Widok

Internet - VOLTA, proszę o opinie.

Banino Temat dostępny też na forum:
Witam

Ktoś już ma i korzysta ? Czy dotarli już do osiedla familijnego?
Negocjował ktoś z nimi koszt instalacji ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Zastanawiam się czasem, do czego w domu można wykorzystać takie "300 MB". Jeśli głównie do testowania prędkości, by klienci mogli upewnić się że dostają to za co płacą i wymagają - może warto by im zdradzić sekret, że speedtest.net pozwala dowolnie wybrać serwer ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Pewnie po to, żeby update 10gb nie ściągał się 3 dni :) Technika idzie do przodu, wraz z nią rozmiary plików. Kiedyś gry zajmowały dyskietkę, teraz konsolowe zajmują po 60gb. To samo z filmami, BluRay. Do tego co to jest takie 30mb? 2 osoby na youtube w full hd + 3 coś robi i wykorzystane.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Amelka strona dlatego nie ma obrazków i CSSów, zeby się szybciej wyczytywała i nie wymagała 300Mbit/s ;)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
10 GB z prędkością 30 Mb/s to nie 3 dni, lecz mniej niż godzina - jeśli oczywiście serwer po drugiej stronie nadąży z wysyłaniem. Więc nie jest tak źle, aktualizacji po 10 GB raczej nie ściąga się zbyt często.

http://ogloszenia.trojmiasto.pl/praca-zatrudnie/monterserwisant-sieci-lanwlan-ogl59208924.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Strona wiem jaka jest i to też się zmieni, tylko są inne priorytety (jak choćby ostatnio większe łącza) - i nie ma się co śmiać, wielu moich potencjalnych klientów ma słabo działający internet mobilny więc strona nawet jak będzie ładniejsza, ma pozostać lekka.
o mozliwosci zmiany serwera warto poinformować swoich klientów przede wszystkim... if you know...

Po co 300Mb? W sumie nie wiem. Ale są gagatki którzy backupuja internet i wciągu dnia potrafią 50-60 GB danych pobrać.
Widzę po sobie, mam bez limitu prędkości w domu, a na wykresie widać głównie jamboxa. Ale już wyrosłem z grania, a filmy oglądam w kinie.

A z optymalizacją stron to macie racje. Ostatnio nawet głupie WP jest napisane tak, ze bez I5'tki nie podchodź. Niby troche tekstu, a zajmuje kilka ładnych MB.

Panie Marku - jak wyglada to dobre wynagrodzenie za dobrą pracę? może wezmę drugi etat, albo zmienie firmę:D
Jak diagnozujemy jakiś problem to jak najbardziej proszę klienta o wyniki speedtest.net dla porównania z lokalnego serwera u mnie i innego gdzieś dalej. Backupującym 50GB dziennie, innym lokalnym ISP itp. proponuję przeznaczoną do tego usługę za odpowiednią cenę (radiolinia) lub zapraszam do konkurencji. Widełki płacowe są w ogłoszeniu, wszystko jest do dogadania zależnie od umiejętności i doświadczenia. Drugi etat niechętnie (dyspozycyjność, BHP - do chodzenia po wysokościach trzeba być wypoczętym, zakaz konkurencji, tajemnica przedsiębiorstwa itp.), zmiana firmy jak najbardziej (mile widziane doświadczenie), ale szczegóły najlepiej bezpośrednio mail CV + list + zgoda na przetwarzanie.
Amelku, ale Twoja strona mi się obecnie ładuje 10,3 sekundy (przez jedno 404), więc nie wiem czy na komórkach nie zacznie renderowania dopiero wtedy... ;)

Zasada numer 1 - nie hotlinkuj, bo nie wiesz kiedy coś zniknie ;)
Faktycznie coś zniknęło, już poprawione.
Pytanie do volty: ile kosztuje internet 50/10 mb miesięcznie w Baninie?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Witam,

Na chwilę obecną najniższy pakiet internetu to 69zł brutto miesięcznie za 100/30 Mb/s ;)

pozdrawiam J.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Za 100 zł zrobie Ci taki pakiet po radiu.

Edit:
Mowa oczywiście o 50/10
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4
Ale po co, skoro za 69 będę miał lepszy?
Ja już mam instalację i już prawie dwa lata korzystam z Volty
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Licytacja licytacją, ja mam w domu łacze którego ani Amelek nie ma w swojej serwerowni, ani volta nigdy Wam nie da.
Nie dajmy się zwariować.
W tej chwili robimy osiedle domków takich jak w baninie i mamy jedną oferte:
500/500 za 59 zł
I co słyszymy od ludzi?
- A może by tak taniej?

Robimy też radiowo wioskę 80 km na północ od Banina. Ludzie tam mają 2Mb za 75 zł od monopolisty.
Amelek też nie stoi w miejscu, jak będzie realna potrzeba (inna niż licytowanie się kto ma więcej w serwerowni) to się dokupi i będzie. Hmm, 80 km na północ od Banina to ja na mapie widzę pełne morze :) - lepiej spróbujcie jakieś 300 km na wschód, tam naprawdę brakuje takiej Volty i Wave, bardziej niż tutaj (jest tylko neostrada albo neostrada, jak kilka dni temu była w całej okolicy jakaś awaria w Orange to przez kilka godzin nie było niczego i nawet na błękitną nie szło się dodzwonić zgłosić awarię). Tylko teren trudny, dużo lasów.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Mamy tam sieć, trochę większą niż "amelek",
tak prawie do okoła zalewu wiślanego, i troche jeszcze w dół.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Witam. Mam ten sam problem, albo nikt nie odbiera telefonu albo jak zadzwonię do biura to obiecują, że ktoś się skontaktuje. To są kpiny, rezygnuję z ich oferty, najwidoczniej mają gdzieś nowych klientów.

czy na nowym osiedlu przy ul Wspólnej Volta planuje się pojawić ? co sądzicie o Multi Wifi ?

ja czekam juz 8 miesiecy na wycene i nic!! kpina
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mamy takiego operatora volta na zaspie t r a g i e d i a unikajcie jak ognia
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
do góry