Widok

Jaki dobry proszek do prania?

Witam!

Proszę Was o pomoc. Ostatnio nie jestem zadowolona z jakości mojego prania - przez ostatni długi czas używałam płynów do prania np. PERWOLL - z tym, że jak się okazało nie spełniają one moich oczekiwań. Pranie, szczególnie rzeczy ciemne, po pierwszym założeniu - choćby na krótki czas pachnie jakby stęchlizną.. i nie mogę się tego pozbyć. Pranie wietrzę, wystawiam na balkon by złapało świeżości, używam płynu do płukania, piorę na długich cyklach, no i pralka jest nowa zupełnie.. więc już nie mam pomysłu. Zostaje jedynie zmiana proszku do prania.

Jakie polecacie? Jakich używacie?
Czy niemieckie proszki naprawdę są takie dobre?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1
jak mam chwalić proszek Polski jak z życia i doświadczenia wiem że w Niemieckim lepiej się pierze,znasz takie powiedzenie że Polak jak nie ukradnie to będzie chory,patryjotą nie zamierzam być ale zamiast tego kupować to co jest lepszej jakości
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Bardzo dobrym proszkiem jest OMO, ale niestety nie każdy proszek tej samy nazwy tak samo działa. Raz kupiłam jakiś uniwersalny, beznadziejny. Teraz kupuję w realu lub w sklepach z niemieckimi produktami. Bardzo dobrze sprawdza się również persil ( ale jest stosunkowo droższy)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
ja też kupuje niemieckie produkty ale muszą być z zaufanego źródła żeby nie były mieszane lub rozcieńczane wtedy sprawdzą się w 100%
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Zdecydowanie persil i płyn E.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja też używam persil, jeden do koloru, drugi do białego
schodzą ładnie plamy, prałam w Arielu pod pasował mi nawet, i ładnie pachnie, do płukania używam płyn Lenor.
u mnie się sprawdza płyn do prania z Biedronki KŁĘBUSZEK + płyn do płukania EDEN . Po wyprania rzeczy są czyste i pachnące, zapach świeżości dość długo się utrzymuje. Głównie polecam KŁĘBUSZEK(czarny ) do rzeczy czarnych do niego nie używam płynu do płukania on sam w sobie pachnie .
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Proszek SA8. 3 kilogramy starczają na około 150 prań. Nie jest dostępny w sklepach stacjonarnych. W razie pytań proszę o kontakt 1411041
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Ja piorę w Persilu i kapsułkach Ariela 3 w 1 , oba produkty beznadziejne. Już nie dopierają nawet plam z ziemi . Nie polecam. Za to posłucham waszych rad i kupię proszek z Niemiec.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja zazwyczaj piorę w E, nie mam zbyt dużych wymagań, bo rzadko mam ubrania wyplamione, praktycznie się nie zdarza. Ale tak zachwalacie te niemiecki proszki, że chyba się z kuszę, w szczególności do białego :)
Uważam że Persil to jest jeden z lepszych proszków. Wczesniej używałam Omo, ale ostatnio coś mi się nie dopierało, a po Persilu wszystko super schodzi.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ostatnio jestem ambasadorką pereł piorących #perlux i muszę Wam powiedzieć, że są świetne!!! Pranie pięknie pachnie, dodatkowo ciuchy fajnie się prasuje i dają taki zapach, że nie potrzeba dodawać płynu do płukania!!! zdecydowanie polecam:)
Ja też ostatnio używałam tych kapsułek #perluxa i jestem zadowolona. Pranie czyste, ładnie pachnie, nie mam problemu z ilością proszku jaki wsypać a i płyn do płukania jest zbędny. W porównaniu to cen proszku to może sie wydawać drogo ale w porównaniu do cen kapsułek jest ok. Jest bezpieczny dla alergików
A ja stosuję praktycznie całą chemię domową z Rossmana, chyba Domol się to nazywa czy jakoś tak. Generalnie jestem bardzo zadowolona, proszek kupuje ten dla alergików i nigdy mnie żadne pranie nie podrażniło. Poza tym ta firma nie testuje na zwierzętach co jest dla mnie ważne.
The woods are lovely, dark and deep...
A jaka to różnica czy niemiecki czy polski? Jedna chemia.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
właśnie nie ;) zrobiono badania i porównano te same produkty na rynek zachodni i wschodni (m.in. Polska) i w tych na zachód jest inny skłąd - lepszy ;)
ja również ostatnio mam przyjemność testowania kapsułek PERLUX. Do czasu otrzymania paczki dość niechętnie podchodziłam do tego typu "proszku" do prania. Raz próbowałam innej firmy ale niestety byłam niezadowolona z produktu gdyż kapsułki nie rozpuszczały się poprawnie i nie dopierały ubrań.
Kapsułki PERLUX są inne. stosuję je od 2 tygodni i jestem zadowolona. Kapsułki rozpuszczają się w 100 %, pranie czyste - dopierają się wyszarzałe skarpetki i bielizna. Ubrania po praniu świeżo pachną.
Testuję kapsułki do prania kolorowego oraz białego. Muszę przyznać, że zmieniłam zdanie o kapsułkach odkąd w moim domu pojawił się perlux. Moja pralka również na tym skorzysta gdyż perlux zapobiega osadzaniu się kamienia.
Jedynie tak skutecznie piorące perły na rynku!! Polecam
Ja polecam "Dosie". Stosuję ten proszek od wielu lat, nie uczula skóry, a pranie po nim jest czyste i pachnące:)
Te Niemieckie rzeczywiście najlepsze. NIe ma się co oszukiwać. Nawet intensywność zapachu lepsza. http://sklepzproszkami.pl/ - tutaj zawsze kupuję i polecam każdej z Was!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Waschkonig to bardzo ciekawa marka proszków do prania. Są mega wydajne, przez co używanie ich bardzo się opłaca. Sprawdźcie sobie szczegóły na http://krolprania.pl/
Używam proszku ariel i persil albo o co jest w promocji. Ostatnio czesto tez kupuje kapsulki - wygodne są.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

trampolina dmuchana czy macie i jaką polecacie? (19 odpowiedzi)

pytanie jak wyzej

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

Trampolina- jaki rozmiar wybrac? (20 odpowiedzi)

Hej, mamy w planie kupic trampoline,ale zupelnie nie wiemy jaki rozmiar kupic najlepiej,sa rozne...

do góry