Widok

Jak dojechać na ul. Trzy Lipy w Gdańsku (GPNT)?

Witam,

proszę o podpowiedź, jak najsprawniej dojechać na ul. Trzy Lipy 3 w Gdańsku (Gdański Park Naukowo Technologiczny).
Potrzebuję dostacćsię tam w środku tygodnia, w godzinach szczytu (termin na 16.30) ale wolałabym być chwilę wcześniej.
Stąd moje pytanie, jak nalepiej (najsprawniej) dostać się tam w dużym natężeniu ruchu.
Jestem z Gdyni, więc będę jechać SKM, gdzie wysiąść - Wrzeszcz?
Podjechać taxi, czy lepiej tramwajem? Jeśli nie jest to wielka odległość (do 25 zł za kurs) mogę podjechać taxi (nawet wygodniej:)), tylko nie znam kompletnie okolicy i nie wiem czy nie stałabym w jakimś mega korku w okolicach 16, co za tym idzie kurs kosztowałby dużo więcej.

Liczę na Wasze podpowiedzi:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Niestety to godziny korków wiec lepiej szybciej wyruszyć. Skn do Gdańsk wrzeszcz i przy galerii baltykiej wsiasc w autobus 115 do przystankukurpińskiego
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mogę wyruszyć wcześniej, nie ma problemu.
Licząc, że korek jest korkiem (nie ma dodatkowo nieprzewidzianych zdarzeń), to ile szacunkowo czasu liczyć na podróż autobusem?
Standardowy czas przejazdu między tymi przystankami wynosi 15 min. Czy 30 min powinno starczyć na dojazd w okolicach 15.30 (wyjazd z Wrzeszcza)? czy raczej jest to większe opóźnienie?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Myślę ze starczy-dawno tą trasa nie jeździłam.
A nie lepiej z Gdańska Głównego pojechać tramwajem nr 12 w kierunku Migowo do przystanku Piekarnicza i przejść piechotą za Carrefour do GPNT? :-)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Lepiej
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Albo pkm do Gdańsk Brętowo
i potem tramwajem podjechać

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Co jedzą wasze 1,5 roczne dzieci? (37 odpowiedzi)

Ciekawi mnie co jedzą wasze 1,5 roczne dzieci, mój synuś je tylko to co mu smakuje i co zna,...

dr Hanna Prajs czy przyjmuje prywatnie (12 odpowiedzi)

szukam w necie,ale nie znalazłam, wiecie może czy przyjmuje prywatnie i gdzie? z góry dzięki za...

ładne meble dla dzieci "Meblik" (78 odpowiedzi)

Wczoraj byłam w fajnym sklepie z mebelkami dla dzieci. Bardzo mi się podobały i chyba skuszę się...

do góry