Widok

Internet LTE

Witam.
Czy ktoś tutaj obecnych używa internetu LTE od Play albo Cyfrowego Polsatu i mógłby się podzielić jak on działa? Czy jest jakaś szansa, żeby w Baninie można było skorzystać z internetu o prędkości powyżej 50mbs?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Teraz to lepiej korzystać z internetu 5G, modem zewnętrzny z kartą sim i cyk jest internet ponad 200 mbps
Podaj maila to pogadamy.
Marku - ja o tym wiem doskonale.
Ale sam bojkotuje wszystkie mozliwe BTS'y, i też powinienneś :)
Zagwarantuje Ci nawet 60.
Natężenie pola maleje z kwadratem odległości, a kiedy jest słaby zasięg (bo nie ma masztu), telefony (noszone przy sobie i trzymane przy głowie) nadają z maksymalną mocą. W efekcie, oprócz tego że szybciej rozładowuje się bateria, dostajemy falami radiowymi więcej. Kury nie dają mleka i krowy nie niosą jajek nie przez maszt, a właśnie przez jego brak :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
a istnieje takie? Chętnie sprawdzę, jak mi dasz 40 mega i będę miał 40 mega w niedzielę o 19-20 godzinie to biorę. Oczywiście prędkość gwarantowana na piśmie :)
I bardzo dobrze. Jeszcze mi krowy zaczną siadłe mleko dawać, a kury przestaną nieść.
Chętniej kupimy niż sprzedamy ;p
ElemenTH skończ pitolić żeś piękny bo nie sprawdzałeś dobrze działającego 5ghz ;p
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
To co pisze koleżanka "~play-nie " ja mam w t-mobile. Wypisz wymaluj.
Za wolne działanie LTE podziękujcie aktywistom, którzy zablokowali budowę masztu przy Algidzie. Dzięki nim w dającej się przewidzieć perspektywie żadnego nowego BTS w pobliżu nie będzie :(
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
Tmobile tak samo.. :P
wiesz co, orange tak się sypnęło i mają tak kompletnie wywalone na klienta, że jestem już mocno zdesperowany.
~asd
niestety nie działa to tak pięknie jak mówią, przy kolejnych reklamacjach ustawiali mi to na wszelkie sposoby, nic to nie daje, mogę też sama przestawić się na inną sieć i to czasem mnie ratuje jak muszę pilnie zadzwonić, a nie mam zasięgu. Ale chyba nie o to chodzi nie? żebym grzebała w telefonie godzinami jak płacę wysoki firmowy abonament...
Poza tym ten zasieg innych sieci poprzez play nie jest równy zasięgowi w danej sieci. Mam to przetestowane. Inne sieci kolejkują klientów i nie ich klienci są na końcu. Nigdy w żadnej sieci nie czekałam na połączenie tak długo jak w play... masakra.
jak mi się skończy umowa to sobie kupię kartę w biedronce :-(
~wwee
nie chcę Cię martwić, ale ja też przed przejściem do play kupiłam startery ze wszystkich 3 głównych sieci (play, plus i t-mobile), miałam wtedy w orange. Przerobiłam kilka długich rozmów w różnych pomieszczeniach domu i w ogrodzie i wychodziło, że play najlepiej. Przeszłam do play, pierwsze miesiące były w miarę ok. Niestety jak się zaczęło sypać, to do szewskiej pasji mnie doprowadza rozmawianie we własnym domu... Nie wiem jak to jest, ale poprzednio, jak przechodziłam z t-mobile do orange było podobnie, przez trochę dłuższy okres było ok, a potem też do d... Reklamacje wszędzie wyglądają żenująco, ale w orange jednak u mnie było nieco lepiej z zasięgiem.
Co do play to czasem mam i 4 kreski, ale za chwilę dostaję sms że ktoś dzwonił, a nie było w tym momencie zasięgu, jest bardzo niestabilny
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
tak to są anteny dookólne, a nie nadajniki i one nic nie dają, nawet w BOK Tmonile mówili, póki nie będzie masztu to tu zasięgi nie będzie
Nie warto. Play odpowie ze to usluga mobilna i proponuja zmiane lokalizacji.
na bocznej od Tuchomskiej, tez z telefonami w play jest masakra
najlepsze jest to, ze 400m od saturna (okolice ulicy Mazurskiej) na jednym z domow są anteny T-mobile i Orange, ale prawdopodobnie sa to anteny kierunkowe i ustawione w inny m kierunku
no wlasnie Play ma te przewage ze korzysta z Plusa, Tmobile i Orange, a telefon sam wybiera najlepszy sygnal

a wracajac do tematu nie rozumiem po co wybierac LTE ktore niemal nie dziala jak ma sie dostepne radio 40mbps ktore dziala doskonale :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Banino

Szkoła i rodzice (22 odpowiedzi)

Jest parking przy szkole ale nie trzeba zastawić całą Tuchomską bo oszołomy nie myślą .

Banino Osiedle Rodzinne (4 odpowiedzi)

Czy ktoś wie co oznaczaja wysprejowane znaki pomarańczowej farba na ulicy ?

edukacja domowa (80 odpowiedzi)

Czy ktoś w Baninie prowadzi edukację domową swoich dzieci?

do góry