Widok

Jak poprawić/maskować taki stan cery?

Cera 'bez wyrazu',poszarzała,cienie pod oczami(widoczne nawet pod kryjącym makijażem),bladość,cera b.sucha.
Jakie zabiegi,kosmetyki stosować?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Niestety jeśli cera jest w złym stanie to nawet makijaż tego nie zakryje chyba ,że kamuflaż. Proponuję zainwestować w jakieś zabiegi w zalezności oczywiście od cery. Rózne skóry i różne potrzeby.

W razie czego służę radą
kosmetolog2012@o2.pl
Ann,tyle to i ja wiem;).Pytam o konkretne zabiegi,lub porady.
Bardzo trudno jest doradzic nie widząc skóry. Raczej przychylam się do mikrodermabrazji diamentowej z kwasem migdałowym, lub sam kwas ale wtedy juz nie migdałowy. Poza tym regularna pielęgnacja- tonik, krem na noc i na dzień, nie opalać najlepiej.
Juz lepiej?:)
witam
z tego co piszesz należy wykonać zabieg delikatnego złuszczania skóry ale tylko w gabinecie np. peeling migdałowy, kosmetyczka powinna ocenić stan skóry i ilość zabiegow, po owej kuracji powinna zadecydować z tobą co chcesz dalej wykonać
ja osobiście polecam salon Excellentq w Gdańsku ul. Heweliusza 19, zabiegi rewelacja i kosmetyczki profesjonalne nie wcisną ci byle czego
:)Dzięki zuza.
Nie wiem,czy mogę taki peeling stosowaćmiewam problemy typu zaczerwienienie skóry,rozszerzone naczynka (problemy występują okresowo).
Jak sama widzisz nie wspomniałąś na wstepie o tym ,że sie czerwienisz a to bardzo istotne. Wtedy trzeba do kremu na naczynka zainwestować również w jakiś preparat z rutyną-ruinoscorbin itp
Tak,Annnie wspomniałam;).
Polecam nawilżanie nano - mgłą i zabiegi jet-m w Gdyni na Kopernika
salon OTC Online.
Jest darmowy zabieg próbny.
Witam,już z samego opisu polecam intensywne dotlenienie skóry.Zabiegi dotleniające poprawią koloryt skóry ,nawilżą ją i powinny w pewnym stopniu zniwelować cienie pod oczami.
Intensywny zabieg złuszczający czyli mikrodermabrazja korundowa nie tylko pobudzi kolagen i elastyne ale również ściągnie obumarłay naskórek.Oczywiście dodatkowa ocena pomoże w doborze kosmetyków do codziennego stosowania.Wszystko przy pomocy dobrych kosmetyków można zrobić pozdrawiam kosmetyczk Iza Grzesik http://www.angel-of-beauty.pl
rewelacyjne dzialanie ma tonik i maseczka z aspiryny, dzialanie podobne do lekkich kwasow owocowych, ale duzo slabsze.
2-3 aspipryny rozpuszczamy w cieplej wodzie (mala ilosc) i nakladamy papake na twarz (odradzam wtrakcie okresu) 10-20 min, skora ma troche szczypac ale nie za mocno, zmywamy

BEZ SZOROWANIA bo aspiryna jest ostra

na koniec polecam maseczke z glinki Dermo MASK z apteki firma l'biotica, mozna kupic w saszetkach takze, najlepsze maseczki.

powtorzyc po 4-5 dniach. Skora moze lekko soe zluszczac po tym.
Na noc stosowac krem z kolagenem Avene TRIACNEAL. I nawet brzydkie zmiany potradzikowe, kaszki, przebarwienia i inne rozszerzone pory znikna lepiej niz po mikrodermabrazji diamentowej, a koszty i ryzyko podraznien duzo mniejsze.

poszukajcie sobie na forum wizaz.pl o tych domorobnych kosmetykach, polecaja laski kosmetyczki i panny od farmacji + daja wskazowki jak zrobic.
Dodam ze ja mam cere strasznie klopotliwa, kwasy owocowe robie dosc regularnie na blizny, ale regularnie wlasnie aspiryna daje najlepszy efekcik. Co jeszcze - dbanie o dobra diete, unikanie godzin na kompie i TV, sen i staranne zmywanie mejkapa przed snem.

