Widok

Jak przełamać rutynę w małżeństwie

Mam tutaj na myśli małżeńską rutynę łóżkową, która co jak co, le wkrada się po pewnym czasie. Dotyczy przede wszystkim mojej kobiety, dla której jest to raczej obowiązek niż przyjemność.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Kobiety mają tak często Ogólnie mają mniejsze libido niż mężczyźni. Jeśli jednak zupełnie nie chce jej się tego z Tobą robić to raczej nie halo. Rozmawiałeś z nią o tym? Może ma jakies stresy w pracy. Poza tym czy bierze tabletki antykoncepcyjne U mojej brak libido powodowało to że przyjmowała tabletki. Odwróciło się to jak zaczęła brać suplementy wspomagające przy antykoncepcji. Wybadaj jaki jest problem u Twojej kobiety.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

ona przyjmuje tabletki ale nie wiem czy jest problem właśnie w tym bo tabletki bierze od zawsze oraz nigdy tak nie było,ze całkowicie usuwały ochotę. Wczoraj z nią rozmawiałem i ona nie wie czemu tak jest ( swoją drogą to niechętnie o tym rozmawiała....). O jakich suplementach tutaj piszesz?

Generalnie jest kilka dobrych suplementów wspomagających poziom libido u kobiety. Mam tutaj na myśli chociaży libido therapy. Ponoc jest polecana również asequrella

Cześć, rozumiem, że rutyna w intymności potrafi być trudnym tematem, ale warto podejść do tego z otwartością i cierpliwością. Często brak ochoty może wynikać z różnych czynników - stres, zmęczenie, zmiany hormonalne czy po prostu gorszy okres. Dobrym krokiem jest delikatna rozmowa, ale też próba wprowadzenia drobnych zmian - nowe rytuały, wspólne chwile poza codziennymi obowiązkami, a nawet konsultacja ze specjalistą, jeśli problem się utrzymuje. Suplementy mogą pomagać, ale najważniejsze jest zrozumienie, co stoi za tą niechęcią i próba wspólnego jej rozwiązania. Najlepiej działa współpraca i wzajemne wsparcie. Powodzenia!

Są sposoby na podkręcenie libido u kobiety żeby była bardziej skłonna poszaleć w sypialni jak na przykład tabletki z wyciągami z Turnera diffusa, Dioscorea villosa ja biore Feminam Libido bo wydaje mi się że ma najmocniejsze te wyciągi ze wszystkich które testowałam. 2 tabletki godzinę przed seksem i ogień. Nie zdarzyło się żebym nie miała orgazmu po nich. czytałam że niektórzy rozpuszczają je w alkoholu i wtedy maja jeszcze większą moc niż normalnie ale ja tego nie testowałam. Jest też lepsze nawilżenie pochwy

Podsumowanie:

Dyskusja dotyczy problemu spadku libido u kobiet w związkach długoterminowych i możliwych rozwiązań. Uczestnicy wymieniają się doświadczeniami dotyczącymi wpływu antykoncepcji hormonalnej na popęd seksualny, podkreślając znaczenie otwartej komunikacji między partnerami oraz identyfikacji przyczyn problemu, takich jak stres czy zmęczenie. W rozmowie pojawiają się rekomendacje dotyczące suplementów naturalnych zawierających ekstrakty z roślin wspomagających libido, takie jak Turnera diffusa i Dioscorea villosa, oraz podkreślenie znaczenia wspólnego podejścia do rozwiązania problemu z naciskiem na wzajemne wsparcie i zrozumienie.

Inne tematy z forum Kobieta

Gadżety erotyczne na rocznicę z żoną (43 odpowiedzi)

Dzień dobry! W niedalekiej przyszłości będę wraz z (teraz już) żoną obchodzić okrągłą rocznicę...

do góry