Widok

Jak się malujecie na codzień?

Wesele Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Zaczęłam ostatnio staranniej "profesjonalniej" się malować. Kupiłam rewealcyjne kosmetyki, niby widać różnicę, ale...
No właśnie to ale!
Ciekawa jestem ile WY macie wartsw na twarzy na codzień -
krem nawilżający, filtry, podkład, puder sypki, puder rozświetlający +/ brązujący +róż.
Chyba trochę dużo, ale niby tak ma być.

A jak Wasz makijaż wygląda na codzień (proszę o wypowiedź dziewczyny, które wykonują pełny makijaż na codzień, bo tak muszą. a nie wypowiedzi w stylu - " ja tylko tusz i błyszczyk".)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja na co dzień używam odżywki do rzęs tej firmy https://musecosmetics.eu/ poleciła mi ją teścowa i nie zawiodłam się. Ostatnio kupiłam również mascarę do rzęs i muszę przyznać, że moje rzęsy jeszcze nigdy ie wyglądały tak rewelacyjnie.
Oooo, Zabusia, Twoj stary watek mi sie przypomnial...
Tara Marta urodziła sie 06/09/2010 o godz 10:17 ważąc 3,9 kg i mierząc 53 cm
krem matujący , korektor inglot pod oczy, matujacy i wygladzajacy podklad astor'a , ziemia egiptu , kreski u gory i na dole ;) poprawione czarnym cieniem - by dluzej sie trzymaly :) , blyszczyk ( zalezy na jaki mam ochote danego dnia ;) )
image
a w jakiej cenie te blyszczyki mniej wiecej sa?
image

image
A propos tego zdjecia:
image
By ostola

To ja mysle, ze to w wiekszosci Photoshop ;-)
Katiies, kupilam sobie blyszczyk Lancome - nr 210 (w tym srebrnym opakowaniu, nie przezroczystym) - bedzie super na slub.
Dzieki za podpowiedz, jest BOSKI!
przetestowałam wiele markowych podkładów (mam problemy z mieszaną cerą, do tego rozszerzone pory i skłonność do zaczerwień) przez jakiś czas używałam Estee Lauder Double Wear i byłam zadowolona ale po dłuższym stosowaniu przesuszyłam skórę co objawia się jeszcze większym świeceniem, bo skóra rekompensuje sobie tą suchość i więcej wydziela łoju. Odstawiłam go, gdyż na lato to w ogóle za ciężki kosmetyk i w zeszłym roku zainwestowałam w Lancome - Teint Idole Ultra b. długo się utrzymuje, matuje i jest bardzo lekki. Jedyny minus to cena, bo ok. 180 zł ale moim zdaniem warto!!!!
możesz poprosić o próbkę w douglasie lub sephorze i wypróbować
chyba są kulki rozświetlające-te pastelowe i takie brązujące:)
ja mam taki w kremie- mozna nałozyć na łuk brwiowy , policzki lub jako cień. delikatny, nie wygląda się jak faraon :)
...a potem przyjdą noce
jak psy wierne pod nasz dom...
aaa rozswietlacz. Nie wiem co to jest (wstyd!) czy to jest cos takiego jak np. kuleczki Giordani z Oriflame (znalazlam, ze to jest brazujaco - rozswietlajace) ? Podoba mi sie efekt rozswietlenia, ale nie chcialabym sie brazowic zbyt mocno :) Mozecie cos polecic ?
image
:-)to może być puder brązująco-rozświetlający:-)
eee, ja mam taki rozświetlacz w kremie ktory daje podobny efekt.
...a potem przyjdą noce
glupie pytanie, ale jestem z nowinkami kosmetycznymi 10 lat do tylu. Powiedzcie mi co to jest co sie tak swieci na kosciach policzkowych u tej pani -wklejam link, bo nie umiem zdjecia wrzucic

http://www.wizaz.pl/Makijaz/Trendy/Wiosna-2009!/Foto-blaski-i-cienie/Valentino
image
No jak jakis tanszy kiedys kupowalam to tez na oko a to ciezko szczegolnie przy sztucznym swietle no ale jak juz sie wiecej wydaje na podklad to warto znalezc idealny.Co do blyszczykow to kazy lancona jest swietny,kolory widac na ustach i pieknie sie blyszcza.
No widzisz. Ja zawsze na oko kupowalam i efekt nie zawsze byl taki, jaki chcialam, zeby byl.
A jaki blyszczyk Lancome polecasz?
Heh no pani powinna ci wyprobowac na buzce.Jak mi robila to oczywiscie zmyla kawalek mojego makijazu i wybrala 3 kolory,nakladala je w okolicach szczeki :)) tzn jak ci twarz przechodzi w szyje i wtedy widac od razu jaki najbardziej ci do twarzy pasuje i nie bedzie robil wrazenia maski (cienam twarz ,biala szyja :)).
Jakies nowe zakupy i rady w dziedzinie kosmetycznej?

Katiies, chyba kupie dzis i wyprobuje polecany przez Ciebie podklad Diora. Najgorsza sprawa z doborem koloru. Bladzioch ze mnie.
Ostola dzięki za odpowiedź :)
Dopiero dziś tu weszłam.
Właśnie mi się wydaje, że dziewczyny w moim wieku mają cery jak pupcie niemowlaka (no chyba,że całkiem problemtyczne typu trądzik czy już naprawdę mocny łojotok), a ja nie mam takiej. Chociaż z drugiej strony ja się swojej twarzy przyglądam z bardzo bliskiej odległości i to może temu narzekam, aha no i nie bardzo mam jak poprawiać makijażu w ciągu dnia więc temu jest taki "nieświeży" pod koniec dnia.
Pozdrowienia!
Asiu, odpisalam.
Hejka Aga. No nie ma mnie na GG. Napisalam Ci maila.
(ostola, wysłałam Ci maila )
...a potem przyjdą noce

Inne tematy z forum Nauka i Szkolnictwo

D C - ocena (3 odpowiedzi)

Najlepszy żłobek na Chełmie

Kursant Michał - ocena (6 odpowiedzi)

Wyjątkowy talent połączony z wiedzą poparty doświadczeniem i umiejętnością przekazywania wiedzy...

do góry