Widok

Internet LTE

Witam.
Czy ktoś tutaj obecnych używa internetu LTE od Play albo Cyfrowego Polsatu i mógłby się podzielić jak on działa? Czy jest jakaś szansa, żeby w Baninie można było skorzystać z internetu o prędkości powyżej 50mbs?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Tak jest ale nie na LTE
LTE nie sprawdza się
Mam LTE od Playa i jest tragicznie, chcę wypowiedzieć umowę. Prędkość fatalna, modem się wiesza, średnio dziennie 2 restarty. Nie polecam. BTW, to może zależeć od lokalizacji, ja mieszkam na os. Rodzinnym.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
mam LTE od plusa, na szczęście niedługo kończy się umowa i nie zamierzam przedłużać. Szukam innej opcji
Nie polecam z cyfrowego Polsatu w godzinach szczytu potrafi zejść do 0.100 MB. A średnia nie przekracza 2 MB. O familijne. Czekam kiedy się umowa skończy i rezygnuje
z lte jest ten problem, że np. pół banina się loguje do 1 nadajnika danego operatora czyli np. koło 1000 urządzeń, jak wszyscy zaczynają korzystać to prędkość spada. Zdradzę Wam mały protip, spróbujcie korzystać z 3G zamiast LTE na modemie, u mnie w orange była spora różnica na plus przy wolniejszej niby transmisji, były lepsze pingi i prędkość 15-20Mbit na familijnym.
Dzięki za odpowiedzi w sprawie LTE. Czyli już wiem, że nie ma co się ładować w ten syf. Czy są jakieś szanse na w miarę szybki internet w Baninie? UPC i Netia odpadają, gdyż nie świadczą usług na tym terenie. W orange mogę liczyć jedynie na 10mbs. A internet radiowy jest jeszcze gorszy pewnie, niż te LTE, które proponuje plus czy play. Chyba jedyną alternatywą jest oferta z Orange
Weź sobie jakieś radio w baninie na pewno będzie lepsze niż Orange i inni operatorzy. A wiem że WAVE ma 50 MB. Amelka zobacz. Jmt jest i chyba coś jeszcze porównaj ich oferty
jedyna w miare normalna oferta internetu w Baninie to wlasnie radiowki....
Czy ktoś z Was korzysta z tych radiówek i może powiedzieć szczerze czy jest zadowolony? Czy o każdy dzień tygodnia i o każdej porze dnia, niezależnie od pogody, wiatrów, burzy nie będzie problemów z internetem? I jak wygląda prędkość? Interesuje mnie również upload
U mnie wave 20mb w miarę dziala, czasem jakieś pingi skocza w gierce nawet do kilku tys. ale już się przyzwyczaiłem bo jest to sporadycznie.. chociaż ostatnio coraz czesciej, miałem wcześniej Orange i plus na próby i to straszna tragedia była na familijnym, nic tu nie śmiga jak upc po kablu w Gdańsku ale jest w miarę ok ;)
pogoda nie ma zadnego wplywu na jakosc radiowek; wiadomo jak natezenie ludzi wieksze to pingi ida w gore i czesem predkosci spadaja, ale ogolnie to jest dobrze, nic lepszego tu nie dostaniesz
Jakbyś był w zasięgu Inter-Komp Banino, to u nich net na razie działa bez zarzutu. Internet idzie po światłowodzie i póki co bezawaryjnie.
Ja mam 40 mega od amelka na radiu w paśmie licencjonowanym, zapiep**a jak po kablu nawet w niedzielę o 20 a na tym mi zależało.
Po przetestowaniu standardowego pasma 5GHz (czyli wszyscy poza amelkiem w baninie) byłem zniesmaczony przez właśnie spadki mocne w szczytach, na 6GHz tego nie ma. Mogą sobie marketingowcy mówić co chcą, jak nie wierzysz to sam się przekonasz.
próbowałem znaleźć speedtesty co wrzucałem na forum ale widzę ktoś wymoderował treści, widocznie coś niewygodnego napisałem :) Magicznie znikające posty to norma na trójmiasto.pl niestety.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Też mam neta od Amelka - i nie podzielam aż tak mocno Twego entuzjazmu - generalnie jest OK, i pewnie lepszej alternatywy brak, ale jednak spowolnienia, szczególnie w weekendy popołudniem się zdarzają.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4
Ja mam z orange i to prawda że na 3G śmiga lepiej niż lte,użytkowników też sporo,3 komp,5 tel,i ipla na tv-nie narzekam
LTE z Plusa/Polsatu to porażka, maszt z Żukowa zapachany, wieczorami 1mb, ja mam z multi-wifi, radio stabilne cały czas, brak awarii,
test przed chwilą
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Tak z ciekawości elemenTH ile Ciebie kosztuje takie łącze? Sam mam 25mb od multiwifi i jestem zadowolony ( pingi, stabilność łączą, reakcja na zgłoszenia ) ale warto wiedzieć jakie są opcje
do góry