Widok
10 GB z prędkością 30 Mb/s to nie 3 dni, lecz mniej niż godzina - jeśli oczywiście serwer po drugiej stronie nadąży z wysyłaniem. Więc nie jest tak źle, aktualizacji po 10 GB raczej nie ściąga się zbyt często.
http://ogloszenia.trojmiasto.pl/praca-zatrudnie/monterserwisant-sieci-lanwlan-ogl59208924.html
http://ogloszenia.trojmiasto.pl/praca-zatrudnie/monterserwisant-sieci-lanwlan-ogl59208924.html
o mozliwosci zmiany serwera warto poinformować swoich klientów przede wszystkim... if you know...
Po co 300Mb? W sumie nie wiem. Ale są gagatki którzy backupuja internet i wciągu dnia potrafią 50-60 GB danych pobrać.
Widzę po sobie, mam bez limitu prędkości w domu, a na wykresie widać głównie jamboxa. Ale już wyrosłem z grania, a filmy oglądam w kinie.
A z optymalizacją stron to macie racje. Ostatnio nawet głupie WP jest napisane tak, ze bez I5'tki nie podchodź. Niby troche tekstu, a zajmuje kilka ładnych MB.
Panie Marku - jak wyglada to dobre wynagrodzenie za dobrą pracę? może wezmę drugi etat, albo zmienie firmę:D
Po co 300Mb? W sumie nie wiem. Ale są gagatki którzy backupuja internet i wciągu dnia potrafią 50-60 GB danych pobrać.
Widzę po sobie, mam bez limitu prędkości w domu, a na wykresie widać głównie jamboxa. Ale już wyrosłem z grania, a filmy oglądam w kinie.
A z optymalizacją stron to macie racje. Ostatnio nawet głupie WP jest napisane tak, ze bez I5'tki nie podchodź. Niby troche tekstu, a zajmuje kilka ładnych MB.
Panie Marku - jak wyglada to dobre wynagrodzenie za dobrą pracę? może wezmę drugi etat, albo zmienie firmę:D
Jak diagnozujemy jakiś problem to jak najbardziej proszę klienta o wyniki speedtest.net dla porównania z lokalnego serwera u mnie i innego gdzieś dalej. Backupującym 50GB dziennie, innym lokalnym ISP itp. proponuję przeznaczoną do tego usługę za odpowiednią cenę (radiolinia) lub zapraszam do konkurencji. Widełki płacowe są w ogłoszeniu, wszystko jest do dogadania zależnie od umiejętności i doświadczenia. Drugi etat niechętnie (dyspozycyjność, BHP - do chodzenia po wysokościach trzeba być wypoczętym, zakaz konkurencji, tajemnica przedsiębiorstwa itp.), zmiana firmy jak najbardziej (mile widziane doświadczenie), ale szczegóły najlepiej bezpośrednio mail CV + list + zgoda na przetwarzanie.
Licytacja licytacją, ja mam w domu łacze którego ani Amelek nie ma w swojej serwerowni, ani volta nigdy Wam nie da.
Nie dajmy się zwariować.
W tej chwili robimy osiedle domków takich jak w baninie i mamy jedną oferte:
500/500 za 59 zł
I co słyszymy od ludzi?
- A może by tak taniej?
Robimy też radiowo wioskę 80 km na północ od Banina. Ludzie tam mają 2Mb za 75 zł od monopolisty.
Nie dajmy się zwariować.
W tej chwili robimy osiedle domków takich jak w baninie i mamy jedną oferte:
500/500 za 59 zł
I co słyszymy od ludzi?
- A może by tak taniej?
Robimy też radiowo wioskę 80 km na północ od Banina. Ludzie tam mają 2Mb za 75 zł od monopolisty.
Amelek też nie stoi w miejscu, jak będzie realna potrzeba (inna niż licytowanie się kto ma więcej w serwerowni) to się dokupi i będzie. Hmm, 80 km na północ od Banina to ja na mapie widzę pełne morze :) - lepiej spróbujcie jakieś 300 km na wschód, tam naprawdę brakuje takiej Volty i Wave, bardziej niż tutaj (jest tylko neostrada albo neostrada, jak kilka dni temu była w całej okolicy jakaś awaria w Orange to przez kilka godzin nie było niczego i nawet na błękitną nie szło się dodzwonić zgłosić awarię). Tylko teren trudny, dużo lasów.