Widok

Internet - VOLTA, proszę o opinie.

Usługi i wykonawcy Temat dostępny też na forum:
Witam

Ktoś już ma i korzysta ? Czy dotarli już do osiedla familijnego?
Negocjował ktoś z nimi koszt instalacji ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

odpowiedz na mojego @ z piatku ... gdzie szanowny pan J , przez tydzien 0 kontaktu ...

"Dzień dobry,

A czy Szanowny Pan mógłby się przedstawić i podać adres niedoszłej instalacji, będzie mi łatwiej znaleźć odpowiedzialnego przedstawiciela czy tam konsultanta jak zwał tak zwał.

Ułatwi mi to zadanie na tyle, aby niezadowolony klient nie miał poczucia że mamy go w d*pie."

goscie sa nie normalni ...
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

haha kwintesencja żenującej obsługi klienta tej firmy. Ja nie wiem jak oni się na rynku utrzymują...
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

5 MIESIĘCY czekania na przyłączenie internetu w Rębiechowie i nic! Po chyba 100 telefonach ciągłe narzekanie na "podwykonawcę", rzekome rozmowy z prezesem i zero efektu. Jak za komuny. Odradzam podpisywanie umów z nimi!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

A może warto się zabrać do pracy i przestać wypisywać głupoty na forum !
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Potwierdzam podpisał umowę i ma gdzieś klienta . Odrzuca połaczenia .Kłamie. Brak Internetu brak zwrotu podpisanych dokumentów.
Oni nigdy nie wejdą do Banina nawet w 2089 roku położyli światłowód w innym celu niż świadczenie usług.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Panie J. Przestań oszukiwać ludzi w Baninie odpisujesz umowy później nie odbiera Pan telefonu.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

W jakim celu?

To prawda nikomu nie zależy na podłączeniu nas do sieci.

Mimo podpisanej umowy o przyłącze (niecałe 100m od skrzynki) i obietnicy podłączenia w 30dni, czekam już półtora roku, brak odzewu na telefony i emaile. Szkoda słów i nerwów na voltę

Czy te 30 dni było zapisane w umowie jako wiążący termin uruchomienia usługi (umowa rozwiązuje się jeśli nie zostanie dotrzymany)? Bo jeśli nie, a umowa pewnie na 2 lata... to będzie obowiązywać przez 2 lata od dnia "kiedyś tam" kiedy podłączą (bez względu na to, czy usługa jeszcze wtedy będzie potrzebna, trzeba będzie za nią płacić).

To była tzw. ankieta instalacyjna, w której volta zobowiązała się podłączyć internet do naszego domu w ciągu 30 dni.

Proszę nie kłamać podpisuje PAN umowy a później brak kontaktu i instalacji

czy cos sie zmienilo w temacie volta podlancza ludzi w baninie ?

"dobrze działający Internet stacjonarny" to chyba jakaś kpina, że Pan to pisze. Jestem u Amelka 2 lata i działa tragicznie, dlatego teraz szukam innego rozwiązania. Dzisiaj np. do maila musiałam 3x próbować, żeby się zalogować... Odradzam każdemu!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Weryfikowałem, nadal widzę to co wcześniej - słaby sygnał od urządzeń WiFi, co jest niezależne od dostawcy Internetu. Jeśli zmniejszenie odległości między routerem a urządzeniami WiFi ani podłączenie kablem nie jest możliwe, to niestety nic więcej nie poradzę - być może w tym miejscu tak musi być, że Internet z sieci komórkowej działa lepiej od WiFi (niezależnie od kogo jest Internet - nawet gdyby do routera dochodził światłowodem). Odgrzebywanie kolejnych starych (i do tego nie na temat) wątków z forum w niczym tu nie pomaga.

Ping z zewnątrz do routera (po drodze przez sieć radiową) nie wykazuje nieprawidłowości:
--- 185.38.220.xxx ping statistics ---
100 packets transmitted, 100 received, 0% packet loss, time 19870ms
rtt min/avg/max/mdev = 2.258/5.686/27.106/4.204 ms, ipg/ewma 200.710/5.658 ms

Z wyjściem w świat też nie mamy obecnie problemu:

http://www.speedtest.pl/wynik/215246134

Ale przy tak słabym sygnale odbieranym przez router od Państwa urządzeń to normalne że WiFi nie będzie dobrze działać:

jul/20 14:58:18 wireless,info C8:F7:33:xx:xx:xx@wlan1: connected, signal strength -87
jul/21 18:21:09 wireless,info C8:F7:33:xx:xx:xx@wlan1: disconnected, extensive data loss

A wracając do tematu wątku - chciałem kiedyś jako klient biznesowy kupić od Volty gigabit Internetu po światłowodzie, z odbiorem na Imbirowej gdzie jest ich studzienka (około 200m od Morelowej), za całkiem ładny 4-cyfrowy abonament. Od czerwca ubiegłego roku próbowałem się kontaktować, we wrześniu odpowiedzieli "nie jesteśmy zainteresowani współpracą". Chcąc nie chcąc kupiłem od Orange, długo trwało zanim uruchomili ale jak już ruszyło to działa jak należy. Więc póki co jako klient biznesowy niestety Volty nie polecam - choć nie wykluczam że zmienię zdanie jeśli Volta wykaże zainteresowanie współpracą. Nadal jest okazja zarobić, choć już nie tyle co rok temu bo byłoby to już tylko łącze zapasowe - zamiast T-Mobile po radiolinii przydałoby się coś lepszego i tańszego po światłowodzie idącym niezależną trasą inną niż światłowody Orange (by nie dało się uszkodzić obu łącz na raz jedną koparką).
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
do góry