Widok

Jak dyplomatycznie spławić klienta?

Czy macie problem z nachalnymi firmami które za wszelką cenę chcą wam sprzedać swoje produkty? Jak się ich pozbywacie żeby nie robić czarnego PR’u swojej firmie?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja z natury jestem leniem, najlepiej to bym nic nie robił. Mam jednak dość silne poczucie obowiązku i uczciwości. Gdy ktoś płaci za mój czas, to nawet jak mogę się obijać bo nie ma co robić, to jakoś źle się z tym czuje.
"Zrozumiał, że nie tylko był jej bliski, ale nie wiedział gdzie on się kończy, a ona zaczyna"
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia.
Feministką nie jestem, wręcz przeciwnie. Uważam że w dużej mierze same na siebie ukręciły bata i teraz marudzą że boli.
Jestem za to zwolenniczką równego traktowania bez względu na płeć, wiek, kolor skóry, orientację seksualną itp.
Natomiast prawda jest taka, że stereotypy są tak strasznie zakorzenione w naszym społeczeństwie, że dają o sobie znać na każdym kroku.
Zauważ, że nikt nie broni mężczyznom ubiegać się o pracę przedszkolanki, pielęgniarki, bibliotekarki…. Więc czemu tego nie robią?

Bardzo bym chciała, żeby było tak jak piszesz. Ze wynagrodzenie jest efektem ciężkiej pracy.
Może są takie firmy, w których płeć nie odgrywa absolutnie żadnej roli, jednak ja się z takimi nie spotkałam, ani w moim przypadku, ani w przypadku moich znajomych.
Niejednokrotnie za to spotkałam się z nierównym traktowaniem kobiet i mężczyzn w pracy (i już nawet nie chodzi tylko o samo wynagrodzenie).
Wyniki badań też są po mojej stronie. Co wcale mnie nie cieszy. Tę polemikę wolałabym przegrać.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Mężczyźni w roli pielęgniarzy, bibliotekarzy sprawdzają się znakomicie. Jak również w innych "kobiecych" zawodach. Najlepsi kucharze, projektanci mody ... itp to oczywiście mężczyźni.

Prawie wszystkie ( naprawdę tylko nieliczne ) zawody - mężczyźni wykonują lepiej.

I nie ma się czemu dziwić ... jesteśmy po prostu lepsi :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Guzik prawda!

Kobiety są także dobre jako projektantki, a co do mężczyzn pracujących w tym zawodzie to dobrzy są geje (a to bardziej pod kobietę podchodzi, niż mężczyznę) ;)

Co do bardziej męskich zawodów to niestety nasze społeczeństwo kobiety do nich nie dopuszcza. I jak mamy się wykazać w tej sytuacji?

Do niedawna jeszcze za kierownica autobusów siedzieli tylko panowie. A dziś? Coraz więcej kobiet można spotkać. I nie powiecie mi, że nie są lepszymi kierowcami.

Nie można uogólniać.
To nie od płci zależy lecz werwy człowieka.
Nieprawda - projektanci są tak samo kreatywni, jak kobiety; i nie są homoseksualistami.
Kobieta lepszym kierowcą????? o_O
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
W wielu zawodach kobiety się nie sprawdzają ... jako kierowcy też.

Pomijam już fakt, że kobiety są dużo gorszymi kierowcami ... ale jak niby wyobrażasz sobie naprawę takiego samochodu, autobusu ? Jak wyobrażasz sobie grzebanie w smarach, często używanie siły fizycznej. Jak wyobrażasz sobie kobietę w TIRZE ? Wyobrażasz sobie kobietę, która wychodzi z szoferki, łapie za paleciaka i rozładowuje towar ?

