Widok

Jak się tańczy w sukni "na kołach"???

Wesele Temat dostępny też na forum:
Pytanie do mężatek;-) Moze troche dziwne...
Jeśli miałyście suknie wielowarstwową, rozłozystą, z halką na kołach, to chciałabym wiedziec jak się wam w niej tańczyło??? Mierzyłam taką, siedziałam, ale co z tańcem?
Poza tym, takie kreacje maja swoja wage, ja chwile postałam w takiej i już ją troche "czułam", a co to bedzie po calej nocy? (nie przebieram sie)
Czekam na opinie
Pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
nie strasz mnie ja sama zmieniłam 1 na 2:)zeby byla troszke szersza:)
miałam suknie na kole - tym półsztywnym (panie mówiły na nie kabel) :) suknia miała halkę z kołem, tiul usztywniający, kolejna warstwę halki i wtedy dopiero "moją" kiecusię :) wcale nie było mi ciężko, co prawda nie była to zwiewna letnia sukienka, ale czułam się w niej bardzo wygodnie, a miałam ją na sobie od 13-6 dnia następnego. Przetańczyłam całą noc i bawiłam się rewelacyjnie!!!
ja tez zmienilam 1 na2 kola :)))
pynia - dzięki, troche mnie uspokoiłas :-)
no to fajnie bo ja tez mam suknię na kołach :)haha fajnie to brzmi:)
Ja miałam tylko jedno koło - na dole. Wyjełam to drugie bo wydawało mi sie z ewyglądam jak bombka........ :) Z tym na dole tańszyło mi się bez problemu, siadało tez :)

POLIGRAFIA ŚLUBNA - Zaproszenia Menu Tablice Winietki Zawieszki http://doriart.ucoz.comimage
Sama jestem ciekawa jakie bedzie uczucie tanczyc w tej sukni.... moja suknia ma kolo i mam nadzieje ze nie bede czula sie skrepowana i nie bedzie ograniczala moich ruchow.martwie sie troszke o 1 taniec dlatego udamy sie chociaz na pare lekcji tanca (tam ponoc ucza jaka zachowac odleglosc by nie podeptac partnerki w tancu ) a pozatym uwazam ze te nauki przydadza sie na przyszlosc:)
Ewuniu my tańczyliśmy walca angielskiego - tańczymy od kilku lat (ale nie jesteśmy zawodowcami, nie nie) i przed ślubem braliśmy jeszcze lekcje indywidualne (gorąco polecam!!!) - uczą odeległości???hmmm.... no tak, ale w walcu trzeba do siebie niemalże przylegać, bo tylko wtedy czujesz swoim ciałem jak partner prowadzi i wówczas lepiej mężczyźnie prowadzić! Mnie mój mąż nie podeptał :) bałam się, że suknia z kołem tak spłaszczona będzie wyglądać strasznie, ale na filmie wszystko wygląda pięknie, a i ja się bardzo wygodnie czułam :)
Ewuniu a kiedy i gdzie się na te tańce wybieracie może razem się udamy:)
Będzie raźniej:)
Wlasnie najwieksza moja obawa jest to ze cala suknia sie pogniecie albo moj kochany na nia depnie:)....http://www.wigor.3miasto.net/ mysle o tej szkole tanca.... slyszalam dobre opinie na temat tej szkoly.Mysle ze wybierzemy sie jakos w maju bo wczesniej rozmawialam juz z kuzynka mojego przyszlego meza ktora ma slub w czerwcu ze tez chca sie wybrac:)My slub mamy w wrzesniu wiec bedzie to troche szybko ale.... zdazymy przetestowac nasze umiejetnosci na weselu przed nami,
A jak się klęczy wsukni na kole?
Ewusia a co byc powidziala na dance dzis wieczorkiem w fit zonie wybiera sie tam z moja kuzynka ??? ćwiczeń nigdy za wiele:)
NOO wiesz chetnie ale bylam pewna ze te tance odbeda sie w srode i ja taka nie przygotowana.....
ale tam nie trzeba się specjalnie przygotowywać:) weź strój i trochę poćwiczymy przed weselem nie zaszkodzi:)
Nie myslalam o tym,.... napewno na kleczniku:) ale mysle ze nie bedzie z tym jakiegos wiekszego problemu...
NO tak tylko ze nie jade po pracy do domku a do mezusia..... nie wiem skad bym wziela stroj i butki by troche schudnac z wami przed tym slubem... noo chyba ze mi jakos pomozesz?:)tance nie sa zle...
Znowu dzis mierzyłam suknie z kolem, a nawet dwoma i byla bardzo lekka! Troche "sprezynowala"przy wygibasach :-) ale to tylko dodawalo jej uroku
(bylam w przymierzalni z przyjaciolka chwile sama, wiec sie powydurnialam), Z kolem/-ami suknia nabiera tej fajnej linii, a'la ksiezniczka, a tak przeciez powinno byc!

