Widok
mail do obslugi klienta u operatora, polecam tez kazdy numer - osobny mail, bo konsuktant ktory tam siedzi ma norme 200-300 zgloszen na dzien, wiec jak zarzuci mu sie mase numerow (a liczy sie jako 1 zgloszenie na ktorego obsluge ma 1-2 min) to zablokuje pierwszy i reszte oleje zeby sie go potem nie czepiali ze nortm nie wyrabia.
pozdrawiam
pozdrawiam
proponuje napisać maila na adres podany w ich regulaminie: reklamacje@magicznewrozby.pl
nadaj temu tytuł: żądanie zaprzestania przetwarzania danych osobowych
a w treści wpisz:
Ja, niżej podpisana (....) wysyłając do Państwa to pismo drogą mailową, żądam zaprzestania przetwarzania moich danych osobowych w postaci nr telefonu ...... i usunięcia go z Państwa systemu. Wysyłanie kolejnych sms'ów uznam za nękanie i naruszenie prawa do ochrony danych osobowych.
Z poważaniem,
...
Musi podziałać :)
nadaj temu tytuł: żądanie zaprzestania przetwarzania danych osobowych
a w treści wpisz:
Ja, niżej podpisana (....) wysyłając do Państwa to pismo drogą mailową, żądam zaprzestania przetwarzania moich danych osobowych w postaci nr telefonu ...... i usunięcia go z Państwa systemu. Wysyłanie kolejnych sms'ów uznam za nękanie i naruszenie prawa do ochrony danych osobowych.
Z poważaniem,
...
Musi podziałać :)
Piszesz w tytule wiadomości REKLAMACJA podajesz swój nr i prosisz o zaprzestanie wysyłania jakikolwiek wiadomości
"Zgodnie z regulaminem dostępnym na stronie wroz.eu lub najlepszewrozby.pl
wystarczy wysłać do nas maila na adres reklamacja@najlepszewrozby.pl z
numerem telefonu dla którego usługa powinna zostać wyłączona.
Z wyrazami szacunku,
Kamila Sokołowska"
"Zgodnie z regulaminem dostępnym na stronie wroz.eu lub najlepszewrozby.pl
wystarczy wysłać do nas maila na adres reklamacja@najlepszewrozby.pl z
numerem telefonu dla którego usługa powinna zostać wyłączona.
Z wyrazami szacunku,
Kamila Sokołowska"
taaak ? a gdzie to jest w regulaminie na najlepszewrozby.pl takie doradzanie to chyba oszukiwanie a razem z toba serwis ktory wysyla sms zwrotny ktory to potwierdza... dzisiaj zostana te praktyki zgloszone..
Nawet jezeli to dziala nie jest to odnotowane w waszym regulaminie wiec jest to jakas ukryta opcja, ktora zrealizujecie albo i nie??? Niezly pomysl na biznes gratuluje Polsce ze pozwala na takie cuda...
pozdrawiam
Nawet jezeli to dziala nie jest to odnotowane w waszym regulaminie wiec jest to jakas ukryta opcja, ktora zrealizujecie albo i nie??? Niezly pomysl na biznes gratuluje Polsce ze pozwala na takie cuda...
pozdrawiam
kurde zżera kase z konta jak za wróżb właśnie straciłam 60 zł bo mam tych numerów od licha ciągle wysyłam żeby stop nie wysyłam o wróżby to przychodzą z innych i końca tego złodziejstwa nie widać ,teraz dobiłam konto na nowy miesiąc a tu esek ,że nie mam kasy na końcie sprawdzam i fakt puste chyba zabrało za to co złodzieje przysyłają jak masz puste to wchodzą a jak doładujesz to zaraz znika to nie pierwszy raz ,teraz doładowałam ponownie bo nie mogłam dzwonić i mówicie wyślij eski ze słowem stop..no i mam znów stop puste konto znów kurde dobijam co miesiąc za 35 zł abonament a teraz dwa razy doładowałam po 40 i znów nie mam środków na wznowienie usługi...chyba mnie trafi szlak zaraz...nie ma sposobu na tych złodziei...