Oczywiście zawsze znajdzie się jakaś przebojowa babka, która temu podoła albo jakiś babochłop. Generalnie kobiety nie nadają się do wielu zawodów ze względu na wiele czynników i trzeba się z tym pogodzić a nie walczyć.
Ludzie nie są równi, więc nie można ich równo traktować. Popatrz jak traktują się faceci między sobą, i spróbuj sobie wyobrazić takie traktowanie w relacjach kobieta - facet.
Wiek? W większości miejsc na świecie (albo i na całym świecie) dzieci nie są traktowane jako dzieci, są podludźmi, własnością rodziców i społeczeństwa. Zachowania które w stosunku do dzieci traktowane są jako obiektywnie dobre, w stosunku do dorosłych uznawane są za przestępstwa.
Orientacja seksualna? Po babskim wieczorze możesz spać z koleżankami w jednym łóżku, ale czy zrobiłabyś to jeśli byłyby lesbijkami (uwielbiają cię i są pijane). Podobnie cała rodzina trans. Spotyka się fajną dziewczynę, rozmawia się, flirtuje, miło spędza czas, a potem się okazuje że "ona" jest z "niespodzianką". Takiej osoby nie powinno się traktować równo, ale jak przestępce.

Stereotypy, uprzedzenia i nietolerancja, w odpowiedniej ilości są nam potrzebne, bo chronią nas przed niebezpieczeństwem i złem.

Mężczyźni się o te zawody nie ubiegają, bo w 99% przypadków ogłoszenia mają dokładnie sprecyzowane o jaką płeć chodzi.

Płaca nie jest tylko efektem ciężkiej pracy, to tylko składowa, wiele zależy od tego jak kto później potrafi tą ciężką pracę sprzedać.
I w jakich sytuacjach jest widziany przez Szefa.

Wyniki badań? Przecież one są robione przez feministki i dla feministek. To trochę tak jak powiedział Winston Churchill:
"Wierzę tylko w te statystyki, które sam sfałszowałem."
"Zrozumiał, że nie tylko był jej bliski, ale nie wiedział gdzie on się kończy, a ona zaczyna"
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Poprawka:
"dzieci nie są traktowane jako ludzie"
Równouprawnienie- na to słowo mam alergię ... wrr...równouprawnienie będzie wtedy kiedy faceci zaczną rodzić dzieci!Jestem za! Faceci też powinni mieć prawo do rodzenia dzieci!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
Anty….
Po przeczytaniu Twojej wypowiedzi mogę powiedzieć tylko tyle : „ciemość! Widzę ciemność!” Otchłań i pustka….
To do Halewicza w szczególności.

Wy wyolbrzymiacie.
Nie cierpię tego.
To tak jakbyście stwierdzili, że dobrym nauczycielem to tylko i wyłącznie kobieta może być, a przecież każdy wie, że tu nie o płeć chodzi.

Co do kobiety za kierownicą.
Zacytuję:
„Z danych policji za ostatnie kilka lat wynika, że to mężczyźni powodują więcej wypadków samochodowych. Również więcej panów wsiada do auta po alkoholu.

Statystyki policyjne są dla panów dość niekorzystne: ponad 80 proc. wypadków drogowych wynika z ich winy. Dlaczego? Przyczyn może być wiele, wiadomo jednak, że większość mężczyzn jeździ brawurowo, niektórzy się popisują, jest w nich ziarno rywalizacji. Co przejawia się również w samochodzie. Również mężczyźni częściej wsiadają za kółko pod wpływem alkoholu.

A kobiety? Wśród osób pijanych, które powodują wypadki, jest ich zaledwie 5 procent. Wśród ogółu – 15 proc. Skąd więc stereotyp „baby za kółkiem”? Kobiety jeżdżą o wiele spokojniej i wolniej, niż mężczyźni. Stąd zapewne przekonanie panów, o zbyt małej pewności pań na drodze. Kobiety często wolą jechać spokojniej, wcześniej zaplanować skręty lub też wybrać miejsce, gdzie łatwo można zaparkować. Nie chcą dodatkowego stresu związanego z ewentualną stłuczką lub zagapieniem się. Takie zachowanie często nie podoba się mężczyznom, przekonanym, że na drodze ważna jest dynamiczna, szybka jazda.

