Widok

Jak długo trwa katar u dzieci?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
jak wyżej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Sara ma juz katar 2,5 tyg.schodzi,ale bardzo powoli.daje jej wapno,wit C,nasivin kropelki no i sciagam oczywiscie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
U Maćka tez sie ciągnie juz prawie 2 tyg.Ja mu w ciagu dnia czysze frida - wciskam sól i wyciagam i tak kilka razy aż widze ze juz swobodnie oddycha.Za dnia podaje mu kropelki do nosa homeopatyczne a na noc nasivin.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
Ja robię to samo,daję krople 3 razy dziennie,fridą odsysam i sól podaję.A jak często dajecie sól i fridą ściągacie i czy tez jest płacz za każdym razem,bo u nas jak mąż małego nie trzyma to sama nawet nie mam co podchodzić.
U nas jak mały widzi fride to bo zwiał gdyby mógł :) wiec z frida to sama nie podchodzę :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
u mnie to samo, główkę muszę jej podtrzymywać bo się wierzga jak mały wieprzek :). Ale u nas tylko frida, bo katar jej zalega jakoś wysoko, i w nosie się gotuje a nic nie spływa...
u nas to samo.przez 2 tyg na widok fridy byla histeria,ale to dlatego,ze nosek byl dosc mocno zapchany ,do tego gardełko chore i bolało ją to wyciąganie.od kilku dni juz histerii nie ma i daje sobie wyciągac bez problemu.
Pediatra kazała mi wlasnie na katarek,zeby wypłynął jak najszybciej podawac wapno rano i wieczorem.I mamy tez specjalny syropek na katar i widze, ze duzo daje.byl na recepte ,ale kosztowal grosze(5,70)
No mój ma też chore gardełko i kaszle ale syropu pić nie może bo odrazu go zwraca.A jak często sól dajecie przy katarze?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Aniu-syropek mozesz dodac do mleczka spokojnie.gardełko raczej samo sie nie wyleczy.co do soli fizjologicznej to zawsze uzywalam jej do oporu,nawet kilkanascie razy dziennie.
ps:a czemu nie dajesz kropelek np.nasivin albo otrivin? przy katarze naprawde przynosza ulge w oddychaniu.
Daje kropelki,przeciez napisałamm wyżej,a na gardło i ogólnie na przeziębienie dostaje antybiotyk,syrop dostał na kaszel,ale lekarz mówi żeby nie meczyć skoro nie może,mam nadzieje że antybiotyk pomoże nam wyjść z tego choróbska,bo wszyscy bylismy chorzy,noi mi został już tylko katar,a też brałam antybiotyk.
ok ok .:] :D
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
ps:ja tez jestem chora juz dwa tygodnie i pierwszy antybiotyk mi nie pomogl.dopiero drugi.lekarka mi mowila,ze te wirusy sa teraz takiego typu,ze lekarzom ciezko czesto za pierwszym razem trafic w odpowiedni antybiotyk i ludzie wracają po inny.
zdrowka zycze zatem:-)
Miałam identycznie :). I pierwszy antybiotyk nie pomógł, dopiero ten co biorę teraz. I też mówiła mi doktor, że teraz straszne infekcje są...
A czy wasze dzieci nie sa na cos uczulone jaks alergia, jedzenie, kurz , roztocza, drzewa itp
moje napewno nie.to jej pierwsza w zyciu infekcja gardła i zarazila sie ode mnie.
U nas dokładnie jak u justi,pierwsza infekcja,a przyniósł ją mąż.
na wirusa antybiotyk?
No tak,zapalenie gardła,kaszel,katar to skutek przyniesionego wirusa.
Wirusów nie leczy się antybiotykami, tylko infekcje bakteryjne. Jeżeli pojawi się infekcja wirusowa, to jedyne, co można zrobić, to wzmocnić organizm witaminą C lub u dorosłych rutinoskorbinem. Zapalenie gardała wywołują bakterie.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

trampolina dmuchana czy macie i jaką polecacie? (19 odpowiedzi)

pytanie jak wyzej

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

Wyprawka dla dziecka lato (49 odpowiedzi)

Witam. Ma termin na czerwiec i tak pomału się rozglądam za wyprawką,tylko sama nie wiem co i ile...

do góry