Widok

Jak wyglądały wasze brzuszki w 8 tyg ciąży?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dowiedziałam się, ze jestem w drugim tyg ciąży, a pod koniec maja mam wesele, więc będzie to 8 tydzień. Boję się, ze będę musiała suknię poszerzac. Jak to było z Wami?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
absolutnie nie bylo nic widac :)
image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
nie przejmuj sie to dopiero 2 miesiac, nic jeszcze nie bedzie widac chyba ze lekko wzdety bo kazdy przypadek jest inny, ja bylam plasak jak deska
w 8 tygodniu jeszcze nie bedzie nic widac, hehe. Nie przejmuj się :)
Chociaż ja dostałam brzuszek szybko, bo miałam mega wzdęcia na początku ciąży ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Nie masz sie co martwic,brzuszek wychodzi dopiero w 4 miesiacu.
image

image
Nawet w kolejnej ciąży w 8 nie było widac, ale Daria ma rację - często w tym czasie wychodzą problemy gastryczne i objętość w pasie rośnie :/ Ja byłam w 9 tyg na weselu w baaardzo ciasnej, dopasowanej sukience z czasów przedciążowych.
Ale ja jestem dośc jakby to nazwac "pulchna" rozm. 40 i pamiętam, że moja mama była w ciąży ostatnio WIELKA
no to chyba tym bardziej nie bedzie widać, przeważnie u osób "pulchnych" ciąża w ogóle robi się widoczna trochę później. A to, że Twoja mama była WIELKA to pewnie pod koniec WIELKA się zrobiła.
im szczuplejsza, tym szybciej widać :>
ja mimo tego, ze do szczuplych nie naleze, mialam juz brzuszek w 3 mcu, tak ze kazdy sie kapnal. ale w 8tyg to raczej wogole nic nie bedzie jeszcze widac.
image

image
no zaraz mnie walnie ;)

ja tez mam 40 ale w zadnym wypadku nie jestem pulchna :)

u mnie nie bylo widac w 8 tyg

gdzies na przelomie 3 miesiaca zaczelam miec wzdecia i od tego mi wydymało brzuch a nie od ciazy :)
image
ja od 5 t.c miałam wzdęty brzuch :P a;e mna dobre było widać po 15 t.c
image
image
ja jestem bardzo puszysta ;P

pod koniec 8tc pod ubraniem nie było widać brzuszka - no może niżej się zaczynał niż zwykle ;) (przed ciążą też miałam brzuch) :P
Ja sie dowiedziałam w 7 tygodniu że jestem w ciąży, absolutnie nic nie było widać :) Dopiero gdzies tak w 4 miesiącu :)
image
w pierwszej ciąży a nie byłam pulchna brzuch wyszedł mi 7 miesiącu tak konkretnie wczesniej byl poprostu twardy

za to z Poli w 7 tyg miałam już zaokrąglenie śmiałam się ze będa 3-ki :)
ale podobno w 2 ciąży a w moim przypadku to była 3 niestety straciłam dzidzie brzuszek wychodzi czybciej
a skąd możesz wiedzieć, ze jestes w 2 tyg, jak w 2 tygodniu dopiero dochodzi do zaplodnienia? jesli nawet byłabys w ciazy, to w 8 tyg absolutnie nic nie widac, wiec sie nie przejmuj.Sukienke musiałabys poszerzac tak gdzies w 7 miesiacu.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
może liczysz od zapłodnienia a nie od daty pierwszego dnia ostatniej miesiaczki? Bo tak faktycznie to liczy się właśnie od pierwszego dnia ostatniej miesiaczki. To byś była teraz pewnie w 4 tygodniu, a nie w 2 ;)
ja też myślę, że obędzie się bez poszerzenia sukienki bo w moim przypadku też nic nie było widac, chociaż brzuszek trochę wzdęty był
[url=http://slub-wesele.pl/]image

