Widok
Jak to jest w szpitalu z...
chodzeniem pod prysznic?
Może i głupie pytanie ale cóż.
Bo trzeba niby zabrać jakies kapcie i klapki pod prysznic, no i jak to wygląda? Ide w kapciach, klapki np w ręku i pod prysznic zakładam klapki, jak skończe sie myć to klapki w łapki i zakładam kapcie i wracam do pokoju, czy może ide w klapkach a pod prysznic wchodze boso... ?
Może i głupie pytanie ale cóż.
Bo trzeba niby zabrać jakies kapcie i klapki pod prysznic, no i jak to wygląda? Ide w kapciach, klapki np w ręku i pod prysznic zakładam klapki, jak skończe sie myć to klapki w łapki i zakładam kapcie i wracam do pokoju, czy może ide w klapkach a pod prysznic wchodze boso... ?
jeszcze chcialam się zapytać, jak to wygląda jak się idzie pod ten prysznic, czy tam się załatwić czy coś, bo dziecko jest cały czas ze mną po porodzie w pokoju, wiec gdy ja ide do łazienki to maleństwo zostaje samo? czy jakas kobieta po porodzie kóra tez jest w tym pokoju moze przypilnować moje maleństwo?
jak to wygląda?
jak to wygląda?
wiesz co nie martw sie na zapas :) bo zdaje sie do tego masz tendencję..
co do dzieci to oczywiscie zostaja w pokoju - przeciez nie bedziesz ich ciagnac pod prysznic
co do pilnowania przez wspólokatorki zalezy od tego czy lezysz z kims czy moze przez moment jestes sama na sali no i samego układu miedzy wami bo to zalezy przeciez od was...
co do dzieci to oczywiscie zostaja w pokoju - przeciez nie bedziesz ich ciagnac pod prysznic
co do pilnowania przez wspólokatorki zalezy od tego czy lezysz z kims czy moze przez moment jestes sama na sali no i samego układu miedzy wami bo to zalezy przeciez od was...
tworzenie i projektowanie stron internetowych - http://www.ascomi.pl
to może jeszcze jedno pytanko do osób które juz rodziły - mam rozumiec ,że po porodzie położna jakos cie troche umyje, pomoże sie przebrac w swieza koszule i dopiero taka trafiasz na sale poprorodowa.I kiedy można wziąść pierwszy prysznic po porodzie.
Pytania może głupie , ale jeszcze nigdy nie rodziłam i chciałbym wiedzieć jak to wyglada.
Pytania może głupie , ale jeszcze nigdy nie rodziłam i chciałbym wiedzieć jak to wyglada.

mnie po porodzie lekko obmyli i 2 h kazali leżec, bo można paśc bardzo łatwo jak sie wstanie :) ja chcialam isc sie odrazu umyc,,,,to powiedzieli powodzenia ,ledwo usiadłam nie było opcji wstac nawet taki helikopter sie włączyl. po 2 h poszłam sie umyc pod prysznic i przebrałam sie w czystą koszule,
Ja rodzilam w Wejherowie. Po porodzie polozna mnie obmyla tak z grubsza i na sale poporodowa, koszuli nie zmienialam, po obserwacji - na sale poloznic i tam jak juz dalam rade wstac to sie umylam i przebralam, ale pierwszy prysznic w sobote rano (urodzilam w piatek rano i bylam nacinana - stad problemy z wstaniem, staniem, chdzeniem)
Mnie tez obmyli, ja rodziłam w koszulce z krótkim rękawkiem takiej długiej. Po porodzie dwie godziny na obserwacji, przykryli mnie takim materrialem i polozyli pod tylek podklady poporodowe. Jak mnie przewiezli na sale na poloznictwo, pomogli mi sie przebrac, ale kazali polezec jeszcze godzine i dopeiro potem probowac wstawac. Kapac się poszłam wieczorem.