Widok

Jak się malujecie na codzień?

Wesele Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Zaczęłam ostatnio staranniej "profesjonalniej" się malować. Kupiłam rewealcyjne kosmetyki, niby widać różnicę, ale...
No właśnie to ale!
Ciekawa jestem ile WY macie wartsw na twarzy na codzień -
krem nawilżający, filtry, podkład, puder sypki, puder rozświetlający +/ brązujący +róż.
Chyba trochę dużo, ale niby tak ma być.

A jak Wasz makijaż wygląda na codzień (proszę o wypowiedź dziewczyny, które wykonują pełny makijaż na codzień, bo tak muszą. a nie wypowiedzi w stylu - " ja tylko tusz i błyszczyk".)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
aha no i blyszczyk jeszcze ale kolorowy nie bezbarwny
a ja codziennie myje glowe do tego krem prostujacy wlosy i suszenie z ukladaniem. teraz wiosna i latem staram sie nie uzywac zadnych podkladow czy fluidow itp ale jesien i zima to zawsze do tego na wieksze okazje jakis roz na policzki bo na codzien to nie mam czasu na to, ale cienie do powiek , tusz i eyeliner obowiaskowo i codziennie. no i z innych zabiegow to codziennie toniki i kremy nawilzajace. raz w tygodniu peeling. wiem ze do pelnego makijazu nie wystarczy tyko podklad ale trzeba go przypruszyc sypkim pudrem ale ja tego nie robie gdyz sam podklad ktorego uzywam jest kremem nawilzajacym z kolorytem bo nie lubie efektu maski i tony makijazu jesli chodzi o sama skore, ale oczy to musza byc zawsze perfekt i rzesy pozadnie wytuszowane oraz zawsze eyeliner.
acha kosmetyki Oriflame/Avon
http://www.slubnemarzenie.com.pl
Kartki i zaproszenia okolicznościowe dla dzieci i dorosłych
min. na Chrzest, I Komunię, urodziny, rocznice.
Zaproszenia, zawiadomienia, zawieszki, winietki itd. na ślub
Ślubne dekoracje kościołów i sal weselnych
ja używam rano tylko podkładu w kremie (jeśli mam potrzebę czasem zakrywam plamki korektorem w sztyfcie), czasem minimalnie jeszcze puder w kamieniu, do tego cienie na oko (zazwyczaj dwa kolory), czarny tusz do rzęs, pomadka i błyszczyk; generalnie deliaktnie :)
http://www.slubnemarzenie.com.pl
Kartki i zaproszenia okolicznościowe dla dzieci i dorosłych
min. na Chrzest, I Komunię, urodziny, rocznice.
Zaproszenia, zawiadomienia, zawieszki, winietki itd. na ślub
Ślubne dekoracje kościołów i sal weselnych
1. Raniutko serum EsteeLauder
2. Mycie głowy
3. Podkład Clinique
4. Korektor YSL touche eclat
5. Układanie włosów- suszenie
6. Rozcieranie korektora
7. Puder w kamieniu matujący Clinique
8. Puder 2 tony ciemniejszy CK
9. Róż na kości policzkowe
10. Makijaż oczu- zazwyczaj kredka Loreal i Tusz YSL
11. Usta błyszczyk Oriflame

Polecam w/w kosmetyki. Specjalnie napisałam nazwy firm bo próbowałam wielu i od roku zatrzymałam się na tych samych kosmetykach. Szczególnie korektor YSL. Mam problemy z pajączkami i cieniami pod oczami a on doskonale kryje :)

Inne tematy z forum Nauka i Szkolnictwo

Kursant Michał - ocena (6 odpowiedzi)

Wyjątkowy talent połączony z wiedzą poparty doświadczeniem i umiejętnością przekazywania wiedzy...

D C - ocena (3 odpowiedzi)

Najlepszy żłobek na Chełmie

do góry