Widok
Miałem kiedyś taki sam problem , w sopocie właściciel przytulił "2 tysiące" , bo zniszczone , bo czegoś brakuje a było a ogólnie to przecież musi pomalować i tyle na pewno nie wystarczy.
Odezwał się znów po jakimś czasie , że jednak "nie starczyło" i muszę dopłacić , na szczęście , to że zabrał kaucje miałem na piśmie i mam święty spokój.
Patrząc z perspektywy czasu 2000 zł to nie mało , ale ile bym się potem boksował...
Odezwał się znów po jakimś czasie , że jednak "nie starczyło" i muszę dopłacić , na szczęście , to że zabrał kaucje miałem na piśmie i mam święty spokój.
Patrząc z perspektywy czasu 2000 zł to nie mało , ale ile bym się potem boksował...
Na przyszłość róbcie protokół zdawczo/odbiorczy, opiszcie w nim wszystkie sprzęty jak mają jakieś wady, czy uszkodzenia. Zdjęcia w tym protokole też będą dobrym pomysłem. Ja tak robię z każdym najemcą, jak podpisuję umowę. Później nie ma problemów udowodnić, że coś faktycznie zostało zdewastowane, ale na szczęście nigdy mi się to nie przydarzyło. Wynajmuję mieszkanie od dawna i nigdy mi nie przyszło do głowy, żeby kogoś tak oszukać z kaucją...
No to miałeś/ miałaś szczęście. Mi natomiast najemcy totalnie zdewastowali mieszkanie. Kaucja nie wystarczyła nawet na połowę napraw. Jeszcze próbowali się kłócić, ze mam tę kaucję im oddać. Na szczęście miałam wszystko udokumentowane- bardzo dokładnie spisany protokół zdawczo- odbiorczy i kilkadziesiąt zdjęc wykonanych w dniu przekazania kluczy. Zagroziłam, że powołam rzeczoznawcę i mozemy iśc do sądu, ale wówczas będą musieli dopłacic każdą brakującą złotówkę. Szybko się zawinęli i słuch po nich zaginął.
Miałem podobną sytuację, wynajmujący bezczelnie kłamał, że mieszkanie zniszczone, brudne itp, tak mnie wk.... że nie podarowałem. Polecam tą firmą odzyskaj-kaucje.pl są z Gdańska. Faktem jest, że przytulają połowę, ale dopiero po odzyskaniu kasy i nic nie musiałem pisać wysyłać itp. Dali rade a lepiej odzyskac połowę nić nic.
Ja też skorzystałam z tej firmy. Porady typu trzeba było....
. można sobie po fakcie darować. Faktem jest że jak się wchodzi na mieszkanie na początku są uśmiechy z klepanie po plecach a później przy pieprzenie się o wszystko. odzyskaj-kaucje.pl dali radę sobie z takimi cwaniakami jak kolega napisał lepiej odzyskać połowę niż nic
. można sobie po fakcie darować. Faktem jest że jak się wchodzi na mieszkanie na początku są uśmiechy z klepanie po plecach a później przy pieprzenie się o wszystko. odzyskaj-kaucje.pl dali radę sobie z takimi cwaniakami jak kolega napisał lepiej odzyskać połowę niż nic