Widok

Jak się malujecie na codzień?

Wesele Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Zaczęłam ostatnio staranniej "profesjonalniej" się malować. Kupiłam rewealcyjne kosmetyki, niby widać różnicę, ale...
No właśnie to ale!
Ciekawa jestem ile WY macie wartsw na twarzy na codzień -
krem nawilżający, filtry, podkład, puder sypki, puder rozświetlający +/ brązujący +róż.
Chyba trochę dużo, ale niby tak ma być.

A jak Wasz makijaż wygląda na codzień (proszę o wypowiedź dziewczyny, które wykonują pełny makijaż na codzień, bo tak muszą. a nie wypowiedzi w stylu - " ja tylko tusz i błyszczyk".)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Zupelnie nie, serio. Jakbys mnie kiedykolwiek widziala to nie powiedzialabys ze w ogole mam jakis podklad. Oczywiscie jak przyprusze to sypkim to widac, ale na co dzien tego nie robie. Dobry kre, primer, podklad i korektor i jest super naturalnie...
Tara Marta urodziła sie 06/09/2010 o godz 10:17 ważąc 3,9 kg i mierząc 53 cm
meteorka... puder transparentny albo z kryolana (drogi kurka jest...), albo inglot. zwyklego sypkiego z inglota nie lubie, ale transparentny jest fajny....
image
image
a co do makijazu slubnego polecam kupic fixator (tak jak lakier do wlosow, tylko ze do twarzy), dzieki niemu, makijaz bedzie sie trzymal sie cala noc i nawet lzy go nie zniszcza =)
image
image
a dziewczyny, a jak na to wszystko:
primer, podkład, korketo, puder sypki, nałożę miejscowo rozświetlający, brązujący i róż, to nie będzie już tragedyji?

narazie nie używam tego wszystkiego, ale spróbuję, albo primer, albo puder transparentny.
A jeszcze tak poza tym, używała któraś z Was Meteorów Guerlaina?
Bo ja się nad nimi zastanawiam, ale czy one pełnią funkcję, przynjamniej chcoć trochę pudru transparentnego, czy to tylko zwykły rozświetlacz?
taki jak lakier do wlosow?

czyli co...zadnego usmiechu po spyskaniu sie tym specyfikiem i zadnych innych min?? ;-)))
image
Heh ekspresje z twarzy nie znikaja po lakierze-to nie botoks.Mi spryskala makijarzytka i ani razu nie musialam poprawiac podczas wesela-fajne to a gdzie mozna taki kupic wiecie?
w sephorze. widzialam ze sa juz od 35zł.
...a potem przyjdą noce
jak psy wierne pod nasz dom...
Te Meteory Guerlaina to wydaje mi sie tylko rozswietlacz do stosowania miejscowo... Z trwaloscia makijazu raczej nie pomoze...
Ja mysle ze primer + podklad + ewentualnie transparentny sypki powinny Cie ustawic... I troche rozu badz pudru brazujacego - w zaleznosci od cery)..
A jaka jestes pora roku? Jaka masz cere?
fixer sie nazywa ten utrwalacz do makijazu on jest z firmy kryolan i mozna go kupic na al;egro koszt kolo 46zl
I jak dlugo makijaz sie trzyma po jego zastosowaniu?
Meteorka, chyba nie wspomnialam o tym, ale primer jest zupelnie przezroczystym zelem... W ogole nie nadaje skorze kolory, tylko wygladza niedoskonalosci. Cera jest po nim jak aksamit...
Ostola trzyma sie do dnia nastepnego :-).Jak bedziesz miala makijaz u Beaty to tez cie tym spryska no i primer tez ci nalozy :)
Ja nigdy nie wiem jaka pora roku jestem - zawsze mi trochę w każdym pasuje ;) wiecie gdzie to można tak dokładnie sprawdzić? Tzn jakiś profesjonalny opis w Internecie?

a co do tego podkładu Ostola- ile mniej więcej stoi w sephorze? Ja mam cerę bardziej problematyczną, ale nikt tego nigdy za bardzo nie widzi pod makijażem. No i hormony mi dużo pomogły, zostały pojedyncze plamki, ślady, ale na kwasy teraz zła pora.
image