Warto walczyć z tym stereotypem, bowiem tak naprawdę kobiety są równie dobrymi kierowcami, co mężczyźni. Mają po prostu inny styl jazdy, mniej brawurowy, ale bezpieczniejszy, na co wskazują policyjne statystyki. Warto więc wspominać mężczyznom o powyższych danych. Może nie od razu zrozumieją, ale chociaż przemyślą?”

Taki mały apel do panów buntujących się.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Kocio;) Ja oddam jeszcze comiesięczne dolegliwości to tego zestawu;)
Your online absence has me worried you might have actually gotten a life;)
Ja również jestem za. Faceci powinni rodzić dzieci, miec co miesiąc okres i inne dolegliwości temu towarzyszące :)
Tydzień horroru, tydzień bólu..dwa tygodnie względnego spokoju i znowu...tydzień horroru, tydzień bólu...dwa tygodnie względnego spokoju. Wolę być chłopakiem *_*
Dziwna to praktyka.
Ogólnie nam wystarczy jedna informacja, że nie jesteś zainteresowana i to wystarczy aby się z Tobą nie kontaktować.
Inna sprawa - masz prawo zażyczyć sobie nie otrzymywania więcej telefonów czy maili. Łaski Ci nie robią a w razie problemów GIODO chętnie taką firmą zainteresuje.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
PS. Tobie chcą sprzedać, więc Ty jesteś klientem. Nie spławiaj siebie ;P
Jeśli to Twój najlepszy argument, to nie znajduje na niego odpowiedzi:D
Dzwoneczku, ja bym się zgodził, pod warunkiem, że kobiety dostałyby naszą dolegliwość. Wasza trwa tylko kilka dni w miesiącu, nasza przez całe życie, przez całe dnie, od kiedy się obudzimy, do momentu zaśnięcia, a czasem nawet w nocy. Wkrada się w każdy nasze myśli, definiuje nasze postrzeganie, określa to co mówimy i robimy, robi to podstępnie, tak że czasem nawet tego nie widzimy, cały czas nas kusi i zmusza do samokontroli. Jesteśmy jak narkomani na ciągłym głodzie, a wokół narkotyki na wyciągnięcie ręki, często same proszące się byśmy je wzięli.

I nawet kiedy nie będziemy już mogli "ćpać" te myśli nadal nie dadzą nam spokoju. Wy macie dni ulgi, nam ukojenie przyniesie tylko śmierć.
Ale co tam, dałaś nam taki ładny cytat, to i ja spojrzę w internet:

"Kobiety są gorszymi kierowcami od mężczyzn, o czym świadczy fakt, iż żadna z nich nie jeździ w Formule 1."

"Opowieściom na temat nieporadnej jazdy kobiet nie ma końca. Panowie jednym tchem wymieniają, jak to ich znajoma lub znajoma znajomego wlała do baku benzynę zamiast ropy, zostawiła zaciągnięty hamulec ręczny na mrozie czy zaliczyła żenującą stłuczkę przy parkowaniu.

- Mógłbym, jako kierowca, wymienić główne grzechy kobiet za kierownicą – mówi Marek Konkolewski z Biura Ruchu Drogowego Komendy Głównej Policji. Policjant wymienia, jego zdaniem, trzy najważniejsze kwestie, które przeszkadzają mu u niektórych kobiet-kierowców:
- Wykroczenia na granicy utrudniania ruchu pojazdom. Chodzi o panie, które jadą 40-50km/h lewym pasem, ponieważ za parę kilometrów chcą skręcić w lewo. Nie trzeba dodawać, jak bardzo spowalnia to ruch.
- Są kobiety, które najwyraźniej chcą jak najlepiej spożytkować czas za kierownicą. Niektóre panie, gdy stoją na czerwonym świetle, zaczynają się malować lub przeglądać w lusterku. Później często nie zauważają zmiany światła i chwilę im zajmuje, zanim wrzucą bieg i ruszą.
- I najważniejszy grzech – problemy z zaparkowaniem samochodu w miejscach, gdzie brakuje miejsc postojowych. Panie często próbują na siłę zaparkować w bardzo ciasnej przestrzeni, choć nie mają odpowiednich umiejętności. Kilka razy korygują więc tor jazdy, a w tym czasie reszta kierowców stoi za nimi w korku – mówi Konkolewski. "

"- Mężczyźni mają mózg o około 10% większy, przy czym nie przekłada się to bezpośrednio na wyższe zdolności niż u kobiet – mówi dr Daria Biechowska z Instytutu Psychologii Uniwersytetu Gdańskiego. - Obraz różnic między płciami jest bardzo złożony i wskazuje, że co prawda różnice istnieją w odniesieniu do rozmaitych zdolności, jednak w niektórych z nich górują mężczyźni, w niektórych – kobiety.

