Widok

Internet - VOLTA, proszę o opinie.

Banino Temat dostępny też na forum:
Witam

Ktoś już ma i korzysta ? Czy dotarli już do osiedla familijnego?
Negocjował ktoś z nimi koszt instalacji ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Dlaczego tylko 100 za aż 49, bez kozery powiem pińcet plus :)
Prywatnie to już się kontaktowaliśmy, sprytnie mnie podeszli i wyciągnęli trochę informacji pod pozorem zaoferowania mi łącza operatorskiego. Wódeczka odpada, bo po kielichu też można powiedzieć za dużo, co konkurencja wykorzysta - więc co najwyżej woda lekko niegazowana :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ale na Królewskim jest światłowód od netpolu i miałem instalacje za darmo - a mam od nich telewizje (jambox) i internet (światlo) i nie narzekam - jeszcze żadnej przerwy nie było.
Zapraszam do mnie, na osiedlu królewskim specjalna promocja do końca września. A potem - pokaż ofertę konkurencji, a postaram się dać lepszą. Mam tam bardzo dobry zasięg, nie jest prawdą że coś jest przeciążone czy przerywa, jest nowa baza bardzo blisko i mało obciążona. Jeśli jest już istniejąca instalacja po innej radiówce, często można ją wykorzystać. Ale z niejasnych powodów właśnie stamtąd mam najmniejszy procent faktycznych instalacji w stosunku do zapytań "po ile internet" (dla takiej samej oferty jak wszędzie indziej), czasem trochę jeżdżenia i sprawdzania zasięgu a potem cisza, komuś nawet kiedyś zostawiłem kabel jeszcze podczas budowy i też cisza, więc powiedzcie po ile ma być.
Nadal można się dogadać - moze nie za 3 czy 5 zł, ale 7.
Nie może być zbyt tanio, bo wtedy bedziesz bardziej konkurencyjny :-) A na kawe chciałem wpaść już rok temu, zanim w ogóle był plan na pojawienie sie w Baninie. Wzbranialiśmy się od tego rekami i nogami, a jednak coś się zadzialo, co tydzień jakaś tam instalacja jest. Paradoksalnie - wiecej klientów przechodzi zza miedzy, ostatnio jeden płacił u konkurencji 120 zł za 30Mb.

Jak by co, to po kabelku sprzedajemy 100Mb/40zł 300Mb/70zł

Pan Drywa jest najlepszym przykladem ze maile nie dochodzą.

Amelek - tu nie chodzi o to ze ktoś ma nie przeżyć. Już dawno pisałem że wielkie boom potrwa miesiąc moze dwa, kilka osób przejdzie od różnych operatorów do nas, i sie uspokoi.
Dla nas nie jest konkurencją lokalna firemka która która ma 300 czy 500 klientów w jednej miejscowosci. Rób swoje, rozwijaj się. Konkurencja sprawia że trzeba iść do przodu - zanim się pojawiliśmy nie miałeś tak dobrej oferty :-) Każdy wie co limes wyczyniał w trójmieście. Jak by taka volta zaczęła poważnie podchodzić do działalności poza unijnej, to po 12 latach bycia ISP musiał byś się zacząć rozglądać za etatem. Kwestii technicznych tutaj nie bede poruszał. Nie wiem też co wyciągnąłem prywatnie,o tym mozemy pogadać via email, albo przy kawie.
Ale na Królewskim jest światłowód od netpolu i miałem instalacje za darmo - a mam od nich telewizje (jambox) i internet (światlo) i nie narzekam - jeszcze żadnej przerwy nie było.

- pamietaj ze ten światłowód kończy się ulice dalej, a z tamtąd do chwaszczyna leci radiem :-)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Wave, jeżeli jesteście w stanie zapewnić pingi na europe (głównie niemcy) na poziomie 50 w godzinach szczytu. Dodam, że stabilne 50, to myślę że się dogadamy. Tylko pytanie jaka jest realna szansa na takie pingi po radiu? A nie tylko obiecywanie.

To światło kończące się ulicę dalej to potwierdzone info? Czy tylko przypuszczenia?
no to pogratulować sieci radiowej bo 100/100 na końcu kabla jest, telewizja też przecież pasmo jakieś musi zajmować i wszystko hula ;) Zatrzymałem się na sieci radiowej z ofertami do 10/1 wiec tylko się cieszyć, że teraz jest tak dobrze.
TV nie mam, tylko Internet obecnie do 30 Mb/s i są to realne osiągi drogą radiową, jak ktoś nie wierzy można wziąć na próbę, stały publiczny adres IP dla każdego w standardzie (u innych często opcja za dopłatą / dla biznesu). A w ofercie był pewien zastój z zupełnie innych powodów niż Wave - choćby takich że dostawca Internetu też człowiek, doba ma tylko 24h, a poza sieciami i antenami istnieje jeszcze coś takiego jak życie prywatne i rodzina, która czasami się powiększa :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4
!światło: Napisz maila to Ci pokaze gdzie sie kończy.
Odnośnie pinga - podaj konkretny adres IP wtedy bedziemy mogli sprawdzić jak to wygląda. Do warszawy zamkniesz się w 10-15 ms, dalej to już bardziej zalezy od tier1 niż od nas.

strumykowa - Jambox nie zajmuje dużo, poza tym robi się proxy juz za radiem, i śmiga bez problemu.

