Widok

Jak szybko pozbyć się SINIAKÓW??

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny w sobote mam slub a nabiłam sobie okropnego siniaka na ramieniu:/ no po prostu jest straszny i niebieski i musze sie go jak najszybciej pozbyc! Smaruje go mascia z arnika i nagietkiem, ale moze znacie jeszcze jakies domowe sposoby? Błagam pomozcie, mam suknie bez ramiaczek i bede wygladac okropnie!!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
aescin żel
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Maść z arniki

Maść z arniki zdecydowanie przyśpiesza gojenie się i znikanie siniaków. Preparaty zawierające wyciąg z arniki można kupić w aptekach i sklepach zielarskich.

Bardzo dobra jest maść Arcalen z wyciągiem z kwiatów arniki i nagietka, która ułatwia i przyśpiesza gojenie się krwiaków, wylewów podskórnych oraz nacieków okołostawowych.

Okład z czosnkiem i oliwą

Rozgniatamy 5 ząbków czosnku, który następnie mieszamy z 2 łyżkami oliwy z oliwek. Nasączamy gazę tym roztworem i przykładamy na stłuczone miejsce kilka razy w ciągu dnia.

Okładu takiego nie należy stosować na miejsca z ranami otwartymi, ani nawet na te z obdartym lub uszkodzonym naskórkiem.

Bardzo dobry na siniaki i stłuczenia jest plaster Prel Blue na kontuzje. Łatwy w użyciu, szybko działa, nie brudzi w przeciwieństwie do maści i relatywnie tani (ok. 3 zł).
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Wizażystka zakamufluje, jesli nie zejdzie :-)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja miałam posiniaczone nogi przez mojego szczeniaka-lokomotywę, wybierałam się na wesele w krótkiej sukience. Sińce pięknie zakamuflował mi samoopalacz Dove, użyty z umiarem, ze 2-3 razy
image[/url]image[/url]
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
nie mam wizazystki:(
A dlaczego? ;-)

Nie jest jeszcze za późno, może jakaś wizażystka ma wolny termin. Makijaż to standard, ale kamuflowanie blizn, przebarwień, tatuaży itp. też się mieści w zakresie pracy wizażystki.
Miałam juz makijaż próbny i po prostu wygladałam jak nie ja, nie pdoobało mi sie, wszelkie moje sugestie zostały niby spełnione ale i tak wygladałam źle. Wole umalowac sie sama;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Kochana nie martw się ja też miałam takiego siniaka na przedramieniu i powiem Ci, że zapomniałam o Nim w dniu ślubu,bo to była najpiękniejszy dzień Naszego życia. A na weselu jak tańcowałam i przy obrotach był bardziej widoczny i jak ktoś pytał skąd go mam to mówiłam wszystkim,że mąż mnie siłą do ołtarza zaciągnął i była kupa śmiechu ;-))) Powodzenia i nie przejmuj się tym!!!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Nie bij się z myślami.
polecam krem Heparinum GSK oczywiście w aptece. Mój mąż miał tak fajny kawalerski, że wrócił z limem. Oczywiście tydzień do ślubu a wyglądało to okropnie, codziennie zmieniało kolory. Pani w aptece poradziła jemu tą maść. Rewelacja w dwa dni 3 razy dziennie smarowaliśmy i zniknęło.Polecam naprawdę, nie ma nic gorszego jak mąż z limem :))
Na siniaki polecam Sixta K Plus. To krem zawierający wyciąg z arniki (odnawia naturalny płaszcz lipidowy skóry). Idealny na siniaki, wylewy i stłuczenia. Bardzo dobra jest też maść Elyth Balsam-stosowana do natychmiastowego leczenia nie ostrych urazów-redukuje obrzęk, opuchliznę i krwiaki,zmniejsza ból.
Pozdrawiam
to link gdzie można to kupić:
http://www.weron.eu/category/medycyna-sportowa-114-preparaty-i-masci-lecznicze-7
Jeżeli chodzi o wizażystkę, to proszę zajrzeć na tą stronę:
juliasikorska.pl
Makijaże są naprawdę dopasowane do wymogów klientek.

Polecam, a po makijażu próbnym, zawsze można zrezygnować:)

Inne tematy z forum Wesele

Dj Waldzior (7 odpowiedzi)

Witam, Czy ktoś zamawiał na wesele Dj waldziora? Jakie opinie? Wiem, ze kiedys był jednym z...

Czy slub cywilny to wogole slub??? (209 odpowiedzi)

Przeciez tam nikt nic nikomu nie slubuje!

Co zamiast ciężkiego dymu na pierwszy taniec? (3 odpowiedzi)

Nie chcemy ciężkiego dymu przy pierwszym tańcu. Co innego można zorganizować, żeby dodać trochę...

do góry