Widok

JAK WYKPIĆ SIĘ OD PORADNI RODZINNEJ?

Wesele Temat dostępny też na forum:
Czy któras z was wie jak ominąć taką wątpliwą przyjemność jak poradnictwo rodzinne i nauka o naszej rozrodczości?Jestem po wieloletnim narzeczeństwie,ciąży oraz kierunku studiów,ktory dał mi wyczerpującą wiedzę na te tematy.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nas ominie ta przyjemność, bo "niestety" nie mamy możliwości tego zrobić - nie mieszkamy w Polsce. Zadzwoniliśmy do księdza i nie za bardzo chciał się zgodzić, ale połączył nas z proboszczem i proboszcz powiedział, ze nie ma najmniejszego problemu :) więc nie musimy się martwić. Może pogadaj z waszym proboszczem. Jak będzie spoko to się na pewno zgodzi - w kocu masz porządne argumenty;)
no to w takim razie nie powinnaś mieć problemu z zaliczeniem zagadnien prezentowanych w ramach poradnictwa rodzinnego.

Nie rozumiem w czym problem? Umow sie na jeden dzien, odpowiedz na pytania z zakresu materialu tam prezentowanego i sprawa zalatwiona ;)
tak jest

image
poza tym można się dogadać żeby wszystkie spotkania zrobić w jednym czasie, wbrew pozorom spotkałam się z tym, że ludziom się to przydało.
A może najłatwiej nie brać ślubu :)
to chyba najlepsze wyjście z tej 'przykrej' sytuacji.... :D
Te poradnie to i tak ściema. Baba gada jakieś bzdury itd. Pogadajcie z nią - niech jak w naszym przypadku za jednym spotkaniem przerobi wszystkie tematy.

Jak jest w porządku zrobi to za jednym spotkaniem.

"Piszę do ciebie mały gryps, wiedz że broniłem poczty w Gdańsku, tak, dzisiaj rozstrzelają nas..." Horytnica.

hmm...na to nie wpadłam żeby spróbować się wykpić :P ale dobra myśl, mam jeszcze trochę czasu muszę pomyśleć :)
wziąć ślub cywilny :)
Spełnij marzenie chorego dziecka www.trzebamarzyc.org

Dzięki za nieliczne konstruktywne informacje.Pójdę za radą Ponurego.
odpowiedzi na poziomie pytania :]
[url=www.nawieszaczku.pl]image[/url]
Zgadzam się z Ponurym nie ma to, jak jakaś baba gadająca o stosowaniu metody kalendarzykowej itp. duperele. Tylko i tak te wszystkie bogobojne co chodzą na tego typu spotkania niewiele robią sobie z tego co tam mówią. lekka hipokryzja.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
tak jak i bogobojne panie idą do ślubu kościelnego:] to już nie jest hipokryzja?

skoro się nie chodzi na te spotkania, to skąd się wie, o czym są? Z opowieści podobnych sobie koleżaneczek?

A tak w ogóle to kalendarzyk popularny był 50 lat temu...
Teraz są "ciut" inne metody.

Ostatnie sprostowanie: nie wszyscy "niewiele sobie robią" z tych spotkań, nie można wszystkich mierzyć swoją miarą.
miumiu a może po prostu powiedz o tym wszystkim co napisałaś w pierwszej swojej wypowiedzi; ja szczerze też byłam bardzo anty do tego nastawiona, ale spotkaliśmy się z panią, powiedzieliśmy wprost co i jak, ona też zapytała czy coś ewentualnie chcemy wiedzieć, bez żadnych pytań, bez ściemy i głupich gadek - zakończyło się na jednym spotkaniu i powiedziała, że jeśli kiedykowliek będziemy mieć pytania to zaprasza do siebie, także może po prostu powiedzieć prawdę i spróbować się dogadać tak przyjaźnie :)
http://www.slubnemarzenie.com.pl
Kartki i zaproszenia okolicznościowe dla dzieci i dorosłych
min. na Chrzest, I Komunię, urodziny, rocznice.
Zaproszenia, zawiadomienia, zawieszki, winietki itd. na ślub
Ślubne dekoracje kościołów i sal weselnych
z tego co wiem, panie w poradni zwykle bardzo ulgowo traktują osoby, które mają już ciążę za sobą, wystarczy, jak napisała karolinka, powiedzieć co i jak.
Karolinka29 gdzie było to poradnictwo?
w Rumi - pani z Parafii św. Józefa i Judy Tadeusza, ale trzeba do niej trafić bezpośrednio, ksiądz specjalnie nie ingeruje w to, a tel. odbierał jej mąż i zabraniał umawiać się z nią osobom nie z tej parafii - taki gbur, więc najlepiej uderzyć do niej, miała (i pewnie jeszcze ma) kwiaciarnię przy cmentarzu w Janowie, przy samym wejściu.
http://www.slubnemarzenie.com.pl
Kartki i zaproszenia okolicznościowe dla dzieci i dorosłych
min. na Chrzest, I Komunię, urodziny, rocznice.
Zaproszenia, zawiadomienia, zawieszki, winietki itd. na ślub
Ślubne dekoracje kościołów i sal weselnych
nie wszystko to bzdury wyssane z palca ... nam poradnictwo pomogło w szybkim zajściu w ciążę :)
papilio1@op.pl
zgadzam się, te naturalne metody na pewno pomagają... ale przy zajściu w ciążę, nie odwrotnie ;)

szanuję, jednak podchodzę z dystansem i po prostu chcę to przebrnąć
do góry