Widok

Jak pozbyć się kurzu z domu?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny mam problem, wydaje mi sie ze w moim domu jakos strasznie sie kurzy. Odkurzamy dosc czesto, scieram kurze itp a i tak mam wrazenie ze jakos duzo tego, kurz zwlaszcza widac na ubraniach, czesto czyste pranie jest cale w jakichs drobinkach. Nie wiem co moze byc tego powodem i nie wiem jak sie tego pozbyc?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
nic ponadto co robisz:) ja tez mam ten problem , sprzatam, wietrze, odkurzam, piore a kurza dalej jest zwlaszcza ze pelno pluszakow, zabawek itp
u mnie jest to samo :) mój mąż śmieje że za czysto jest i się kurzy
Mam ten sam ból, co gorsza mamy ciemne meble, psa i brak dywanów:(
Mogłabym codziennie ze szmatką biegać
image
Tez tak mam, ale zakladam ze to wina mieszkania w centrum i wielu drzew za oknami. Pyla teraz strasznie i mam to wszystko w mieszkaniu (plus normalny kurz miastowy ;) ) .
Tez mam ciemne meble...
Gosiaczek, to ja mam dokładnie tak samo :( Mam dość już!
Kup elektryczną suszarkę do ubrań. Ciuchy będą mięciutkie, "uprasowane" i idealnie odkurzone. Po każdym suszeniu z bębna wyciąga się zbity kłąb kurzu - i o tyle mniej osiądzie Ci kłaczków w mieszkaniu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
a moze popros zeby sie wyniosl?
swoja droga przerazajace jest z jakimi problemami tu "przychodzicie"- masaraka!!!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4
problem jak problem, lepiej pisac o nowotworach u dzieci?

podobno mniej się kurzy jak się nawilży powietrze, ale nie wiem, na ile to prawda. Ja mam okna z dużego pokoju na podwórko z piachem, więc znam ból ciagłego ścierania kurzu.
image
---
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
no i najlepiej ściereczkami z microfibry sprzątać - naprawdę zbierają kurz, a nie tylko go rozcierają;
ja wojuję jeszcze z pyłem cekolowym...
Witam

U mnie w mieczkaniu tez sie strasznie kurzy mino codziennego odkudzania porzadnym odkurzaczem z filtrami. Nie mam zaslon firanek dywanow itp. a i tak codziennie koty na podlodze. Duzo kurzu gromadzi sie za meblami kaloryferami i w innych miejcsach ktore ciezko posprzatac bo odkurzacza za szafe nie wloze a odsowanie zapakowanej szafy nie jest takie proste. Wpadlem na pomysl zeby uzyc dmuchawy do lisci za jedyne 139 PLN nie ma to zadnych filtrow ale ma 3 KW mocy. i jak sie tym dmuchnie za szafy, kaloryfery i inne ciezkie sprzety to wylatuje tyle syfu ze mozna pylicy dostac mozna tez zdmuchnac wszystkie pajeczyny i kurz ze scian i sufitu. Oszywiscie najlepiej otworzyc wszystie okna to sporo od razu wyleci na zewnatrz. Reszte trzeba odkurzyc odkurzaczem i umyc. Nie wiem jescze czy to pomorze i bedzie sie miej kurzyc, zobacze za pare dni jak juz wszystko opadnie.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Zabawy/pożyteczne zajęcie dla 3 latka (29 odpowiedzi)

Jestem mamą prawię3 letniej córeczki. Nie pracujei spędzam cały dzień z dzieckiem. Męża nie ma...

Kartony do przeprowadzki ! PILNE!!! (119 odpowiedzi)

Dziewczyny pomóżcie...w piątek czeka mnie przeprowadzka, a jeszcze nie mam kartonów. Potrzebuje...

Wakacje z dziećmi (120 odpowiedzi)

nie mamy pomysłu na tegoroczne wakacje z dziećmi 5,5 lat i 3 lata byliśmy w zakopanym i...

do góry