Widok

JAKIE BĘDZIECIE MIAŁY ZABAWY NA WESELU?

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
ja włąsnie siedzę i wymyślam te zabawy, na pewno będzie lokomotywa i kareta. Macie może jeszcze jakieś propozycje, nie chce żeby były zabawy obciachowe typu jajka w nogawkach:) wiem że na stronach jest pełno zabaw też je przejrzałam, może wypowiecie się jakie zabawy najlepiej przypadaja do gustu gościom:) Dziękuję

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jeszcze Familiada :) Można zorganizować w profesjonalny sposób, jest do tego specjalny program quizado.
Wystarczy podłączyć TV albo projektor i tyle. Kultowy teleturniej na pewno rozbawi wszystkich gości :)

evilek
2008-03-25 10:43:05
ja włąsnie siedzę i wymyślam te zabawy, na pewno będzie lokomotywa i kareta. Macie może jeszcze jakieś propozycje, nie chce żeby były zabawy obciachowe typu jajka w nogawkach:) wiem że na stronach jest pełno zabaw też je przejrzałam, może wypowiecie się jakie zabawy najlepiej przypadaja do gustu gościom:) Dziękuję

Test zgodności, jaka to melodia, milionerzy (quiz, który ma za zadanie sprawdzić wiedzę gości o parze młodej lub pozwolić na poznanie ciekawych faktów z ich życia).
Ja proponuje jak najmniej 'dziwine' i niestety często żenujące co odbiera smak weselu mimo że bawi tych pijanych.
Na stronie sa opisane ciekawe zabawy weselne. Takie które bedą bawily ale jednoczesnie nie bedą nieeleganckie. Sama wiesz o co tutaj chodzi....
Polecam krasloludka.
Podlapalismy zabawe u kuzynki meza i mielismy tez na swoim weselu. Wszytskim zawsze sie podoba i do tego super zdjecia pozniej wychodza :)

Zabawa wyglada miej-wiecej tak:
http://www.youtube.com/watch?v=uIXDWxFBZQE
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Może ta stronka coś pomoże: http://www.weseleniezapomniane.pl
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
to moze i ja cos dodam :)
u nas była zabawa z krzeselkami dla kobitek :)
dla panów (musieli najpierw wyłowić z miednicy z wodą mandarynke ustami, a pozniej z plasterkiem cytryny na jezyku zaspiewac piosenke dla mlodej pary...:) było naprawde smiesznie...:)

nas najbardziej zaskoczył i najbardziej podobał sie konkurs z tabliczkami. otoz dostalismy tabliczki : ja dostałam JA a na drugiej stronie ON, a moj mlody Ja i ONA. siedzielismy obok siebie. a dj zadawał nam pytania.... i mielismy odpowiedziec:) tak sie wszyscy usmielismy :))) np. pytanie kto bedzie trzymala domowe pieniadze- obydwoje mielismy JA i JA... :) i takie tam...

mielismy tez taniec za pieniadze. i to wszystko.
to bylo na oczepinach...:)

a w miedzy czasie była tez zabawa 3 lokomotywy :) i buziaczek wokoł stołu :)

O, dzięki Twojemu postowi przypomniało mi się jak wtedy śpiewali:

Kto w (styczniu) urodzony jest – powstań, powstań, powstań!
Kieliszek swój do ręki weź i wypij aż do dna, do dna!
(zmiana melodii)
Jak żeś wypił to se nalej a butelkę podaj dalej!
Jak żeś wypił to se nalej a butelkę podaj dalej!

-.-
To leci tak:
A kto sie w styczniu urodził ma wstać ma wstać ma wstać
Kieliszek swój do ręki wziąć i wypić aż do dna i wypić aż do dna
sąsiadom buzi dać sąsiadom buzia dać
Jak żeś wypił to se nalej a butelkę podaj dalej
Jak żeś wypił to se nalej a butelkę podaj dalej

Mam nadzieje że nic nie pokręciłam :)

Ta zabawa z miesiącami jest bardzo sympatyczna, widziałam na weselu przyjaciółki, że się sprawdza. Każdy ma okazję się "pokazać" i uśmiechnąć do towarzyszy ze swojego miesiąca. Wtedy kuzyn panny młodej wstawał co miesiąc, bo już miał "dużo w czubie" i obojętne mu było co i jak, ale orkietra fajnie to wykorzystała i dostał nagrodę.

To szło jakoś tak: "Kto w (lipcu) urodzony, powtań, powstań, powstań..." – a dalej nie pamiętam, chyba coś o piciu do dna było ;-)

-.-
U nas był konkurs tańca facetów w parach: boska zabawa, tańczyli twista, lambadę, disco, walca - śmiechu co nie miara tymbardziej, że nasi goście byli już dość wyluzowani przy tym i zaskoczyli nam super figurami :) miałam też Karetę oraz taniec "za pieniądze" - nie uważam że to wyłudzanie od gości, ta zabawa zawsze była na weselach i my np. niewiele zebraliśmy, ale zupełnie nie o to chodziło przecież :) pozatym przy stołach była zabawa w której nasi goście bardzo aktywnie brali udział: tradycyjne "a kto sie urodził w styczniu itd...."

up....