Numery od tych złodziei można zablokować przez wejście w profil kontaktowy i zaznaczyć "nie przeszkadzać" i wtedy chociaż nie będzie widać na pierwszy rzut oka tych wiadomości. Będzie widać dopiero wtedy, gdy wejdziemy w wiadomości. Działa to na IPhonie lecz nie wiem czy na innych markach telefonów. Tak można chociaż nie patrzeć na te oszustwa. Pozdrawiam;)
Mądre. A swoja drogą co robią hakerzy? Przecież to dla nich nic trudnego więc dlaczego nie pomogą prostym ludziom skoro tak wiele jest wpisów o tym nadużyciu. Ktoś wykrada nasze numery i zadręcza nas bezsensownymi informacjami które nijak się mają do naszego życia, pracy i kariery. Hakerzy obudźcie się!!! Życzę WAM POWODZENIA I CZEKAM NA WASZ ODZEW> BO JUŻ NIKT NAM W TYM NIE POMOŻE>
jest skuteczny sposób, trochę zabawny . Ja odsyłałem im smsy na bezpłatny nr 8091 , działa, przy okazji dopisywałem ze sami siebie przeklinają , działa. nic nie przychodzi. czasem pisali ze nr bledny, zla wiadomość ale 8091 jest darmowy. zacznijcie im odsylac smsy na ten numer. CISZA nic nie ma . na wszystkich tych numerach siedzi jedna osoba. 8091 to był pierwszy darmowy numer do wrozki , a tak naprawdę te nr 73733, 72212 itp. to jeden system jest , jedna oszustka tam siedzi . Załatwmy te złodziejki ich bronią.
To bzdura !!! że się pisze na takie nr. do wróżek... Napisze się na jeden czy drugi góra , a one przychodzą lawinowo z różnych nr. Ja dzwoniłam do swojego operatora i co??? Te nr. zablokowane zostały a na drugi dzień z innych nr. przychodzą sms o wróżek... Plaga i nękanie takie powinno być karane. Gdy ktoś chce skorzystać z wróżby i niech Ci wtedy odpowie i dziękuję. A nie, podle jak świnia zabrudzają nasze telefony.
Jak kogoś interesuje to regulamin tej "usługi" § 3, ust. 8 dotyczy jej wyłączenia. Trzeba wysłać sms STOP na jakiś ich numer kontaktowy, za który trzeba niestety zabulić. Najlepiej nie wysyłać na 73099 (3,69 zł) tylko 71099 (1,23 zł), oba te numery są równoważne.
https://www.play.pl/resources/pdf/Magiczne_wrozby.pdf
U mnie stop nie zadziałał, dziś poszłam do operatora i zrobili mi blokade na wszystko. A wiecie jak się zaczęło! Wysłałam sms z rozwiązaniem krzyżówki z "Wróżki" za jakieś 2,46, a po dwóch dniach zaczęła się lawina! Po 2 -3 smsy dziennie z zaproszeniem po wróżbę, horoskop, zdjęcie klątwy, obietnice poprawy poszczególych sfer życia... Pomimo, że nie odpowiedziałam na żaden z nich, z konta zeszło ponad 180 zl, dopiero jak zobaczyłam rachunek zrozumiałam, że płacę za ich smsy. Skandal!!!!
Chryste! Jak to? Ja też ciągle dostaję takie esmsy, ale nic za to nie płacę-no chyba że sama im wyślę.A sms o treści: KOMORNIK, SĄD, KRATY. Bardzo mi przykro tarot jest brutalny.Wielkie problemy u wielki płacz! Ostrzegam cię po raz ostatni,w 2 dni wielki wstyd i łzy jak mnie teraz nie posłuchasz. Strach i płacz przez urzędowe pismo z groźbą i wielki błąd. I inne tego typu smsmy ciągle mi przysyłają
Nigdy sie nie odczepia Jedeyne rozwiazanie zadzwonic do swojego operetora lub pojsc osobiscie NIGDY ALE TO NIGDY nie piszcie stop na numer ktory dreczy was sms bo zaplacicie za to ja za sms zgodby z ich regulaminem a na przyszlosc jesli chodzi o sms przychodzace platne to niue dajcie nabrac na zadne nagrody Przewaznie jest tak Podaj swoj numer a my wyslemy ci sms z instrukcja odebrania nagrody W tym momencie nie swiadomie zatwierdzacie regulamin i macie po 5 sms w tygodniu za kilka zlotych Zawsze ale to zawsze czytakcie to co drobnym druczkiem
To wcale nie jest takie proste, poszlam do operatora, numer został zablokowany, cały tydziń spokój a po tygodniu znowu to samo no i co dalej,... zmienić numer telefonu? Ja nigdy przedtem nie dzwonilam na ten numer 73666, więc nie można powiedzieć, że jestem sobie winna, po prostu ktoś sprzedaje numery telefonów a oszust je kupuje, bo jak inaczej można wytłumaczyć ten proceder. Tyle ludzi walczy z tym numerem, dlaczego nie ma kary na takich wyłudzaczy pieniędzy.
