Odpowiadasz na:

Re: Jabłecznik - pomocy

nie, z tego przepisu nie możesz - to jest przepis na kruche ciasto i tam trzeba dobrze schłodzony tłuszcz posiekać ostrym, duzym nożem z ciastem - jednocześnie mieszając
dobre kruche ciasto... rozwiń

nie, z tego przepisu nie możesz - to jest przepis na kruche ciasto i tam trzeba dobrze schłodzony tłuszcz posiekać ostrym, duzym nożem z ciastem - jednocześnie mieszając
dobre kruche ciasto "robi" się głównie nożem - wszystko siekasz i mieszasz nożem, dopiero na sam koniec zagniatasz ręką - im krócej ciasto ma kontakt z ciepłą dłonia tym lepszy efekt będzie po upieczeniu
później do lodówki na min te 2-3 godziny (surowe ciasto można zamrozić na przyszłość) i też przy wałkowaniu jak najmniej je ogrzewać

zobacz wątek
12 lat temu
~niezalogowana agaB

Odpowiedź

Autor

Polityka prywatności
do góry