Dla osób b.wrażliwych można przeprowadzić tę zabawę w formie konkursu tanecznego z nagrodami omijając staropolski klimat wrzucania pieniędzy.
Każdy wrzuca tyle pieniędzy, ile uważa. U mojego brata na weselu koszyszek na pieniądze był przykryty serwetką, więc nie było widać, ile ktoś wrzuca- były i banknoty, i monety. Nie sądzę, żeby goście odbierali to jako wyłudzanie od nich pieniędzy, tylko właśnie jako możliwość zatańczenia i dobrą zabawę.
Pozdrawiam:)

ja-dwisia...chyba bedziemy mialy tego samego DJ :)))))))))))))))zabawa z lancuchami jest niezla:)
Zastanawiamy się nad tym tańcem "za pieniądze". Prosiliśmy gości o pieniążki w kopercie zamiast prezentów i jeszcze tu mamy wyciągać od nich kasę? Nie chcę, żeby ktoś czuł się zakłopotany...
Z drugiej strony wiemy że goście będą chcieli chociaż wtedy z nami zatańczyć. Może przyjąć stawkę 1zł? :)))

O właśnie o to mi chodziło. Bardzo fajny wariant "wózka". Przecież na tym polega zabawa - na tańcu z panną młodą a nie na zbieraniu kasy, i to na wózek. Bardzo mi się nie podoba, że panna młoda w dniu ślubu łączona jest z pojęciem wózka.

Proszę Państwa,dziwi mnie fakt,że jedna z forumek ze Śląska nie zna tej staropolskiej zabawy.Przekazuję atorytatywne wieści,iż zabawa w odbijany taniec /niekoniecznie płatny,natomiast koniecznie dobrze podany gościom-przeprowadzony,tzn.jako właśnie tradycyjna polska zabawa,która daje utęsknioną możliwość zatańczenia z Panią młodą lub P.Młodym ,zwykle w trakcie trwania walca wiedeńskiego/tempo/.Jest to w zasadzie tradycja polska zaczynająca się w górach,aż po morze....Cały klimat jest budowany przez dobrą kapelę,lub niebanalnego DJ./najgorszym jest ustalanie jakichkolwiek stawek pieniężnych,lub nachalne ingerowanie w rozwój zabawy./Fajnie gdy są nagrody.
to ja chyba nie będę kulturalna :)
zamierzam całe wesele przetańczyć z moim wymarzeńcem,
jedyna okazja dla pozostałych to właśnie ten oczepinowy taniec ;)
no może zrobie wyjątek dla taty,
no i może dla brata ;)

Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

DZIĘKI SZATAŃSKIEJ PYSZE JEDNYCH NIE SŁUCHAM, DRUGICH NIE SŁYSZĘ
Mi cały czas mama powtarza, ze pani mloda powinna zaprosic kazdego pana na weselu do tanca, a pan mlody pania. Mowi ze tak jest kulturalnie, choc sama nie wiem bo jak obtanczymy 130 os, czy wogole bedziemy ze soba tanczyc?

jestem tego samego zdania,
to jest jedyna chwila, kiedy Ci, co nie mają śmiałości albo zwyczajnie okazji poprosić pary młodej do tańca - mogą to choć na chwilę zrobić
byłam na jednym weselu, na którym po prostu nie mogłam się dostać do Pana Młodego, żeby z nim zatańczyć, zrobić zdjęcie, a tu "kupiłam" taniec, mama zrobiła szybko fotkę i byłam happy ;)

U nas była ta zabawa, ale krótko, bo prosiliśmy DJa żeby nie przeciągał (nie chcieliśmy tej zabawy, ale rodzina nas sama namawiała). No i nie chcieliśmy zbyt szybkiej muzyki, bo byliśmy wykończeni, więc był walc. (Największa heca była, kiedy dobry kolega męża wrzucił kasę i poszedł tańczyć z nim!)
Czasem na weselach jest nagroda dla ostatniej pani i pana będących w parze tanecznej z Młodymi, np. zaproszenie na obiad który ugotuje młode małżeństwo.

U nas było liczenie, kto więcej zebrał, a potem było jeszcze coś takiego, że pan młody miał zakryte oczy i musiał chwycić jak najwięcej pieniędzy ze swojej kupki i prawą ręką włożyć do lewej kieszonki marynarki (tej wewnętrznej sekretnej kieszonki). Oczywiście sporo się posypało na ziemię i była kupa śmiechu.

Byliśmy na weselu gdzie tej zabawy miało nie być, ale goście uprosili orkiestrę ;-) i zabawa trwała tak długo, że młodzi byli zmęczeni, a rodzinka im nie dawała spokoju i ustawiała się kolejka do tańca. To już tak bardzo wrosło w naszą kulturę, że bez tej zabawy raczej się nie obędzie, możecie ją najwyżej skrócić, zresztą DJ/orkiestra wyczuje, czy goście garną się do tej zabawy, czy nie bardzo. Niestety, jest to często jedyna okazja żeby zatańczyć z młodymi, bo nie zawsze jesteście na parkiecie wtedy, kiedy wujek/ciocia wstali od stołu.

-.-
do góry