najciekawsze jest to ze od jakiegos czasu - przynajmniej od 2 lat - przychodzace sms z wymienionych w temacie numerow oraz innych "promocyjnych" sa platne...nie dosc ze abonamenty wysokie to jeszcze kazdy operator powinien chociaz sam z siebie blokowac takie numery marketingowe
koko koko tusk idioto
ceny leca w c**j wysoko
wszyscy razem zastrajkujmy
wachy nie kupujmy
ceny leca w c**j wysoko
wszyscy razem zastrajkujmy
wachy nie kupujmy
Ponadto
Użytkownik
po skorzystaniu z Usługi
wyraża zgodę na otrzymywanie za pomocą
wiadomości SMS informacji o wydarzeniach związanych bezpośrednio z
Usługą
tj. dot. w
szczególności nowych wróżb przygotowanych dla Użytk
ownika, ale także nowości czy
pormocji. Otrzymywanie tych informacji można zablokować wysyłając SMSa o treści:
STOP na dowolny numer dostępowy wskazany w
§
1 ust. 3
Użytkownik
po skorzystaniu z Usługi
wyraża zgodę na otrzymywanie za pomocą
wiadomości SMS informacji o wydarzeniach związanych bezpośrednio z
Usługą
tj. dot. w
szczególności nowych wróżb przygotowanych dla Użytk
ownika, ale także nowości czy
pormocji. Otrzymywanie tych informacji można zablokować wysyłając SMSa o treści:
STOP na dowolny numer dostępowy wskazany w
§
1 ust. 3
Jakiś rok temu zmieniłem telefon, i miałem spokój,ale nie trwał długo . Jeżeli wyślesz sms o treści START na 8002 to twoje środki są ważne na rok, i chwała im za to (czytaj Orange). Ale by nie było kolorowo to operator dość często do mnie wydzwania i proponuje różne promocje (czytaj przejdź na abonament lub się zobowiąż do doładowań w zamian za.... itp). Po jednej z takich dość burzliwych rozmów zacząłem dostawać sms od 72023 od wróżki (dziwny zbieg w czasie) . Czyżby operatorzy karali krnąbrnych klientów reklamami, ... jak nie chcesz to masz ty taki owaki....... rrrrr Wiwat nowy standard w telefonii
Ja napisałem do tej firmy czyli LOCON maila z prośbą o wyłączenie i wyłączyli odpisując też na maila:
Szanowni Państwo,
Uprzejmie dziękujemy za zgłoszenie (identyfikator zgłoszenia: 97595).
W odpowiedzi na Państwa zgłoszenie informuję, że podany numer telefonu został usunięty z naszej Bazy Danych.
Ze swojej strony zapewniamy, iż dokładamy wszelkich starań, aby nasz serwis działał niezawodnie, a każde zgłoszenie i uwagi traktujemy indywidualnie. Zadowolenie klienta jest dla nas najwyższym priorytetem.
Z pozdrowieniami,
Sandra Pelc,
Biuro Obsługi Klienta
--
Locon Sp. z o.o.
Tama Pomorzańska 1
70-030 Szczecin
http://www.locon.pl/
Szanowni Państwo,
Uprzejmie dziękujemy za zgłoszenie (identyfikator zgłoszenia: 97595).
