Widok
Zastanów sie co sie stanie jak tam zostaniesz bez pracy.Oszczednosci szybko sie konczą a rachunki trzeba płacić. Nie bedzie z nikąd pomocy.też jestem za granicą i zostałem bez pracy siedze 3 tydzien w domu szukam chodze po warsztatach i nic. Po tych kilku latach zastanawiam sie czy było warto wyjechać.
Dokładnie. Mogłeś przecież nie podpisywać tej umowy. Wiedziałeś co Ciebie czeka i jakie ludzie mają opinię na temat umowy o dzieło i umowę zlecenie. Zawsze możesz zrezygnować i szukać czegoś innego.
BTW miej pretensje do rządu brytyjskiego ,że takie a nie inne zasady ustalili , do przyznawania benefitów, pracuje mój mąż full time/ ja dwa - trzy dni w tygodniu, i mimo tego PRZYSŁUGUJĄ nam benefity, mam powiedziec NIE bo ...NIE???? bo ich polityka rządu jest taka a nie inna? ,że wspierają rodziny z dziemi??? że wspierają ludzi którzy zarabiają poniżej średniej krajowej? Straszne państwo, jak można tak pomagac ludziom, co to za bezczelni ludzie,że z tej pomocy korzystają!!!!! Na boga, isc do pracy i jeszcze podatku nie placic przez pierwszy rok???
Kombinowanie przy benefitach, bardzo prosze, powiedz jak jest mozliwe oszukanie Counsil'u powiedz, PROSZE JAK MOŻNA OSZUKAC COUNSIL!!!! jak polacy kombinują, a podkreslam kombinowanie to nie korzystanie ze srodków które sie należą, wiec prosze podac sposób na oszukanie i zakombinowanie z COUNSIL'em.
Kombinowanie przy benefitach, bardzo prosze, powiedz jak jest mozliwe oszukanie Counsil'u powiedz, PROSZE JAK MOŻNA OSZUKAC COUNSIL!!!! jak polacy kombinują, a podkreslam kombinowanie to nie korzystanie ze srodków które sie należą, wiec prosze podac sposób na oszukanie i zakombinowanie z COUNSIL'em.
Tylko, że te benefity mają wspierać politykę prorodzinną. Czyli coś, czego nie ma w Polsce. Tutaj politycy chcą by mamy zajmowały się swoimi dziećmi. I są odpowiednio za to "wynagradzane". Żeby nie było tak, że mąż pracuje i nie wystarcza na utrzymanie.
Polacy nie do końca to rozumieją. W Polsce system prorodzinny to becikowe 1000 zł. Po macierzyńskim matka powinna wrócić do pracy (o ile ma do czego). I lawirować czasem tak by nikt jej kiedyś nie zarzucił, że nie poświęca go dziecku jak mu się należy.
A jak nie pracuje, to leń, kura domowa bez ambicja itp itd....
Pomijam fakt, że są osoby które przyjeżdżają tu faktycznie dla benefitów, albo kombinują jak otrzymać ich jak najwięcej. Poznałam takie przypadki osobiście.
Polacy nie do końca to rozumieją. W Polsce system prorodzinny to becikowe 1000 zł. Po macierzyńskim matka powinna wrócić do pracy (o ile ma do czego). I lawirować czasem tak by nikt jej kiedyś nie zarzucił, że nie poświęca go dziecku jak mu się należy.
A jak nie pracuje, to leń, kura domowa bez ambicja itp itd....
Pomijam fakt, że są osoby które przyjeżdżają tu faktycznie dla benefitów, albo kombinują jak otrzymać ich jak najwięcej. Poznałam takie przypadki osobiście.
Your online absence has me worried you might have actually gotten a life;)
teoretycznie,żeby otrzymac benefity musi jenda osoba pracowac minimum 30 godzin (czyli prawie caly etat) , oczywiscie mozna sklamac, ale counsil to predzej czy pozniej sprawdzi ;-) malo jest takich przypadkow. Tutaj sie nie cyckają, byla matka ktora oszukala counsil,ze mieszka sama i ma na utrzymaniu dzieci, counsil to sprawdzil i ma do zwrotu + kara 30.000 f . Mozna oszukac,ale to jest nie oplacalne, tak samo nie oplacalne jest tutaj nie placenie podatkow. Pochwalenie sie "ze ominelo sie podatki" jest samobójstwem, bo kazdy to placi, i jak tylko czyms takim sie pochwalisz, kazdy doniesie. Oprocz tego, w lokalnej gazecie, bedzie twoje imie naziwsko, i twoj adres. Tak jak to bylo miesiąc temu, umiescili zdjecie rodziny, ich adres, nazwiska. I tytul oszukali na benefitach. Okazalo sie ,ze ludzie mieszkali obok mnie :0 . Mozna oszukac, ale malo osob to robi, bo predzej czy pozniej złapią, i taka kare przypieprzą, że na dalszą mete mało opłacalne. Albo placenie abonamentu radiowo telewizyjnego, proponuje tutaj nie placic ;-) POWODZENIA :)
[/url]
[/url]