Widok
Tu jest trochę zdjęć:)
http://www.allegro.pl/item876485144_09_spacerowka_z_polka_traper_coneco_podstawka.html
http://www.allegro.pl/item876485144_09_spacerowka_z_polka_traper_coneco_podstawka.html
Mnie Coneco Traper strasznie denerwował, ale ja poprzednio miałam naprawdę dobrą spacerówkę (tylko ciężką) i może to dlatego, że miałam porównanie to nie wytrzymałam jego wad i go oddałam ;).
Zalety:
- kosz na zakupy, fajny, duży, solidny a nie jakiś kawałek siatki
- składanie jednym ruchem, bez problemu
- stelaż się nie rozklekocze nawet po dłuższym używaniu
- kółka dość duże i radzą sobie np. z krzywymi chodnikami
- cena
Wady:
- siedzisko - wkurzające jest to, że dziecko na nim zjeżdża (to zdecydowało, że się go pozbyłam, bo na spacerze miałam do wyboru albo bez przerwy poprawiać dziecko na siedzeniu albo patrzeć, jak ma wygięty kręgosłup)
- kopałam w kółka (mam 165 cm wzrostu)
- rączka za nisko, ja chodzę wyprostowana a przy tym wózku musiałam się garbić
- pałąk nie wypinał się fajnie tak, żeby z jednej strony go porządnie odchylić i włożyć dziecko, przez to wkładanie do wózka było niewygodne
- po dłuższym czasie użytkowania kółka z tyłu trochę się rozjechały
Zalety:
- kosz na zakupy, fajny, duży, solidny a nie jakiś kawałek siatki
- składanie jednym ruchem, bez problemu
- stelaż się nie rozklekocze nawet po dłuższym używaniu
- kółka dość duże i radzą sobie np. z krzywymi chodnikami
- cena
Wady:
- siedzisko - wkurzające jest to, że dziecko na nim zjeżdża (to zdecydowało, że się go pozbyłam, bo na spacerze miałam do wyboru albo bez przerwy poprawiać dziecko na siedzeniu albo patrzeć, jak ma wygięty kręgosłup)
- kopałam w kółka (mam 165 cm wzrostu)
- rączka za nisko, ja chodzę wyprostowana a przy tym wózku musiałam się garbić
- pałąk nie wypinał się fajnie tak, żeby z jednej strony go porządnie odchylić i włożyć dziecko, przez to wkładanie do wózka było niewygodne
- po dłuższym czasie użytkowania kółka z tyłu trochę się rozjechały
ewelin a w jakim wieku masz dziecko? W parasolkach też można fajnie rozłożyć siedzenie do spania :) Komfort jazdy zawsze jednak będzie gorszy niż na dużych kołach, no z tym, to jyż trzeba się pogodzić ;) Dobrą amortyzację ma Inglesina Trip i jest bardzo leciutka i ma wysokie oparcie - dziecku główka nie wystaje i nóżki nie wiszą, fajnie naciągana budka ale nie ma pałąka i marny jest koszyk na zakupy.
W Mama i Ja podobała mi się właśnie Inglesina Trip. Możesz sobie porównać amortyzację tego wózka z np. Chicco Litewayem (stoją obok siebie :) W tym Chicco czuje się nawet grudki pod wykładziną.
Coneco tam nie mają - te Trapery są w Gdańsku w Akpolu ale jak już wcześniej pisałam - ja bym nie poleciła.
Napisz co wybrałaś. Ja też szukam fajnej lekkiej spacerówki, szukam, szukam i szukam... i ideału brak! :))))
Coneco tam nie mają - te Trapery są w Gdańsku w Akpolu ale jak już wcześniej pisałam - ja bym nie poleciła.
Napisz co wybrałaś. Ja też szukam fajnej lekkiej spacerówki, szukam, szukam i szukam... i ideału brak! :))))
Z tego co wiem, nie tylko ja narzekałam na Trapera - na innym forum też dziewczyny narzekały (podobno tak samo z tym zjeżdżaniem ma Coneco Toledo). Dwie moje koleżanki też mają trapery i są z nich zadowolone, bo chociaż im dzieci też zjeżdżają, to im to aż tak bardzo nie przeszkadza, ale jednak zjeżdżają ;))) Więc to chyba przesada, że miałam wózek wybrakowany! A jeżeli tak, to znaczy, że sporo Traperów jest wybrakowanych i trzeba uważać, na co się trafi ;))))
Inglesina Trip kosztuje 500 zł. Bardzo dobre opinie mają Zooper Twist (ok. 400 zł) ale na razie na żywo nie widziałam.
Inglesina Trip kosztuje 500 zł. Bardzo dobre opinie mają Zooper Twist (ok. 400 zł) ale na razie na żywo nie widziałam.
A jaką lekką spacerówkę (taką do 8 kilogramów) poleciłybyście mamie, kóra nie może dźwigać a mieszka na piętrze i tak czy siak musiałaby wnosić wózek razem z dzieckiem na piętro???
Oglądałam coneco flash i inne ale one dochodzą do 10 kilogramów same bez dziecka :(
A nie chcę typowej parasolki bo u nas za czasów wożenia Dominika się nie sprawdziła :(
Oglądałam coneco flash i inne ale one dochodzą do 10 kilogramów same bez dziecka :(
A nie chcę typowej parasolki bo u nas za czasów wożenia Dominika się nie sprawdziła :(
Marcelinka 28.11.2009, Dominik 20.11.2005
Moje dzieci są dla mnie sensem życia, są całym światem :)
Moje dzieci są dla mnie sensem życia, są całym światem :)
Witam,
Jestem posiadaczką OWEGO TRAPERA i własnie ZJEŻDZANIE doprowadzało mnie do szału, szczegolnie zimą.
Teraz gdy syn moj ma juz prawie 1,5 roku, sam sie podciaga jak zjedzie, ale niestety czesto bywa tak ze poprawiam go ja.
To jedna WADA tego wozka.
Kupilam go za 360 zł w AKPOLU, tyle tylko ze nie pisze CONECO TRAPER a BABY POINT, i chyba z tego powodu nie bylo zainteresowanych odkupieniem tego wozka odemnie, jakis czas temu dawalam ogloszenie.
Wozek jest dosc stabilny, łatwo sie prowadzi, kułka po zimie nie skrzecza.
Ogolnie polecam.
TYlko wlasnie, maz moja ma 193 wzrostu i jak go prowadzi to sie garbi...
Chcialabym cos z regulowana raczka, ale czy oplaca mi sie teraz wymieniac wozek kiedy Fabian chodzi?
Chociaz tak tak.. zmienilabym ... lubie zmieniac cos..
A Fabo jeszcze troche pojezdzi w wozku boo... on ucieka i nie chce chodzic za reke a nie chce KUPOWAC SMYCZY :)
Jestem posiadaczką OWEGO TRAPERA i własnie ZJEŻDZANIE doprowadzało mnie do szału, szczegolnie zimą.
Teraz gdy syn moj ma juz prawie 1,5 roku, sam sie podciaga jak zjedzie, ale niestety czesto bywa tak ze poprawiam go ja.
To jedna WADA tego wozka.
Kupilam go za 360 zł w AKPOLU, tyle tylko ze nie pisze CONECO TRAPER a BABY POINT, i chyba z tego powodu nie bylo zainteresowanych odkupieniem tego wozka odemnie, jakis czas temu dawalam ogloszenie.
Wozek jest dosc stabilny, łatwo sie prowadzi, kułka po zimie nie skrzecza.
Ogolnie polecam.
TYlko wlasnie, maz moja ma 193 wzrostu i jak go prowadzi to sie garbi...
Chcialabym cos z regulowana raczka, ale czy oplaca mi sie teraz wymieniac wozek kiedy Fabian chodzi?
Chociaz tak tak.. zmienilabym ... lubie zmieniac cos..
A Fabo jeszcze troche pojezdzi w wozku boo... on ucieka i nie chce chodzic za reke a nie chce KUPOWAC SMYCZY :)
:)
http://forum.trojmiasto.pl/CONECO-TRAPER-SPACEROWKA-SPRZEDAM-t152452,1,130.html?hl=CONECO TRAPER#hl
moje ogloszenie ;]
moje ogloszenie ;]
:)
podoba mi się ten wózio http://www.allegro.pl/item1084609092_wozek_magic_4_espiro_spacerowka_parasolka_w_wa.html
ja osobiscie polecam: zooper twist
jedyna wada - do kupienia tylko przez internet
http://www.allegro.pl/item1033913649_wozek_spacerowka_zooper_twist_7_7_kg_2010_wys_0.html