W odpowiedzi na Państwa zgłoszenie informuję, że podany numer telefonu został usunięty z naszej Bazy Danych.
Ze swojej strony zapewniamy, iż dokładamy wszelkich starań, aby nasz serwis działał niezawodnie, a każde zgłoszenie i uwagi traktujemy indywidualnie. Zadowolenie klienta jest dla nas najwyższym priorytetem.
Z pozdrowieniami,
Sandra Pelc,
Biuro Obsługi Klienta
--
Locon Sp. z o.o.
Tama Pomorzańska 1
70-030 Szczecin
http://www.locon.pl/
żadnego SMS-a nie trzeba wysyłać, wystarczy zadzwonić i poprosić o wykasowaniu numeru z bazy danych. Nie zapomnij zapytać kto przyjął zgłoszenie!
adres firmy:
Biuro w Szczecinie
Dział Produkcji
e-mail: biuro@locon.pl
Ul. Tama Pomorzańska 1
70-030 Szczecin
tel.: +48 91 431 89 80
GPS: 53.4067, 14.5367
adres firmy:
Biuro w Szczecinie
Dział Produkcji
e-mail: biuro@locon.pl
Ul. Tama Pomorzańska 1
70-030 Szczecin
tel.: +48 91 431 89 80
GPS: 53.4067, 14.5367
Super, dzięki.
Zadzwoniłem i choć musiałem się dopytać czy dobrze się dodzwoniłem, ponieważ Pani nie raczyła się przedstawić na wstępie, to sama rozmowa przebiegła miło, kulturalnie i poskutkowała - wróżka już nie śmieci. Niemniej, żeby poznać źródło i podstawę przekazania mojego numeru musiałem wystosować mejla i czekam właśnie na odpowiedź.
Pozdrawiam
Zadzwoniłem i choć musiałem się dopytać czy dobrze się dodzwoniłem, ponieważ Pani nie raczyła się przedstawić na wstępie, to sama rozmowa przebiegła miło, kulturalnie i poskutkowała - wróżka już nie śmieci. Niemniej, żeby poznać źródło i podstawę przekazania mojego numeru musiałem wystosować mejla i czekam właśnie na odpowiedź.
Pozdrawiam
http://www.uke.gov.pl/tablice/NumerUpo-list.do?execution=e1s1
Tu jest spis wszystkich numerów do wróżek.
Przy operatorze, który aktualnie używa numeru jest data w kolumnie termin rozpoczęcia. Namierzasza na necie i składasz reklamację, mailem lub telefonicznie. Panie są bardzo, bardzo miłe....
Tu jest spis wszystkich numerów do wróżek.
Przy operatorze, który aktualnie używa numeru jest data w kolumnie termin rozpoczęcia. Namierzasza na necie i składasz reklamację, mailem lub telefonicznie. Panie są bardzo, bardzo miłe....
Ja tez dostaje codzienne smsy od wróżek ale je kasuje i się smieje z tych ludzi co wysylaja to stolec Lepiej by się zabrali do normalnej roboty i zapiedalali normalnie jak większość osob pracujących Mysla ze znajda naiwne osoby Widac nie maja co robic zachciało im się smsy wysylac haha Ciekawe kiedy im się znudzi
Mam tak na własne życzenie, gdy postanowiłam poprosić Zefira o oczyszczenie.Oczyścił mi konto z 30 zł w sekundę po wysłaniu sms.Od lipca 2013 r dostałam ponad 1000 sms.Teraz głównie są to zapowiedzi nieszczęścia.Nie zadziałala żadna metoda.Telefon mam w Plusie.Zmieniły się po prostu numery telefonów.Uznałam, że należy rozpatrywać to w kategoriach "dopustu Bożego" za moją naiwność>Przyjęłam taką metodę,że usuwam treść sms a samego smsa nie czytam.Czasami wprawdzie przez roztargnienie odczytuję treść,ale nie odbieram tego już osobiście jako kierowanego do MNIE.Obśmiewam to i nie przywiązuję do tych treści żadnego znaczenia.Przestałam się złościć, bo sama to przecież sprowokowałam.Pozdrawiam wszystkich
Do pewnego czasu mnie to bawiło bo te sms były w treści komuś na tobie zależy, ktoś o tobie myśli, ale teraz jest coraz gorzej a szczególnie z nr 75500 tam ktoś jest bezwzględny bez cienia empatii przecież ona nie wie kto jest posiadaczem tego telefonu może być dziecko a może być 80 letnia osoba i pisać takie tekst u mnie ten nr ma ciocia starsza osoba więc ich nie czyta. Ja pod koniec sierpnia w sobotę przeglądając te sms zobaczyłam ze 14.O8 został wysłany sms na bardzo smutny dzień 15.08 widzę łzy ......... a że nikt nie odpisał to został powtórzony na 16-tego tej samej treści. Gdy odpisałam ze nie życzymy sobie takich smsów to znów przysłano sms jaką to dobrą nowiną ona dysponuje tko należy podać datę urodzenia żeby ona miała pewność ze to jest właściwa osoba dla której ta dobra passa należy. Śmieszne to ale prawdziwe.