[url=http://www.suwaczki.com/]image
W 8 tyg nic nie było widać ale od 7-8 miesiąca MASAKRA .....takiego brzuchola to chyba nikt nie miał.....OLBRZYMIIIIIIII i wcale nie przesadzam. Teraz jak oglądam zdjęcia to się zastanawiam jak to mozliwe miec taki brzuch :-)))
image
u mnie nic nie było widać do 6 miesiąca:) a teraz jestem w 40 tygodniu i jak mnie ktoś nri zna to ocenia na 5 miesiąć:)....także różnie to bywa
Mi się w 8tc wydawało, że mam brzuch ;) ale teraz jak patrzę na zdjęcia to nie mogę go znaleźć :)
Raczej brzuszka nie będzie widać, na pewno nie będzie on wskazywal na ciążę :)
https://www.facebook.com/groups/200268143516906/?fref=ts

Zapraszam grupa zamknięta, sprzedaż ubranek dziewczęcych
aboslutnie nic nie było widać...płaściutki :)
image
image
Ciążę zaczynałam z rozmiarem 44, w 8 tygodniu zaczęłam chudnąć, więc potrzebowałabym wtedy mniejszej sukienki :) Do 5 miesiąca brzuch był niewidoczny.
a to często słyszałam od pulchniejszych dziewczyn,że chudną na początku. u mnie w pierwszej to brzuszek dość późno ale w drugiej ciazy kiedy już wszystko szybciej sie dzieje, to na poczatku faktycznie bardziej wzdęty pod koniec dnia bywał ale żeby brzuszek to po 4 miesiącu powoli szedł. Nie będzie nic widać u ciebie. Brzuch jest taki jeszcze w drugim trymestze,że czesto ciuchy da się normalne włożyć, najbardziej rośnie w 3 trymestrze, wtedy to gna na calego. ja na finale miałam 100 cm w brzuchu;) choć ponoć to mało dla mnie gigant był;)
u mnie brzuch zaczynal byc widoczny w 6 m-cu ciazy ;-) i do tego czasu nosilam wszystkie ubrania sprzed ciazy
image
image
Jakim cudem dowiedziałaś się tak szybko, że jesteś w ciąży????????
moja kumpela też dowiedziała się, że jest w 2 tyg. ciąży, przypadkiem heh - miała robione badania okresowe do pracy - odbiera wyniki a tam zonk ;)
U mnie w pierwszej ciąży brzuszek był dopiero widoczny w 5 miesiącu ale ja to należę do tych dość szczupłych, natomiast w drugiej ciąży brzuszek pojawił się już w 12 tygodniu i nie były to wzdęcia :)
image
image

image
ja brałam ślub w piątym miesiacu i bardzo mało było widać ;) także w 8 tyg. pewnie nie będzie żądnej różnicy ;)
image

Ja byłam na weselu w 12 tygodniu i też nie było nic widać. A zaznaczam, że teraz mam wielgachny brzuch, naprawdę.
raczej schudniesz niz przytyjesz do tego czasu :)
ja schudłam - na poczatku ciąży tak być może

Mi w tym okresoe tylko cycki urosły o ponad rozmiar :) brzuszka nie było :)
Dzięki kobietki, bardzo się cieszę w takim razie...
ja należę do wybryków natury - już w 7 tygodniu brzuszek mi się zaokrąglil tak, że nie dopinałam się w swoich starych spodniach. Teraz mam brzuszek jak niejedną kobitka w 6 miesiącu:) taki mój urok;) ale lubię to brzucho:)
[url=www.nawieszaczku.pl]image[/url]
jesteś pewna, ze będziesz w 8 tc skoro twierdzisz, że jesteś teraz w 2 tygodniu ??? jeśli masz standardowe cykle to w 2 tygodniu ciąży występuje owulacja i dochodzi do zapłodnienia, więc o ciąży dowiadujesz się około terminu kolejnej miesiączki, po kolejnych 2 tygodniach ... czyli w 4 tygodniu ciązy !

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Pomysł na prezent dla 60latki (165 odpowiedzi)

podsuńcie pomysły na prezent dla 60latki, z okazji okraglych urodzin,bliska ciotka najchętniej...

Ostrogi piętowe - jakie zabiegi najskuteczniejsze? (77 odpowiedzi)

Czy ktoś się borykał z tym problemem? Jakie zabiegi najbardziej pomagają?

Obniżenie /wypadanie macicy (1244 odpowiedzi)

Dziewczyny, które macie obniżenie /wypadanie macicy jak sobie radzicie? Ćwiczycie czy operujecie...

do góry