Widok

Jak się malujecie na codzień?

Wesele Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Zaczęłam ostatnio staranniej "profesjonalniej" się malować. Kupiłam rewealcyjne kosmetyki, niby widać różnicę, ale...
No właśnie to ale!
Ciekawa jestem ile WY macie wartsw na twarzy na codzień -
krem nawilżający, filtry, podkład, puder sypki, puder rozświetlający +/ brązujący +róż.
Chyba trochę dużo, ale niby tak ma być.

A jak Wasz makijaż wygląda na codzień (proszę o wypowiedź dziewczyny, które wykonują pełny makijaż na codzień, bo tak muszą. a nie wypowiedzi w stylu - " ja tylko tusz i błyszczyk".)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mam 24 więc raczej anti age to nie dla mnie ;-) a co z bazą pod podkład czy to moze cos pomoc? czy wtedy podklad nie bedzie tak wedrowal po twarzy?
podklad raczej kryjący ( nie ze wzgledu na upodobania do cięzkiego makeup'u, ale raczej z musu ze wzgledu na plamki ,,potrądzikowe'' hihi, ktore to sa pozostaloscia po leczeniu dermatologicznym)
No to ja moge polecic tylko primer. Powinien pomoc z "rozjezdzajacym" sie makijazem...
Jezeli chodzi o Yves Saint Laurent Touche Eclat to jest super! Tylko pamietaj nakladac go po nalozeniu podkladu w ten sposob unikniesz (czesto przytrafiajacego sie bledu) nalozenia go zbyt wiele... I wystarcza na jakies 4-5 miesiecy....
Tara Marta urodziła sie 06/09/2010 o godz 10:17 ważąc 3,9 kg i mierząc 53 cm
ja też mam ten podkład z la roche posay i na początku miałam skórę przesuszoną (cera mieszana, ale skutki terapii antytrądzikowych) i faktycznie podkreślał skórki- teraz już moja skóra jest w lepszej kondycji i ten podkład bardzo lubię... kiedyś myślałam, że podkład trzeba rozprowadzić na twarzy od razu po kremie nawilżającym (bo dzięki temu się jakby na nim ślizga i nie ma skórek) ale ostatnio czekam jakieś 2-3minutki i efekt jest lepszy, nie waży się podkład od nadmiary kremu ani nie ma smug.
Taki mój mały wywód :)

a co do tego podkładu z Armaniego to 25euro mogłabym jeszcze jakoś zapłacić, ale założę się, że w Polsce pewnie kosztuje co najmniej połowę drożej :(
image

image
By ostola
Agusiaczek, to moze przy okazji tej zaleglej kawy ;-)
Jak idzie staz?
Mysiorka, probowalam znalezc gdzie mozna Armaniego w PL dostac ale sie nie doszukalam, tylko tyle znalazlam:
http://www.moda.pl/id28,art5,giorgio-armani-juz-w-kraju.html
Och znalazlam - Douglas sprzedaje Armani Cosmetics. Ale nie maja cen na stronie... :-(
zawsze można na allegro poszukać :) dzięki za pomoc ;)
jutro mam wolne to sobie poserfuję po Internecie i może zajdę do Douglasa się przyjrzeć.
image

hehe ja jeszcze dzis przed siłownią skocze na polowanie do Douglasa zaopatrze sie w YSL touche eclat jak poleciacie i moze wyszperam jakąś baze pod makijaż ;-) zobacze tez ceny kosmetykow armaniego w PL ;-)
hehe ja jeszcze dzis przed siłownią skocze na polowanie do Douglasa zaopatrze sie w YSL touche eclat jak poleciacie i moze wyszperam jakąś baze pod makijaż ;-) zobacze tez ceny kosmetykow armaniego w PL ;-)
amarena, widze ze norobilysmy Ci smaka na zakupy kosmetykowe...
Mnie tez cholerka juz wlasnie korci zeby sie "z lekcji urwac" i zaszalec np z nowa szminka...

laseczki, a jakie polecacie byszczyki? Ja mam ostatnio Shiseido Peach Melba.... Jest super lekki (nie klei sie jak niektore) i dosc trwaly... Tylko malo koloru nadaje. A co Wy polecacie?
Ja mam to samo z kupowaniem ide po tusz a wychodze z siatka ,najlepiej wogole sie nie zatrzymuje przy kosmetykach jak nic nie potrzebuje ,ostatnio wywalilam 2 szuflady bo nie zdazylam uzyc.

