Widok

Jak długo trwa katar u dzieci?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
jak wyżej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Sara ma juz katar 2,5 tyg.schodzi,ale bardzo powoli.daje jej wapno,wit C,nasivin kropelki no i sciagam oczywiscie.
image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
U Maćka tez sie ciągnie juz prawie 2 tyg.Ja mu w ciagu dnia czysze frida - wciskam sól i wyciagam i tak kilka razy aż widze ze juz swobodnie oddycha.Za dnia podaje mu kropelki do nosa homeopatyczne a na noc nasivin.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
Ja robię to samo,daję krople 3 razy dziennie,fridą odsysam i sól podaję.A jak często dajecie sól i fridą ściągacie i czy tez jest płacz za każdym razem,bo u nas jak mąż małego nie trzyma to sama nawet nie mam co podchodzić.
U nas jak mały widzi fride to bo zwiał gdyby mógł :) wiec z frida to sama nie podchodzę :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
u mnie to samo, główkę muszę jej podtrzymywać bo się wierzga jak mały wieprzek :). Ale u nas tylko frida, bo katar jej zalega jakoś wysoko, i w nosie się gotuje a nic nie spływa...
imageimage
image
u nas to samo.przez 2 tyg na widok fridy byla histeria,ale to dlatego,ze nosek byl dosc mocno zapchany ,do tego gardełko chore i bolało ją to wyciąganie.od kilku dni juz histerii nie ma i daje sobie wyciągac bez problemu.
Pediatra kazała mi wlasnie na katarek,zeby wypłynął jak najszybciej podawac wapno rano i wieczorem.I mamy tez specjalny syropek na katar i widze, ze duzo daje.byl na recepte ,ale kosztowal grosze(5,70)
image
No mój ma też chore gardełko i kaszle ale syropu pić nie może bo odrazu go zwraca.A jak często sól dajecie przy katarze?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Aniu-syropek mozesz dodac do mleczka spokojnie.gardełko raczej samo sie nie wyleczy.co do soli fizjologicznej to zawsze uzywalam jej do oporu,nawet kilkanascie razy dziennie.
image
ps:a czemu nie dajesz kropelek np.nasivin albo otrivin? przy katarze naprawde przynosza ulge w oddychaniu.
image
Daje kropelki,przeciez napisałamm wyżej,a na gardło i ogólnie na przeziębienie dostaje antybiotyk,syrop dostał na kaszel,ale lekarz mówi żeby nie meczyć skoro nie może,mam nadzieje że antybiotyk pomoże nam wyjść z tego choróbska,bo wszyscy bylismy chorzy,noi mi został już tylko katar,a też brałam antybiotyk.
ok ok .:] :D
image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
ps:ja tez jestem chora juz dwa tygodnie i pierwszy antybiotyk mi nie pomogl.dopiero drugi.lekarka mi mowila,ze te wirusy sa teraz takiego typu,ze lekarzom ciezko czesto za pierwszym razem trafic w odpowiedni antybiotyk i ludzie wracają po inny.
zdrowka zycze zatem:-)
image
Miałam identycznie :). I pierwszy antybiotyk nie pomógł, dopiero ten co biorę teraz. I też mówiła mi doktor, że teraz straszne infekcje są...
imageimage
image
A czy wasze dzieci nie sa na cos uczulone jaks alergia, jedzenie, kurz , roztocza, drzewa itp
moje napewno nie.to jej pierwsza w zyciu infekcja gardła i zarazila sie ode mnie.
image
U nas dokładnie jak u justi,pierwsza infekcja,a przyniósł ją mąż.
na wirusa antybiotyk?
No tak,zapalenie gardła,kaszel,katar to skutek przyniesionego wirusa.
Wirusów nie leczy się antybiotykami, tylko infekcje bakteryjne. Jeżeli pojawi się infekcja wirusowa, to jedyne, co można zrobić, to wzmocnić organizm witaminą C lub u dorosłych rutinoskorbinem. Zapalenie gardała wywołują bakterie.
No nie wiem,lekarzem nie jestem,pediatra nam przepisała,tylko że ja widze po nim poprawę.
Ile razy dziennie pani używała tej soli fizjologicznej i czy przez inchalator czy normalnie kropelki do nosa soli
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Odkurzacz samojezdny - robot - opinie (72 odpowiedzi)

Czy ktoś ma takie cudo ? Czy to w ogóle działa. Chciałam dziś kupić ale sprzedawca stanowczo mi...

Jak wyprawiacie urodziny dla dzieci? (27 odpowiedzi)

Witajcie! Jak bardzo hucznie obchodzicie urodziny dzieci? Głownie chodzi mi o to czy urządzacie...

Pomocy! Jaka pralka najlepsza? (222 odpowiedzi)

Witam. Dziewczyny doradzcie jaka pralke wybrac? Obecnie mam whirpoola ktora ma 4 lata i była juz...

do góry