Widok

Jak " wyprostować" welon

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Kupiłam używany welon na allegro, dostałam go stan ok ale jest dość pognieciony. Jest z tiulu, w jaki sposób można go wyprostować? czy można to prasować?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
najlepiej powieś go w łazience. jak bierzesz prysznic albo kąpiel to pod wpływem ciepłej pary sam cię elegancko wyprostuje po kilku dniach. Nie radzę prasować bo możesz go zniszczyć
image
Ewentualnie możesz spryskać spryskiwaczem do kwiatów dodatkowo, gdyby sama para w łazience nie podziałała. Ale prasowanie zdecydowanie odpada.
image
ja swój wypłukałam w płynie do płukania i powieściłam nad wanna, jak był już suchy wyprasowałam żelazkiem na najniższej temperaturze. nic się z nim nie stało
można prasować, ale na niskiej temp. i przez jakąś ściereczkę czy coś, żeby żelazko bezpośrednio go nie dotykało
ja swój prasowałam ustawiony na "jedna kropke" bez szmatki i luz
najlepiej wyprasować, żelazko z parą i stopą nieprzywierającą + szmatka

ODRADZAM pranie i moczenie, niektóre tiule po kontakcie z wodą dostają mini zmarszczek, których już niestety nie da się rozprasować i całosc wygląda fatalnie.
Podobnie z trzymaniem welonu nad parą (łatwo uszkodzic a i tak nie bedzie gładki)

Niestety większość welonów to akcja jednorazowa :) bo się brudzą i co gorsza szarzeją po około 1-2 latach (nie ma możliwości wybielenia)

pozdrawiam
specjalistka od welonów :)
Ja też kupiłam welon na allegro i przyjechał złożony w kopercie... Na razie go powiesiłam w pokoju, żeby sie naprostował, przykryłam też workiem, żeby się nie zakurzył i nie zżółkł, jeśli to nie poskutkuje to przed ślubem skorzystam ze sposobu Chaberka :)
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Chciałabym dopisać do swojej wypowiedzi, że ostatnio dostałam długi welon od znajomej, niestety nieco zabrudzony (w porównaniu z nowym to był szary). Stwieredziłam, ze zaryzukuję (skoro juz jeden mam) i go wypiorę. Tak tez zrobiłam i nic się z nim nie stało. Namoczyłam go w letniej wodzie z dodatkiem niewielkiej ilości płynu do prania i vanisha. Potem deliktanie wyprałam. Rozłozyłam do wysuszenia a następnie wyprasowałam przez siateczkę do prasowania. Welon wygląda jak nowy.
image

Inne tematy z forum Wesele

Co zamiast ciężkiego dymu na pierwszy taniec? (3 odpowiedzi)

Nie chcemy ciężkiego dymu przy pierwszym tańcu. Co innego można zorganizować, żeby dodać trochę...

Dj Waldzior (7 odpowiedzi)

Witam, Czy ktoś zamawiał na wesele Dj waldziora? Jakie opinie? Wiem, ze kiedys był jednym z...

Czy slub cywilny to wogole slub??? (209 odpowiedzi)

Przeciez tam nikt nic nikomu nie slubuje!

do góry