Aby wycofać się z korzystania z Serwisu, w tym z prenumeraty należy wysłać bezpłatną wiadomość SMS o treści KONIEC na bezpłatny numer 8091. Możliwość korzystania z Serwisu zostanie wyłączona w przeciągu 48 godzin. Wysłanie wiadomości spowoduje zablokowania Użytkownikowi możliwości korzystania z Serwisu do momentu ponownego przystąpienia przez Użytkownika do korzystania z Serwisu.
Doatalam przed chwilą kolejnną wróżbę z nr 75030 napisałam esa na 8091 sTOP i odpisali mi ze rezygnacja zostala przyjęta dozgonne dzięki .Byłam nekana tymi wróżbami już od dawna jak większość i nie wiedzialam co zrobić .Oby zadziałało :* :* ciekawe czy z innymi numerami też tak będzie bo nęka mnie 5 numerów pozdrawiam :D między innymi 92533,73117,73077,
Uczestnicy, którzy nie będą chcieli otrzymywać od Organizatora informacji handlowych, będą mogli złożyć rezygnację przesyłając ze swojego numeru telefonu wiadomość SMS o treści KONIEC3 na nr 80068 lub SMS o treści NIE na nr 80555 lub SMS o treści KONIEC na nr 70711. Wysłanie SMS -a na numer 80068 lub na nr 80555 jest bezpłatne, wysłanie SMS -a na numer 70711 jest płatne i wynosi 0,50 zł netto (0,62 zł z Vat).
CZYTAĆ I UWAŻAĆ DZWONIMY DO OPERATORA SWEGO TELEFONU JAKI MAMY PODAJEMY MU NR SMS CO NEKA NAS TE WROZKI ITD sa tak zwane blokady mms MT i sms MT mnie nekał numer 72047 podałem to konsultantowi on zblokował mi ten smsy i mam spokoj uslsuga od blokady takich uslsug moze trwac 48h uzbrojic sie w cierpliwość i potem cieszyć się wolnością od wrozek i głupich smsów;) działa potwierdzam w 200% ps. nie odblokowywać przez żadne sms premiun lub bramki w necie bo narobicie sobie wiecej szkod i bolu i aktywujecie bez waszej wiedzy nowe reklamy nękające was tylko operator waszej sieci i konsultant!!!!! nikt inny nie uwolni was od sms wrozek i innych badziewie reklamowych niechcianego spamu smsowego
Informuje wszem i wobec numer który mnie nekał 73099 sma, na który NIGDY w życiu nie wysyłałam sms, baaaaaa moj nr służy mi jako internet tylko i wyłącznie bo taka taryfa!!!, więc bez insynuacji że mamy za swoje jak wysyłamy pod takie nr sms,(choć tresći intrygujące: raz o tresci kocha cie i dla ciebie sie rozwiedzie, odda Ci swoj cały majątek, kolejny sąd, policja, kraty, płacz, nawet po odesłaniu z czystej ciekawości 1 sms, niestety odpowiedz do niczego nie prowadząca nawet można by powiedzieć nie na temat), do rzeczy na nr 73099 wyslany sms o tresci stop odpowiedź, że w ciagu 24 H usługa zostanei zablokowana!!!!! miejmy nadzieje
Trezba do dzialu reklamacji wyslac maila najlepiej,
konsultant zablokuje ci tylko numer ktory wpiszesz ( a ma do obskoczenia norme ilus tam spraw dziennie i wierz mi ze te normy sa wysrubowane)
ale jak wpiszesz wszystkie nekajace MUSI zablokowac wszystkie
no takie zycie, konsultantow szkoda bo musza obskoczyc 400-600 maili w ciagu 8h :/
konsultant zablokuje ci tylko numer ktory wpiszesz ( a ma do obskoczenia norme ilus tam spraw dziennie i wierz mi ze te normy sa wysrubowane)