Amelek - Ja nie neguję tego ze to co robisz działa dobrze. Sieć jak sieć, wpakowałeś się w ubnt, zmądrzałeś, świat kręci się dalej.
Tematu życia prywatnego nie bede poruszał.
Wave - jak się tak broniliście przed wejściem do Banina, to był prosty i skuteczny sposób obrony - po prostu odesłać tych klientów do mnie. Zarobić też byście zarobili bo chciałem odpłatnie zlecać instalacje które tak chętnie robicie w 15 minut, miałem wtedy też akcję serwisową wadliwej serii kilkudziesięciu LocoM5 XW którą też chciałem zlecić (już sobie poradziłem własnymi siłami). Podobno narzekali że u mnie drogo i mała prędkość dlatego szukają innego, tylko jakoś żaden wcześniej się nie odezwał do mnie, dopiero po fakcie że rezygnuje. A to nie Orange, u mnie zawsze można negocjować i się dogadać.
A co do UBNT vs MT - używam i tego i tego. W nic się nie wpakowałem, sprzęt tam gdzie jest swoją rolę spełnia ale w mocno zaszumionym eterze cudów nie ma. Zmądrzeli to ci co wcześniej nie aktualizowali firmware, wystawiali UBNT na publicznych IP i mieli wirusa, mnie to ominęło :)
a ja jestem ciekaw ktora radiowka da mi stabilne lacze podczas wiatru lub burzy.
A co to ma do rzeczy?
Zwiewa fale radiowe?
Jeżeli tylko odrzucamy sytuacje ekstremalne ( uderzenie pioruna ) to mamy w nosie wiatr i burze.

Czasy problemów przy wilgoci chyba juz dawno odeszły razem z 2.4 ghz.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja bym się tutaj doszukiwał akpektu socjologicznego.
Jak jest brzydka pogoda, to zamiast siedzieć za domem przy piwku i kiełbasce każdy siada do komputera :-)
Mam radiówkę i podczas wczorajszych opadów i wiatrów zero problemów. Pingi i transfery jak w każdym inny dzień.
Też byłem sceptycznie nastawiony do radiówek bo mają delikatnie mówiąc słabą opinię ale jak na razie jakościowo sprawuje się lepiej niż Neostrada którą miałem w poprzednim mieszkaniu. Lepsze transfery, pingi i mniej awarii. Wiadomo nie jest to łącze kablowe ani światłowód ale naprawdę nie ma się czego obawiać
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
@~gosc: Witam Klienta. Przyznaję bez bicia, od niedawna mam chwilowe problemy ze stabilnością podczas wiatru/burzy - właśnie udało się namierzyć ich przyczynę. Bynajmniej nie radiówka jest tu problemem, lecz radiolinia w nierównej walce z topolami które tej wiosny urosły już trochę za wysoko i kołysząc się na wietrze przysłaniają widoczność, pechowo akurat w kierunku na Emitel. Właśnie staram się zorganizować ich przycięcie, wtedy będzie OK. Przepraszamy za usterki, prosimy nie regulować odbiorników.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
To na burze bier od nas, z percentyla rozlicze :D
topola to chwast, do wycięcia powinno iśc :P
@Amelek - była by u Ciebie opcja dajmy na to internetów ale w paśmie licencjonowanym dla jednego mieszkania? Bez limitów oczywiście :) No i jaką prędkość mógłbyś zagwarantować wtedy. Jakie są pingi na świat w takim przypadku?
Problem z drzewami rozwiązany, łącze zwiększone (na razie jeden z 2 dostawców, ale nie zamierzam na tym poprzestać) - przykładowe wyniki testów ode mnie do zewnętrznych serwerów:

http://speedtest.ipartners.pl/control/share/186129/1
http://www.speedtest.net/my-result/5467476025

Dla jednego mieszkania jak najbardziej też się da, po szczegóły zapraszam już bezpośrednio do mnie. Są możliwe różne rozwiązania, gwarantowane i "gwarantowane", bez limitów i "bez limitów", droższe i tańsze, zależnie od konkretnej lokalizacji, potrzeb i budżetu. Instalacja też może być dowolnie tania, wszystko sprowadza się do usług finansowych czyli jak rozłożyć na raty by wydawało się super ofertą.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Tez bym sie pochwalił, ale wiecej mój komputer nie pociśnie:
http://www.speedtest.net/my-result/5471384733

Ale dobrze ze zwiekszyles. Chociaż nasi klienci z pakietami 100 i 300 MB przestaną narzekać ze im speedtest tyle nie pokazywał, bo do Ciebie puszczali.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
do góry