jedyna wada - do kupienia tylko przez internet
http://www.allegro.pl/item1033913649_wozek_spacerowka_zooper_twist_7_7_kg_2010_wys_0.html

ja miałam byłam z niego mega zadowolona. Zużyły mi się jedynie tylnie kółka. Wymieniłam i znów był jak nowy. Ma duży koszyk, jest lekka, ma rączkę poprzeczną, łatwo się trzyma przy wjeżdżaniu po schodach. Eksploatowaliśmy ją naprawdę maxymalnie przez około 2 lata. Szybko się składa, zajmuje malo miejsca w samochodzie, w pociągu mieściła się na górnych bagażnikach. Ma rozkładane siedzenie do spania. No i kupiliśmy używaną, więc już jakieś dzieciaczki w niej jeździły a i tak dała rade. Poszła dalej do kolejnego dziecka.
Dzięki mayasun, z tego co wiem to wózki tej firmy są mega dobre, tylko zastanawiam się, jak dzieciaczek zaśnie w takim wózeczku to co zrobić z nóżkami, bo jest brak podnóżka, próbowałam podpatrzyć u innych, ale brak rezultatu, bo niewiele jeździ takich modeli, bardzo proszę o podpowiedź, bo jestem zdecydowana go kupić, tylko zbieram opinię, i jeszcze jedno, gdzie mogę go kupić, bo na allegro nie ma i jaka jest cena
niestety nóżki zwisają, możesz podsunąć dziecko wyżej. Moja Młoda przekręcała się na bok i podkulała nogi. Kupisz w Mama i Ja na Grunwaldzkiej w Gdańsku cena do 500 zł. Tutaj było tez ogłoszenie jednej z forumki sprzedaje za rozsądną cene (200 zł) http://forum.trojmiasto.pl/Sprzedam-Inglesina-Espresso-t167251,1,16.html?hl=inglesina#hl

[/url]
[/url]