ale jak wpiszesz wszystkie nekajace MUSI zablokowac wszystkie
no takie zycie, konsultantow szkoda bo musza obskoczyc 400-600 maili w ciagu 8h :/
ja dzwoniłam do operatora w sprawie tych wróżek.Za pierwszym razem zablokował mi,upłyneły 2 dni i takie same Sms-y z innego nr.Gdy zadzwoniłam ponownie, dostałam odpowiedź że są nr.takie na które oni też nie mają żadnego wpływu. Uważam że to ich samych w tym udział, sami czerpią korzyści i zablokują wskazany nr. a na inny wysyłają ponownie. I tak w kółko PANIE MACIEJU.
Wcale nie trzeba płacić za zablokowanie usługi.W sumie z jakiej racji, skoro nie zamawialismy danego serwisu?
Wyszukuję w internecie firmę za nie odpowiedzialną i wysyłam do nich maila,że nie wyrażam zgody na przetwarzanie
i przechowywanie przez nich moich danych osobowych,w tym nr tel. Za każdym razem się udaje.
Wyszukuję w internecie firmę za nie odpowiedzialną i wysyłam do nich maila,że nie wyrażam zgody na przetwarzanie
i przechowywanie przez nich moich danych osobowych,w tym nr tel. Za każdym razem się udaje.
Nie ma czym przejmować się. W całej Polsce są miliony komórek we wszystkich sieciach i wszyscy mamy ten sam problem. Do mnie też przychodzą esy. Czytam je i tylko śmieję się z tego, a potem usuwam.
To bez sensu irytować się i kombinować z blokowaniem. Ci złodzieje i naciągacze i tak wszystko omijają i nadal nękają. Prośby i groźby nie pomogą. Po prostu nie odpowiadajcie i tyle w temacie. Pozdrawiam Was wszystkich.
To bez sensu irytować się i kombinować z blokowaniem. Ci złodzieje i naciągacze i tak wszystko omijają i nadal nękają. Prośby i groźby nie pomogą. Po prostu nie odpowiadajcie i tyle w temacie. Pozdrawiam Was wszystkich.
Witam, też byłam nękana sms-i od wróżek w sieci orange wysłałam KONIEC NA 8091 nr. bezpłatny dla wszystkich sieci i otrzymałam odpowiedź cytuję " Twoja rezygnacja została przyjęta. Prosimy nie odpowiadać na tego sms-a". Dziękuję za informację od wszystkich nękanych. Zobaczymy co będzie dalej.....? Pozdrawiam !
TYLKO I WYŁĄCZNIE
§4 DOSTĘPNOŚĆ USŁUGI
1. Usługa jest dostępna w sieciach polskich operatorów telefonii komórkowej (T
-
Mobile, Orange, Plus, Play)
zarówno w syst
emie postpaid (usługi abonamentowe) jak i prepiad (usługi przedpłacone) oraz Mix.
§5 REKLAMACJE
1. Organizator nie ponosi odpowiedzialności za problemy techniczne bądź ograniczenia techniczne wynikłe
wskutek wad bądź nieodpowiednich parametrów sprzętu te
leinformatycznego.
2. Organizator nie rozpatruje reklamacji związanych ze świadczeniem usług telekomunikacyjnych. Tego typu
reklamacje winny być kierowane do operatora sieci,w której Użytkownika posiada telefon.
3. Organizator zastrzega możliwość
wystąpienia przerw w obsłudze komunikatów SMS, wynikających z
przyczyn technicznych dotyczących sprzętu służącego do obsługi Usługi lub innych przyczyn niezależnych od
Organizatora.