Ekspertka tłumaczy, iż na różnice w prowadzeniu pojazdów między kobietami a mężczyznami wpływ mogą mieć hormony płciowe, które odpowiadają nie tylko za rozwój narządów płciowych, ale wpływają również na procesy umysłowe.

- Przeprowadzone do tej pory badania sugerują, że wysoki poziom estradiolu (żeńskiego hormonu płciowego) ma negatywny wpływ na poziom wykonania zadań przestrzennych, w których mężczyźni przewyższają kobiety. Odwrotną prawidłowość zaobserwowano w prostych zadaniach werbalnych (słownych) czy artykulacyjnych (związanych z wymową). W jeszcze jednej sferze stwierdzono przewagę kobiet nad mężczyznami, a mianowicie w zakresie złożonych zadań manualnych, w których mierzono prędkość oraz koordynację wykonania – mówi dr Daria Biechowska.

Wynika z tego, iż choć kobiety odrobinę lepiej obsługują pojazd, rzeczywiście mogą mieć problemy z odróżnianiem stron i czynnościami w rodzaju parkowania lub zmiany pasa ruchu. "

"- Pamiętajmy, że 40 procent kobiet ma kłopoty z odróżnieniem strony prawej od lewej. "

"- Badanie przeprowadzone w 2008 roku przez australijskich psychologów dotyczące prowadzenia pojazdu wykazały, że starsze kobiety (po 70 r.ż.) mają trudności z zauważaniem/dostrzeżeniem innych pojazdów i znaków drogowych – dodaje dr Biechowska. - Podobny efekt, ale w mniejszym nasileniu, zaobserwowano u starszych mężczyzn."

"Marek Konkolewski jest zdania, iż kobietom jest łatwiej za kierownicą. - Jeżeli facet dopuści się nieuwagi na drodze, zwykle wszyscy trąbią na niego. Na kobietę często przymyka się oko. Tak samo jest przy próbie zjechania na inny pas ruchu. Panie mają tę przewagę, iż często mogą liczyć na to, że przepuści je jakiś dżentelmen – twierdzi policjant.

- Warto wspomnieć jednak, iż kobiety coraz częściej dorównują mężczyznom, jeżeli chodzi o łamanie przepisów i agresywną jazdę – dodaje Konkolewski. - Niestety, również coraz więcej kobiet prowadzi pojazd na tzw. „podwójnym gazie”."

"Z tezą o pełnym parytecie nie do końca zgadza się Janusz Korwin-Mikke. - Kiedyś byłem na zebraniu pewnej organizacji, przypominającej trochę kobiecą masonerię. W jej skład wchodziły panie z wyższych sfer, bogate, większość z nich miała swoich kierowców. Wszystkie były oczywiście za parytetem, równouprawnieniem itp. Spytałem się ich wtedy, czy choć jedna z nich ma kierowcę-kobietę? Oczywiście, żadna nie miała. W dzisiejszych czasach wypada powiedzieć, że jest się za równouprawnieniem, rzeczywistość wygląda jednak inaczej – mówi polityk. "

Całość:
http://kobieta.wp.pl/kat,26249,title,Baba-za-kierownica-jak-jezdza-kobiety,wid,13247002,wiadomosc.html
Wczytam się w to w późniejszym terminie i ciętą ripostą odpowiem Tobie.
A teraz czas mnie goni.

Ps. Może gdzieś Cię podwieźć? ;)

Inne tematy z forum Towarzyskie

ona-feromony (40 odpowiedzi)

feromony jakie i czy dzialaja...

do góry