Widok

Jaki dobry proszek do prania?

Witam!

Proszę Was o pomoc. Ostatnio nie jestem zadowolona z jakości mojego prania - przez ostatni długi czas używałam płynów do prania np. PERWOLL - z tym, że jak się okazało nie spełniają one moich oczekiwań. Pranie, szczególnie rzeczy ciemne, po pierwszym założeniu - choćby na krótki czas pachnie jakby stęchlizną.. i nie mogę się tego pozbyć. Pranie wietrzę, wystawiam na balkon by złapało świeżości, używam płynu do płukania, piorę na długich cyklach, no i pralka jest nowa zupełnie.. więc już nie mam pomysłu. Zostaje jedynie zmiana proszku do prania.

Jakie polecacie? Jakich używacie?
Czy niemieckie proszki naprawdę są takie dobre?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1
A jaka to różnica czy niemiecki czy polski? Jedna chemia.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
A ja stosuję praktycznie całą chemię domową z Rossmana, chyba Domol się to nazywa czy jakoś tak. Generalnie jestem bardzo zadowolona, proszek kupuje ten dla alergików i nigdy mnie żadne pranie nie podrażniło. Poza tym ta firma nie testuje na zwierzętach co jest dla mnie ważne.
The woods are lovely, dark and deep...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja też ostatnio używałam tych kapsułek #perluxa i jestem zadowolona. Pranie czyste, ładnie pachnie, nie mam problemu z ilością proszku jaki wsypać a i płyn do płukania jest zbędny. W porównaniu to cen proszku to może sie wydawać drogo ale w porównaniu do cen kapsułek jest ok. Jest bezpieczny dla alergików
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ostatnio jestem ambasadorką pereł piorących #perlux i muszę Wam powiedzieć, że są świetne!!! Pranie pięknie pachnie, dodatkowo ciuchy fajnie się prasuje i dają taki zapach, że nie potrzeba dodawać płynu do płukania!!! zdecydowanie polecam:)
Uważam że Persil to jest jeden z lepszych proszków. Wczesniej używałam Omo, ale ostatnio coś mi się nie dopierało, a po Persilu wszystko super schodzi.
Ja zazwyczaj piorę w E, nie mam zbyt dużych wymagań, bo rzadko mam ubrania wyplamione, praktycznie się nie zdarza. Ale tak zachwalacie te niemiecki proszki, że chyba się z kuszę, w szczególności do białego :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja piorę w Persilu i kapsułkach Ariela 3 w 1 , oba produkty beznadziejne. Już nie dopierają nawet plam z ziemi . Nie polecam. Za to posłucham waszych rad i kupię proszek z Niemiec.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Proszek SA8. 3 kilogramy starczają na około 150 prań. Nie jest dostępny w sklepach stacjonarnych. W razie pytań proszę o kontakt 1411041
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
u mnie się sprawdza płyn do prania z Biedronki KŁĘBUSZEK + płyn do płukania EDEN . Po wyprania rzeczy są czyste i pachnące, zapach świeżości dość długo się utrzymuje. Głównie polecam KŁĘBUSZEK(czarny ) do rzeczy czarnych do niego nie używam płynu do płukania on sam w sobie pachnie .
ja też używam persil, jeden do koloru, drugi do białego
schodzą ładnie plamy, prałam w Arielu pod pasował mi nawet, i ładnie pachnie, do płukania używam płyn Lenor.
Zdecydowanie persil i płyn E.
ja też kupuje niemieckie produkty ale muszą być z zaufanego źródła żeby nie były mieszane lub rozcieńczane wtedy sprawdzą się w 100%
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Bardzo dobrym proszkiem jest OMO, ale niestety nie każdy proszek tej samy nazwy tak samo działa. Raz kupiłam jakiś uniwersalny, beznadziejny. Teraz kupuję w realu lub w sklepach z niemieckimi produktami. Bardzo dobrze sprawdza się również persil ( ale jest stosunkowo droższy)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
jak mam chwalić proszek Polski jak z życia i doświadczenia wiem że w Niemieckim lepiej się pierze,znasz takie powiedzenie że Polak jak nie ukradnie to będzie chory,patryjotą nie zamierzam być ale zamiast tego kupować to co jest lepszej jakości
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Ostatnio ten szampon do dywanów kupiłam w takim małym sklepiku w Nowym Porcie - ale to było 2 lata temu :P Nie wiem czy jeszcze istnieje (to był chyba lumpeks i przy okazji sprzedawali te produkty)
http://forum.trojmiasto.pl/Sklepy-z-chemia-na-wage-i-litry-Szop-pracz-t423608,1,16.html

Ja akurat kupowałam nie ze względu na patriotyzm tylko na opinię (własną wyrobioną) ;)

Pozdrawiam :)
Ooo, to jestem pozytywnie zaskoczony, jednak "duch w narodzie nie ginie"całkiem. Co do "Szopów" - sam tam kiedyś kilka razy kupowałem. Teraz z tego co wiem chyba wcale ich już nie ma i całą działalność firma przeniosła do sklepu internetowego, do którego link wyżej podałem. Przynajmniej produkty się zgadzają, ale 100% pewności nie mam.

Co do sieciówek - wcale im nie ufam, wolę już sklepy internetowe albo Allegro przeszperać w poszukiwaniu "naszego". Zdecydowana większość sieciówek (a także ich produktów) to jednak zagraniczne firmy pod "przykrywką" naszej produkcji.

Dobrze wiedzieć, że nie jestem "ostatnim z gatunku" :)

Pozdrawiam serdecznie i oby więcej takich Rodaków! :)
Patriota - zaskczę Cię. Bardzo lubię ich szampon do dywanów i pamiętam jak naście lat temu była sieć punktów "Szop pracz" i tam można było kupić na wagę lub na litry te produkty.
Na Przymorzu był i na Zaspie...

A teraz nie ma...

Jeśli chodzi o pranie - odkąd w Realu nie ma "naszego" Ariela, to pierzemy w płynie do prania Formil z Lidla, z mydłem marsylskim :) jesteśmy z niego zadowoleni :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Smutne, że jak zawsze "cudze chwalicie, a swego nie znacie" - a potem zdziwienie, że gospodarka kraju leży. Ja sam kupuję wyłącznie polskie produkty, w tym proszki. Na naszym rynku producenckim również można znaleźć bardzo dobre jakościowo, a w dodatku - dostępne dla kieszeni proszki. Dla przykładu:

http://wash-expert.pl/

- producencki sklep internetowy dość mało znanej polskiej firmy, która ma szeroki wybór i produkty takie, że nawet za granicą czasem ciężko coś podobnego znaleźć. A czy ktokolwiek o niej wie? Oczywiście, że nie.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2
ja ostatnio zaczełam używać płynów do prania z lidla FORMIL do bieli i do koloru i muszę powiedzieć że jestem zadowolona, cena super, prać pierze dobrze, a jeśli chodzi o plamy przy dzieciach to używam i tak vanisha.
a używał może ktoś niemiecki foriel activ?

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

Wyprawka dla dziecka lato (49 odpowiedzi)

Witam. Ma termin na czerwiec i tak pomału się rozglądam za wyprawką,tylko sama nie wiem co i ile...

do góry