Widok

Jak pozbyć się zapachu ryb z ciuchów?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Mój mężczyzna kupił ryby i przyniósł je do domu w mojej sportowej torbie. Torba ubrudziła się od ryb i cała śmierdziała. Wrzucił ją do pralki, dorzucił prania i włączył planie.

I teraz nie tylko moja torba śmierdzi ale całe pranie. Prałam wszystko już 3 razy i nadal śmierdzi.

Może znacie jakieś sposoby na pozbycie się tego zapachu?
image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
wiewioreczka czy o takie mydło ci chodzi https://elixirzdrowia.pl/theme/img/produkty/14812/img.jpg ?
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
kup sobie kostke mydla z jonami srebra. włóż tą kostkę do pralki i wypierz tylko w tym mydle. bez płynów do płukania i proszku. jakis czas temu mialam taka sama sytuacje z moim facetem. to mydlo kupilam w rosmannie za ok. 3 zlote.
ups wędzone,a myślałam,że surowe....hmmm to nie wiem jak pomóc
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja bym spróbowała wyprać wszystko jeszcze raz w roztworze wody z sodą oczyszczoną.

SODA OCZYSZCZONA pierze nie gorzej niż mydło i detergenty. 5—6 łyżek sody wsypać do ciepłej wody, zamieszać, poczekać aż się rozpuści, zanurzyć brudną odzież i pozostawić na 30-—40 min. Wygnieść, wypłukać i wysuszyć,ew. wrzucić do pralki na płukanie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
hmm ... dokładnie nie wiem. ale o ile dobrze pamiętam to flądra, makrela i dorsz wszystkie były wędzone.
image
wielkie sorki,ale co to za ryby ...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
wiem, że nie spotykany problem. bo szukałam już w googlach i nic nie mogłam znaleźć na ten temat. :/

a jakoś nie uśmiecha mi się wyrzucić mojej torby i jeansów (reszta ciuchów jest akurat mojego faceta)
image
ja bym spróbowała namoczyć pranie w soku z cytryny...
nie zaszkodzi, a może pomoże?

w sumie niespotykany problem....
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
z tego co wiem sól i mleko usuwa zapach ryb ale prać w mleku chyba bym nie prała
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Zniżki kody rabatowe - gdzie? (19 odpowiedzi)

Hej. Wiecie może czy są jakieś kody rabatowe do h&m lub smyk, reserved, rekids?

psi fryzjer - moze macie kogos sprawdzonego? (12 odpowiedzi)

j/w najchetniej w okolicach Żabianka, Zaspa, Przymorze, Brzeźno

dr Maciej Stukan (11 odpowiedzi)

dziewczyny znacie tego lekarza może??on przyjmuje chyba na ujeścisku na jeleniogórskiej

do góry