Primer to prawie kazda firma teraz ma w ofercie.Ja ostatnio stosowalam Dermiki i ma fajna konsystencje no i fakt wygladza,trzeba tylko uwazac zeby ze wszystkim nie przedobrzyc bo wtedy ci kazda zmarszcze najmniejsza bedzie widac jak za duzo bedzie aaa no i musisz poczekac az ci sie dobrze krem wchlonie potem primer i tez poczekac zeby osiadl troche i potem puder no i w kremie oczywiscie
Ostola, chyba musze przejsc sie z Toba kiedys na zakupy - widze, ze jestes specjalistka w sprawie kosmetykow:)
Milego dzionka:)
czyli ten primer to tie cos jak baza silikonowa pod makijaz? baza silikonowa fajna jest z sorayi =) a kryolana mozna dostac na cisowej w sklepie la femme
Mysiorka, nie mam pojecia ile w Seforze, bo nie mieszkam w PL a tu w Cork Sephory nie ma. Za podklad placilam ok 25 EUR tu u siebie. Kosmetyki Giorgio Armani sa super. Niedawno je odkrylam i jestem zakochana w ich palecie... Taka naturalna ale jednoczesnie podkreslajaca co nalezy...

Katiies ja dopiero od niedawna stosuje primer.. Nawet nie wiedzialam ze cos takiego jest. Jak kupowalam podklad Giorgio Armani to mi laska polecila (mi lest strasznie latwo wcisnac cala mase rzeczy jak robie makijazowe zakupy;-)) Wiec Armaniego to jedyny primer jakiego kiedykolwiek uzywalam... Ale jestem na 100% hooked i teraz juz sobie nie wyobrazam make-up bez primera...
A jaką polecacie baze pod podkład??? Mam bardzo wysuszona skóre (terapia u dermatologa)...co mozecie poradzic!!!??? :-( I co zrobic, azeby po nakremowaniu rano podklad tak ,,nie wędrował" z czasem po twarzy :-(
1. rano zawsze myję twarz La roche effaclar gel plus woda termalna vichy
2. nastepnie krem silnie nawilżający La roche effaclar H
3. podkład La roche toleriane
( testowałam rózne od chanel, YSL skonczywszy na L'oreal - kazdy jakos sie waży i wędruje :-/ )
4. potem puder chanel ktory rzecz jasna nierówno sie rozprowadza mimo użycia pędzla :-/
5. na końcu makijaż oka

Wiem napewno, iż muszę zakupić korektor pod oczy (cienie) i chyba zdecyduje sie na ten ktory poleca Ostola YSL touche eclat

ale co zrobic z resztą nie wiem :-( może ktoś doradzi? :-( być może popełniam jakieś błędy o których nie wiem :-( moze to wina tego, ze nie uzywam bazy pod podklad? mhmmm czyli najpierw krem potem baz i na koncu podklad a potem korektor? POMOCY ;-)

amarena, ja mialam kiedys podobny problem bo mialam cere mieszana z tendencjami do lojotoku (jakos z wiekiem cera mi sie sama z siebie zmienilam na normalna)... I zeczywiscie trudno jest dobry podklad. Ale z doswiadczenia moge polecic :

- jesli potrzebujesz czegoc raczej kryjacego to Repairwear Anti-Aging Makeup SPF 15 -> ten jest przeciew zmarszczkowy, nie wiem ile masz lat ale jesli ponizej 25 to pewnie nie najlepszy pomysl..

- jesli chcesz cos lekkiego ale niezbyt kryjacego to luminous silk foundation Giorgio Armani
image
By ostola

image
By ostola

Inne tematy z forum Nauka i Szkolnictwo

Kursant Michał - ocena (6 odpowiedzi)

Wyjątkowy talent połączony z wiedzą poparty doświadczeniem i umiejętnością przekazywania wiedzy...

D C - ocena (3 odpowiedzi)

Najlepszy żłobek na Chełmie

do góry