Widok

Jak Wasze maluszki reagowaly na szczepionki??

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Jestem po pierwszych szczepieniach. Zastanawiam sie jak czesto wystepuje goraczka lub opuchlizna w miejscu wklocia?? Jak bylo u Was? Troszke panikuje bo noc przed nami:) W pogotowiu mam czopki Paracetamol dla niemowlakow.
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 8
Młoda ma 21 mcy, szczepiliśmy ją programem na szóstkę i na pneumokoki i zdarzyło się tylko RAZ żeby miała zaczerwienioną skórę, nic poza tym z uciążliwych dolegliwości

a po pierwszej szczepionce przespała CAŁY DZIEŃ I NOC ciurkiem z przerwą na jedno karmienie

image

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mój synek ma prawie półtora roku i jeszcze nigdy nie miał po szczepieniu gorączki ani zaczerwienienia czasem był bardziej marudny albo senny a tak to wszystko bez zmian jest taki dzielny,że podczas szczepienia bez łez i krzyków się obywa bardziej ja przeżywam niż on
Mój mały też póki co odpukać nie odchorował żadnej szczepionki, ale przed nami szczepienie odra-świnka-różyczka i jej się obawiam, dlatego przesunęłam na nowy rok.
Nasza malutka ma 7 miesiecy, szczepienie miala obowiazkowe 6w1 i pneumokoki, oczywiscie oprocz placzu podczas szczepienia nic sie nie dzialo, ale tez mielismy paracetamol na wypadek W
moj maluch ma 6 miesiecy szczepienia byly ok do przedwczoraj. szczepilismy go programem na 5 2 dni temu rano obowiazkowo noi sie zaczelo od godziny 15 tak bardzo plakal ze nie wiedzialam co sie dzieje jakby ktos ze skory go obdzieral. W nocy o 12 obudzil sie z goraczka prawie 38 stopni i placz, koniecznie podawalam mu picie bo strasznie sie pocil z czopkami sie wstrzymalam poniewaz temperatura nie rosla. rano goraczka sie utrzymywala i bardzo bolala go noga w miejscu uklucia powstala opuchlizna. Dzi na szczecie juz jest wszytsko ok ale to byly ciezkie 2 dni :/
posmaruj miejsce po szczepieniu altacetem w żelu. Zawsze smaruję i nie czekam, aż zacznie się cos dziać. Nie powinno być ani zaczerwienienia ani opuchlizny. U nas pierwsze szczepienie było z problemami, gorączka i biegunka, następne już ok, więc to chyba był przypadek
No wlasnie kupilam ten Altacet w zelu ale jest jak byk napisane na ulotce ze nie stosowac u dzieci ponizej 3 roku zycia... Jakos mam opory zeby go uzyc:/
Aga - nie panikuj. oddychaj spokojnie ;)

nasz Gabryś nie był oszczędzany jeśli chodzi o szczepienia - tzn. nie robiliśmy 5w1 czy 6w1 tylko zwykłe, 3 ukucia + pneumokoki ;)

może ze dwa razy był bardziej marudny i miał lekko podwyższoną temperaturę. nic więcej.

lecimy zgodnie z kalendarzem :]
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
U nas nic się nie działo, ani nie był marudny, ani nie miał gorączki, ani opuchlizny.
jak ja lubię te wątki problemowe zakładane przez agusias81...
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0
tez mialam paracetamol w razie gdyby, maly plakal tylko po pierwszej szczepionce dopoki nie dostal cycka:)potem spal dosc dlugo:)i po kazdej kolejnej bylo tylko lepiej i na tej 13mscy nawet nie zareagowal na wklucie wiec dzielny z niego typ jak narazie teraz przed nami kolejna mysle ze nie bedzie zle gorzej moze byc z wazeniem:)
i jeden raz mial opuchnieta raczke kilka dni ale na to tez nie reagowal wcale:)
i my tak jak AgusiaGda szczepimy tymi darmowymi plus pneumokoki maly jest teraz przed kolejna szczepionka w styczniu.
U nas synek po pierwszej szczepionce miał gorączkę,opuchnięcie i zaczerwienienie w miejscu ukłucia posmarowałam altacetem w żelu dookoła miejsce szczepienia i zeszło,u córki po pierwszej nic po drugiej lekka gorączka i opuchlizna,później było już bez problemów.
My szczepiliśmy programem 6w1+pneumokoki+meningokoki. Po szczepieniu odra-świnka-różyczka wystąpiła u nas bardzo wysoka gorączka i wysypka. Lekarka stwierdziła, że jest to różyczka poszczepienna. Pozostałe szczepienia bez problemu.
image
image
U nas wsio w porządku. Poza obowiążkowym rykiem było dobrze. W zasadzie progam na 5 ale z kilkoma zmianami :)))

A spał mi zawsze dobrze. Po pierwszym szczepieniu nie wierzylam ,ze to moje dziecko !! 3 godz przespał! A taki niespaty normalnie..

Więc raczej pozytywnie podchodziłam :)))

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

białe blaty w kuchni (40 odpowiedzi)

Czy ktoś z Was posiada białe blaty w kuchni, ładnie to wygląda, ale czy jest wygodne?

DORADŹCIE JAKIE FIRANY/ZASŁONY DO SALONU :) (38 odpowiedzi)

Dziewczyny kompletnie nie mam pomysłu na firany czy też zasłony do naszego salonu. Mieszkamy już...

poszukiwany dobry ortopeda (21 odpowiedzi)

Moja mame czeka operacja, dostała juz skierowanie i po swietach ma isc sie zapisac w kolejkę......

do góry