No ale do rzeczy.Ja mam rowniez bedzo sucha cere.Nie polecalabym mycia jej woda to przede wszystkim.Mi zajelo cale lata znalezienie kosmetykow i kremow ktore mnie zadowalaja.
Co do korektora to swietny jest do suchej cery pod oczy i nie tylko Clinique:Line Smoothing Concealer.Jest swietny bo moze byc uzyty pod podklad jak i rowniez na podklad gdy potrzebujesz poprawek no i przy tym nie wysusza skory.
image.
Moim ostatnim odkryciem podkladowym jest Dior Skin Forever
Extreme Wear Flawless Makeup FPS,jest sredniokryjacy i jezeli dobiezesz odpowiednio kolor prezentuje sie ekstra.Zauwazylam nawet roznice na zdjeciach odkad zaczelam go uzywac,skora jest taka aksamitna ,prawie jak po photoshopie ;-) no i nie ma tego efektu sciagania w niektorych miejscach.
image
Co do sypkiego nie polece bo uzywac MACa a w polsce ich nie ma a szkoda.
No sie rozpisalam ale jestem maniaczka kosmetykowa i uwielbiam je :-).
No a moze wy mi polecicie jakis krem na cellulitis bo sie nie moge zdecydowac a lato sie zbliza.
Ostola blyszczyki tylko Lancome :-)
image
Ja juz dawno pzrestalam z celulitem walczyc kremami... Najlepsze sa masaze i "walki" na rozbijanie grudek tluszczu... Tak wiec sorki ale nic nie polece...

A jaki polecasz blyszczyk, katiies?
No ten co wyzej Lancoma i maja fajne kolory i je widac na ustach a nie tak jak niektore blyszczyki ktore maja miec kolor a wygladaja tak samo na ustach.
dziewczyny nie wiem co sie dzieje z moja cera ...dotad nigdy nie narzekalam ale teraz jakies wyskoczyly mi krostki na czole ..moze od tej bazy pod makijaz tak naprawde sama nie wiem i zauwazylam ze cholernie broda mi sie swieci...reszte twarzy mam sucha czasami szlak mnie trafia bo tak sciaga ze masakra ...nie wiem naprawde co sie dzieje z moja cera tez myslalam ze od beta carotenu bo zaczelam brac ale to chyba nie ma zwiaku...Katiies podpowiedz mi jakich kosmetykow uzywac do suchej skury kremy itp
sorki za byczka skora oczywiscie Ó ...
Naoomi, na krostki to ja ci nic nie poradze bo kosmetyczka nie jestm,moze rzeczywiscie jakas reakcja uczuleniowa.Co do kremow to juz gdzies tu pisalam ze po wyprobowaniu wszystkich typu loreal,garnier potem poprzez wyzsza polke diora,chanel i lancoma wrocilam do naszych polskich kosmetykow Dermiki i jestem zachwycona.Wejdz sobie na ich strone i poczytaj ,maja wszystko pieknie wyjasnione i latwo bedzie ci znalezc cos dla siebie.Jezeli masz teraz bardzo sucha kondycje skory i sciaga ( wiem okropne uczucie) to proponuje na noc gruba warstwe kremu Emolium -dostepny w aptekach i tani jak barszcz.Krem ten jest z mocznikiem i uratowal moja cere,ale uwazaj zebys skory nie przyzwyczaila.Z tego co piszesz to masz mieszana cere bo masz miejsca gdzie sie swiecisz i moze uzywalas zbyt wysuszajacych kremow? Co do zmywania makijazu-no H2O :-).calkiem niezly jest taki toner garniera o konsystencji wody ale skora jest po nim nawilzona:
image
Aha no i najwazniejsze4 maseczki do cery suchej !! minumum 2 razy w tygodniu.To tyle moich madrosci,chyba powinnam zostac kosmetyczka a nie inzynierka ;-)
katiies bardzo dziekuje..jutro pedze do apteki kupic te masc slyszalam jeszcze o masci ichtiolowej czy jakos tak ona ma kolor brazowy i smierdzi niemilosiernie ale ponoc jest ok ..jeszcze raz dzieki

Inne tematy z forum Nauka i Szkolnictwo

D C - ocena (3 odpowiedzi)

Najlepszy żłobek na Chełmie

Kursant Michał - ocena (6 odpowiedzi)

Wyjątkowy talent połączony z wiedzą poparty doświadczeniem i umiejętnością przekazywania wiedzy...

do góry