Widok

Jak max. wykorzystać blender - malakser? :)

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Dostałam w prezencie blender/malakser Zelmer, który ma dużo różnych części. Chciałabym go maksymalnie wykorzystać. :)

Do czego wykorzystujecie blender?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Blender jest swietny do zup kremow, ja miksuje w nim lekko sos pomidorowy, sos bolones , sosy brokulowe do makaronu, miksuje tez ciasto na nalesniki, lod rozbijam, koktaje miksuje itp:)
siekam różne rzeczy, przede wszystkim cebulę - przynajmniej oczy nie łzawią:-) Pomidory z puszki z czosnkiem i bazylią jako sos pomidorowy. Bazylia z oliwą, parmezanem i pistacjami - pesto do makaronu. Pesto pietruszkowe.
Koktajle :-) truskawkowe, jagodowe mniam! no i tak jak dziewczyny zupy-kremy typu: cebulowo-serowa lub miksuję tylko część do zagęszczenia. Ziemniaczki puree z brokułem lub pure z zielonego groszku. Siekam orzechy, czosnek robię pesto.
buu ja uwielbiam kremowe zupy ale mój mąż nie znosi i od dawna takich zup nie robię:-(
wykorzystuję jeszcze blender do robienia zapiekanek - rozdrabniam cebulę z pieczarkami, podsmażam to na patelni, smaruję bagietki. Do blendera wrzucam końcówki serów, które zalegają w lodówce, rozdrabniam i posypuję bułki, do piekarnika i gotowe. Dużo szybciej, niż z krojeniem tradycyjnym;-)

Inne tematy z forum Kulinaria

Najtańsze sushi w Gdańsku (27 odpowiedzi)

Gdzie?

do góry