Ale warto najpierw skumac jaka sie ma cere, i poczytac np na wizazu.
Bo rozregulowac skore jest b latwo nieodpowednimi kosmetykami czy zarciem :D
Dziwię się, że jeszcze nikt nie poruszył filtrów. Ideałem byłoby stosowanie codziennie, jesienią może być trochę słabszy, zimą, wiosną i latem jakieś 40-50SPF. A już koniecznie, jeśli używasz kwasów lub innych zabiegów złuszczających. Dobry krem na dzień i osobny na noc. Na noc treściwszy, lekko natłuszczający, na dzień lekki pod filtr. Dobrym nawykiem jest stosowanie serum z przeciwutleniaczami (opóźniają starzenie się cery)- polecam słynne serum z witaminą C (na wizażowej biochemii jest cały wątek o tym jak je zrobić, stosować itp.).

Natomiast co do maskowania cieni pod oczami: polecam wklepać rano jakiś chłodzący żel (ja używam FlosLeku trzymanego w lodówce) a następnie nałóż bazę pod makijaż. Wtedy korektor powinien się lepiej trzymać. Ewentualnie maluj wewnętrzny kącik oka jasnym, delikatnie połyskującym cieniem. Na brzydki koloryt skóry polecam pić sok z marchewki (jeśli nie masz przeciwwskazań)- jedna szklanka raz dziennie powinna dać żywy koloryt -ale nie pomarańczowy. Ewentualnie wyrównać fakturę skóry bazą, nałożyć podkład i delikatnie wklepać róż w kremie (Polkom bardziej od tradycyjnego buraka pasuje brzoskwinia). I tak w ogóle to czytać wizaż, przejrzeć kilka wątków o ogólnej pielęgnacji i przetestować wybrane sposoby, bo coś co działało na kogoś innego nie musi podziałać na Ciebie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Powinny pomóc dermokosmetyki nawilżające, w aptekach możesz bez problemu je kupić, np. Emuliom- emolienty stosować może każdy, nawet dzieci, ale równie dobrze osoby w starszym wieku, ogólnie wszyscy z wrażliwą cerą ze skłonnościami do problemów skórnych.
Stosowałam ten środek i jest faktycznie fajny chociaz na cerę to nie polecam. Na ciało tak ale na twarz może zbytnio zapychać ponieważ zawiera w sobie takie składniki jak silkony Sugeruję kupić sbie jakieś lekkie aptecznze kosmetyki na bazie wód termalnych. Bardzo fajna jest cała seria Iwosstin.

Na tej stronie jest rowniez dobry medyczny artykuł o tym jak walczyć z suchą skóra"
http://czytelnia.cefarm24.pl/porady-okolozdrowotne/klopot-ze-sucha-skora
może powinnaś zadbać o stan skóry też od środka witaminy a,e i dodatkowo zabiegi nawilżające, nawewno olejek arganowy powinien być w twojej łazience

--------------------------------------------------------------------------

100club
Polecam kosmetyki rozświetlające. Ja na cienie nakładam Lumi Magique z Loreala - niby jest to baza pod makijaż ale ja nią rozświetlam cerę, używając bezpośrednio na podklad.
Polecam także zmianę diety, włączenie witamin, tranu - ale koniecznie z dorsza a nie z rekina! Picie herbaty z czystka

Inne tematy z forum Moda i uroda

Fryzjer Trójmiasto - Kręcone Włosy (9 odpowiedzi)

Witam, szukam dobrego fryzjera/fryzjerki do kręconych włosów (strzyżenie). Niestety wszystkie...

Gdzie kupujecie kosmetyki??? (143 odpowiedzi)

Jestem ciekawa gdzie lubicie wybierać kosmetyki? Kierujecie się ceną, miejscem czy obsługą? I...

Nieoperacyjne sposoby na powiększenie piersi (5 odpowiedzi)

Cześć. Zakładam temat tutaj ponieważ praktycznie od zawsze mam bardzo duży kompleks na punckie...

do góry