Widok

Jak najszybciej dojechać po 16:00 z Wrzeszcza

Motoryzacja Chełm Temat dostępny też na forum:
Witam, nie jestem z Gdańska choć mieszkam tu już jakiś czas. Pracuję na Wrzeszczu dokładniej na ul. Do Studzienki, kończę pracę o godzinie 16:00. Mam pytanie jak o tej godzinie najszybciej dojechać od Studzienki na Stary Chełm (Cienista). Jak ominąć korek na Grunwaldzkiej i koło Lotu. Z góry dzięki.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Spróbuj:
Traugutta -> Sobieskiego -> Mozarta -> Beethovena -> Powst. Warszawskich -> Pohulanka -> Lubuska -> Odrzańska -> Worcella

Ja bym tak pojechał, ale dawno nie jechałem tą trasą i nie wiem, jak wygląda sytuacja w okolicy Kartuskiej (były/są wykopki?)
Dzisiaj tak pojadę i dam znać jak wyglada trasa i czy jest szybciej. Najszybciej na pewno jest jechać po prostu Grunwaldzką aż po sam Trakt sw. Wojciecha z tym, że nie koniecznie o 16 :) Probowałem też przez Jaśkową i na Morenę, potem Łostowicką - ale to był chyba najdłuższy korek w jakim kiedykolwiek stałem.
najszybciej będzie rowerem, ale nie wiem czy to w Twoim przypadku wchodzi w rachubę
Tramwajem nr 11. Auto można zostawić przy Tesco.
imageimage
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Rowerem w zimę nie da rady niestety :) Tramwajem wiem, że szybko - natomiast mam wymóg jazdy do pracy służbowym, do tej pory jeździłem właśnie tramwajem i w 20 minut byłem na miejscu - odkąd zaczęłem samochodem niestety mam dość i tego samochodu i tego miasta ... o ile rano o 6 jeszcze ujdzie to już o 16 spowrotem .... coś strasznego.
Spróbowałeś "mojej" trasy?
Daj znać, czy było szybciej niż Zwycięstwa.
Sadyl ... tak jest szybciej niestety nie pojechałem do końca tak jak mówiłeś - bo z moreny poleciałem na łostowicką no a tam ... wiadomo - dzięki - będe jeździł tak jak zaleciłeś :) od początku do końca - na Kartuskiej jest co prawda rozkopane ale nie rzutuje to na zjazd z Powstańców także będzie szybko :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
do góry