Widok
NN - nie masz racji niczyja zgoda nie jest potrzebna. Hipoteka nie ogranicza własności .
MUT- nie strasz. Sprzedaje się tak samo jak nie obciążone.
Oczywiście są potrzebne kwity - ile tych pieniędzy do spłaty zadłużenia potrzeba, na jakie konto winny być przelane , i kiedy zostanie wystawiona zgoda nie wykreślenie hipotek.
MUT- nie strasz. Sprzedaje się tak samo jak nie obciążone.
Oczywiście są potrzebne kwity - ile tych pieniędzy do spłaty zadłużenia potrzeba, na jakie konto winny być przelane , i kiedy zostanie wystawiona zgoda nie wykreślenie hipotek.
Ja jestem w trakcie zakupu mieszkania, na którym jest hipoteka innego banku. Właściciel musi wziąć zaświadczenie ile zostało zadłużenia żeby mój bank to pokrył oraz bank który ma hiopotekę musi się zgodzić, że po spłacie długu zejdzie z hipoteki. Koleżanka też tak kupowała i nie było problemów. Powodzenia.
PS. nie ma nic do rzeczy, że ktoś nie będzie chciał kupić bo jest zadłużone. Gotówką za zadłużenie obraca bank więc ty otrzymasz różnicę tych kwot. Pozdrawiam.
PS. nie ma nic do rzeczy, że ktoś nie będzie chciał kupić bo jest zadłużone. Gotówką za zadłużenie obraca bank więc ty otrzymasz różnicę tych kwot. Pozdrawiam.