Widok

Jak przekonać męża do zwierzęcia w domu?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
A mam taka zagwostke dziewczyny, moze mi poradzicie jak to rozegrać?
Jakies pol roku temu uciekła nam z domu kotka. Dzieciaki coprawda jeszcze nie duże ale zrozumiały co sie stało no wiec wielki żal.. Potem zapomniały ale ostatnio synek ciagle zgłasza prośbę o kotka.
Sama tez bym wzięła bo lubię koty i jestem z nimi związana od malego. Kot zawsze był w moim domu. Maz pochodzi z domu w którym nigdy nie było zwierzaków ale moja kotkę lubił no chyba ze nie miał innego wyjścia :) ale ostatnio jak go zapytałam czy moglibyśmy wziac nowego kociaka to powiedział ze nie chce na razie , ze woli poczekać az dzieci podrosna i zmienimy mieszkanie na większe .... Syna prośby rownież nie
skutkują. Nie wiem jak przekonać męża. Możecie cos doradzić?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
weź kociaka ze schronika i powiedz że znalazłaś na śmietniku
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1
A możesz napisać do mnie? Prześlę Ci zdjęcia kociaków, może to przekona Twojego męża? ;)

mikronezja.1977@tlen.pl
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Niestety na męża chyba nic nie podziała...
Zaczynam myślec ze on po prostu nie lubi zwierząt :/
Czy któraś z Was miała podobny problem?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
może faktycznie nie lubi kotów. tak piszę z tej drugiej perspektywy bo sama ich nie toleruję i nie zgodziłabym się nigdy na kota.Pogadaj z mężem dlaczego nie chce. Kot to akurat mniej problemowe zwierze niż pies, którego trzeba wyprowadzać i wymaga dużo więcej opieki. Ja lubię psiaki, właśnie zawsze w domu jakiś był ale teraz nie mogę mieć, bo siedziałby całymi dniami w domu i się męczył, pies musi mieć przestrzeń, dużo jeździmy i musielibyśmy podrzucać gdzieś, pies to spora odpowiedzialność. Ale jakieś zwierzątko ze względu na dzieci warto mieć. I tu jest argument za dla twojego męża.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jakbym czytała o moim mężu... My obecnie mamy psa. U mnie w rodzinie zawsze były i psy i koty (w bloku) a u męża nie. Mąż psa nie lubi i wcale tego nie ukrywa, wiecznie na niego narzeka. Bardzo chciałabym mieć też kota, ale na to mój m się na pewno nie zgodzi, chociaż jeśli kiedyś zmienimy mieszkanie na parter i dzieci trochę podrosną to nie daruję i kot też będzie.
Na Twoim miejscu na razie bym odpuściła, odczekaj jakiś czas i później wróć do tematu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
A nie uzgadnialiście tego przed ślubem? Zawsze wydawało mi się, że takie rzeczy jak ilość dzieci, zwierząt, docelowe miejsce zamieszkania i pomysły na zarobek obgaduje się przed ślubem. A jak się nie obgada, to przyjmuje się "średnią krajową": jedno-dwójka dzieci, brak zwierząt, mieszkanie w bloku, etat...
Ja miałam kota, uwielbiam koty, mąż ma uczulenie. Mąż całe życie miał psy, ja psy też lubię, ale pies w mieszkaniu mi śmierdzi. Gdybyśmy przed ślubem nie doszli do kompromisu, że zwierząt nie będzie, nie bralibyśmy ślubu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5
Hela,przepraszam a ślub braliście z miłości czy dlatego ,że pasował Wam taki układ? I czy gdyby partner koniecznie chciał psa to nie wzięłabyś z nim ślubu?
Nie rozumiem czegoś takiego,bo wszystkiego nie da się ustalić i zaplanować.Życie płata różne figle,sytuacje się komplikują i z przedślubnych planów nic nie wychodzi.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
Tak, gdyby gdyby dla partnera ważniejszy był pies niż ja, nie brałabym z nim ślubu - to chyba oczywiste? Wiadomo, że wszystkiego nie da się ustalić, a ludzie zmieniają poglądy i zdanie z czasem. Ale tu autorka po kilku latach małżeństwa "zaczyna myśleć, że on nie lubi zwierząt"... Takie rzeczy powinny być wiadome, zanim się postanowi z kimś dzielić życie przez najbliższe kilka, kilkanaście lub kilkadziesiąt lat.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
Zrob tak: daj mu jak prawdziwa suka i powiedz ze jak sie zgodzi na zwierzaka, to bedzie tak mial zawsze... powinno podzialac:-)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5

Inne tematy z forum Zwierzaki

Psy bez smyczy mam juz dość! (246 odpowiedzi)

Codziennie wracam z dzieckiem z pozytywnej szkoły na Kokoszki i nie ma dnia abym nie musiała...

Sucha karma (46 odpowiedzi)

Hej. Mam pytanie czy znacie markę Mills Farm? Karmię moją sunię suchą karmą, do tej pory...

do góry