-mail kuszyn@poczta.fm a wyśle ci zdjęcia z budowy
cenię to tak:
za punkt 40zł bez materiału
pomiary ok. 500zł w zalężności od ilości obwodów
instalacja pod domofon 200zł bez materaiłu
instalacja alarmowa w zależności od wielkości domu około 2000zł
podłączenie rozdzielni około 500zł w zależności od obwodów
w cenie robocizny znajduje sie montaż osprzętu (biały montaż)
jeśli jesteś zainteresowany napisz do mnie na e-mail kuszyn@poczta.fm a wyśle ci zdjęcia z budowy
40zł bez materiału to i tak za dużo zobacz ile będziesz miał punktów siłowych dwa góra 3 .pomiary w takim domku około 300 pln materiał teraz znowu idzie w górę więc zastanów się też nad hurtownią. broń boże castoramy i inne ,dobry fachowiec ma swoje zaprzyjaźnione hurtownie a jeśli jest w porządku to rabaty które dostaje na materiał wracają do kieszeni klienta i tyle jeśli jeszcze nie zdecydowałeś się na instalatorów napisz na e-mail: elektryk.gdynia@gmail.com wyślemy ci ofertę
popzdrawiam
popzdrawiam
licz :
punkt odbioru energii 1f~ 35 pln
punkt odbioru energii 3f~ 70 pln/szt
punkt odbioru telefonu 35 pln/szt
punkt odbioru telewizji 35 pln/szt
do tego montaż rozdzielnicy i osprzętu bezpieczniki,różnicówki,przepięciówki itp od 1000 pln w górę no chyba że
zrobią ci dwa obwody .he he
Alarm za 1500 dostaniesz ale zawsze będzie to alarm za 1500 ,
Na koniec powiem ci że każdy uczciwy fachowiec prowadzący działalność i płacący podatki nie przyjął by zlecenia za takie pieniądze po prostu by się nie utrzymał ,narzędzia,paliwo,ludzie,zusy itp
pozdrawiam
punkt odbioru energii 1f~ 35 pln
punkt odbioru energii 3f~ 70 pln/szt
punkt odbioru telefonu 35 pln/szt
punkt odbioru telewizji 35 pln/szt
do tego montaż rozdzielnicy i osprzętu bezpieczniki,różnicówki,przepięciówki itp od 1000 pln w górę no chyba że
zrobią ci dwa obwody .he he
Alarm za 1500 dostaniesz ale zawsze będzie to alarm za 1500 ,
Na koniec powiem ci że każdy uczciwy fachowiec prowadzący działalność i płacący podatki nie przyjął by zlecenia za takie pieniądze po prostu by się nie utrzymał ,narzędzia,paliwo,ludzie,zusy itp
pozdrawiam