Co do szkoly tanca, to ja bardzo chcialabym isc nauczyc sie tanczyc w parze, ale moj TŻ nie chce:-=( Nie wiem czy wstydzi sie czy co?
Chyba ze zaprosze jakiegos "instruktora" indywidualnie, do domu? Znacie kogos sprawdzonego moze???
Musisz go jakos namowic by chcial sie zapisac na te nauki.Ja mialam na to sposob.... poniewaz moj ukochany tez nie chcial chodzic na takie tam glupoty jak tance!:) Poprostu udowodnilam mu ze nie damy rady bez tych nauk a mianowicie... : W tym roku kiedy bylismy na balu sylwestrowym poprosilam go do tanca na samym poczatku imprezy ( nie zdazyl jeszcze nic wypic % byli tam obcy ludzie na parkiecie byly moze 2 starsze pary kazdy sie na nas gapil....) i przekonal sie ze mial treme nogi sztywne i to nie takie proste jak sie wydaje
A może masz jakiś znajomych, z którymi mogłabyś się zapisać wiesz z kimś zawsze raźniej. Mój też nie chciał się zgodzić ale w związku ,ze mój kuzyn ma wesele mniej więcej w tym samym czasie to zdecydowaliśmy się ,że pójdziemy razem i wtedy się zgodził;)
Fajnie miec kuzynostwo ktore tak sie wspiera i fajnie byc Panna mloda w takiej rodzinie bo maszz z kim pogadac na temat ktorego cala rodzina... partner i kazda osoba do okola ma dosc tzn SLUB:) i jedno ciagnie drogie chociazby na tance:)
To prawda zgadzam się z tobą w 100% :) To może jakieś spotkanko:)
A na ktora dzis te tance??
Na 21:00
szkoła WIGOR jest rewelacyjna - facet czasmi troszkę dziwny, ale prwdziwy pasjonat tego co robi - mogę polecić z czystym sumieniem. My braliśmy u niego lekcje indywidualne - 50zł od pary za godzinę zegarową na sali gimnastycznej szkoły budowlanej na Grunwaldzkiej we Wrzeszczu - jesteście samiutcy i nikt Wam nie będzie przeszkadzał (my braliśmy lekcje w weekendy), na indywidualnych skorzystacie napewno więcej :)
ale jeden minus -szkoła działa tylko w roku szkolnym!!! a więc jak chcecie tam się uczyć, to tylko do końca czerwca :(

a co do klękania na klęczniku - ja unosiłam lekko suknię z przodu, żeby nie klękać na kole - było ok:)
Hi, hi, hi. Poszło mi łatwiej niz myslalam:-) Puściłam w domu glośno piosenke-kandydatką na nasz "pierwszy taniec", poodsuwalam wszystkie niebezpieczne meble z zasiegu wzroku i powiedzialam:"prosze Cię do tańca, Ty prowadzisz..." ;-)
Próba wyszla tak ...., że bardzo chętnie sie zgodzil na pare lekcji tanca!
hehe fajnie:)
Chętnie udzielę parę lekcji tańca, pytania prosze kierowac na maila.
:) Mowilam Ci ze jak postawisz go w sytuacji ze z nienacka bedzie musial zatanczyc to sie da namowic:) Wiem bo sowjego tez tak zalatwilam:P:P
hihi :) nikitta, ale się ubawiłam :) gratuluję pomysłowości :)
a myśmy mieli u doroty, nauczyła nas walca wiedeńskiego i dała wiele fajnych wskazówek. moge przesłać maila do niej

Inne tematy z forum Wesele bez ogłoszeń

dobry...i nie drogi dentysta (51 odpowiedzi)

Hejka szukam dentysty dobrego ale żebym nie straciła majątku !!! mam sporo ubytków i pochłonie mi...

Piling do ciała który zdziała cuda-jaki polecacie? (26 odpowiedzi)

Chciałabym wygłacic skóte na rekach mam lekko zrogowaciały naskórek zawsze pomagało słonce lub...

sukienki wieczorowe (58 odpowiedzi)

dziewczyny, wiecie gdzie można dostać ładne sukienki wieczorowe?? proste i eleganckie, dla matki...

do góry