Widok
najlepiej wyprasować, żelazko z parą i stopą nieprzywierającą + szmatka
ODRADZAM pranie i moczenie, niektóre tiule po kontakcie z wodą dostają mini zmarszczek, których już niestety nie da się rozprasować i całosc wygląda fatalnie.
Podobnie z trzymaniem welonu nad parą (łatwo uszkodzic a i tak nie bedzie gładki)
Niestety większość welonów to akcja jednorazowa :) bo się brudzą i co gorsza szarzeją po około 1-2 latach (nie ma możliwości wybielenia)
pozdrawiam
specjalistka od welonów :)
ODRADZAM pranie i moczenie, niektóre tiule po kontakcie z wodą dostają mini zmarszczek, których już niestety nie da się rozprasować i całosc wygląda fatalnie.
Podobnie z trzymaniem welonu nad parą (łatwo uszkodzic a i tak nie bedzie gładki)
Niestety większość welonów to akcja jednorazowa :) bo się brudzą i co gorsza szarzeją po około 1-2 latach (nie ma możliwości wybielenia)
pozdrawiam
specjalistka od welonów :)
Chciałabym dopisać do swojej wypowiedzi, że ostatnio dostałam długi welon od znajomej, niestety nieco zabrudzony (w porównaniu z nowym to był szary). Stwieredziłam, ze zaryzukuję (skoro juz jeden mam) i go wypiorę. Tak tez zrobiłam i nic się z nim nie stało. Namoczyłam go w letniej wodzie z dodatkiem niewielkiej ilości płynu do prania i vanisha. Potem deliktanie wyprałam. Rozłozyłam do wysuszenia a następnie wyprasowałam przez siateczkę do prasowania. Welon wygląda jak nowy.