4. Organizator dołoży należytych starań dla zapewnienia szybkiego i nieog
raniczonego dostępu do Usługi.
Organizator zastrzega jednak, że nie można wykluczyć wystąpienia problemów z uzyskaniem dostępu do Usługi,
wynikłych wskutek siły wyższej lub innych podobnych nieoczekiwanych okoliczności, którym Organizator nie
mógł zapobiec
przy dochowaniu należytej staranności. Reklamacje związane ze świadczeniem Usługi wraz ze
szczegółowym opisem, należy zgłaszać do Organizator na adres Locon Sp. z o.o., Ul. Tama Pomorzańska 1 70
-
030 Szczecin z dopiskiem na kopercie Ezoteryka SMS lub poc
ztą elektroniczną na adres
reklamacje@magicznewrozby.pl lub pod numerem telefonu +48 91 431 89 83 (numer stacjonarny w strefie
szczecińskiej, dostępny w dni robocze od poniedziałku do piątku w godzinach 8:30
-
16:30).
5. O rozpatrzeniu reklamacji Użytkown
icy zostaną powiadomieni: 1. W przypadku złożenia reklamacji drogą
mailową
Użytkownicy otrzymają odpowiedź z rozpatrzeniem reklamacji drogą mailową. 2. W przypadku
złożenia reklamacji za pośrednictwem poczty lub telefonicznie
Użytkownicy otrzymają odpo
wiedź z
rozpatrzeniem reklamacji listem poleconym, drogą mailową lub telefonicznie
w zależności od preferencji
Użytkownika.
6. Realizator rozpatrzy reklamację w terminie 14 dni roboczych od jej otrzymania oraz powiadomi o
rozstrzygnięciu zachowując formę
określoną w par 14 ust. 5.
To jest regulamin tych p******ców, żadne smsy STOP itp
§4 DOSTĘPNOŚĆ USŁUGI
1. Usługa jest dostępna w sieciach polskich operatorów telefonii komórkowej (T
-
Mobile, Orange, Plus, Play)
zarówno w syst
emie postpaid (usługi abonamentowe) jak i prepiad (usługi przedpłacone) oraz Mix.
§5 REKLAMACJE
1. Organizator nie ponosi odpowiedzialności za problemy techniczne bądź ograniczenia techniczne wynikłe
wskutek wad bądź nieodpowiednich parametrów sprzętu te
leinformatycznego.
2. Organizator nie rozpatruje reklamacji związanych ze świadczeniem usług telekomunikacyjnych. Tego typu
reklamacje winny być kierowane do operatora sieci,w której Użytkownika posiada telefon.
3. Organizator zastrzega możliwość
wystąpienia przerw w obsłudze komunikatów SMS, wynikających z
przyczyn technicznych dotyczących sprzętu służącego do obsługi Usługi lub innych przyczyn niezależnych od
Organizatora.
4. Organizator dołoży należytych starań dla zapewnienia szybkiego i nieog
raniczonego dostępu do Usługi.
Organizator zastrzega jednak, że nie można wykluczyć wystąpienia problemów z uzyskaniem dostępu do Usługi,
wynikłych wskutek siły wyższej lub innych podobnych nieoczekiwanych okoliczności, którym Organizator nie
mógł zapobiec
przy dochowaniu należytej staranności. Reklamacje związane ze świadczeniem Usługi wraz ze
szczegółowym opisem, należy zgłaszać do Organizator na adres Locon Sp. z o.o., Ul. Tama Pomorzańska 1 70
-
030 Szczecin z dopiskiem na kopercie Ezoteryka SMS lub poc
ztą elektroniczną na adres
reklamacje@magicznewrozby.pl lub pod numerem telefonu +48 91 431 89 83 (numer stacjonarny w strefie
szczecińskiej, dostępny w dni robocze od poniedziałku do piątku w godzinach 8:30
-
16:30).
5. O rozpatrzeniu reklamacji Użytkown
icy zostaną powiadomieni: 1. W przypadku złożenia reklamacji drogą
mailową
Użytkownicy otrzymają odpowiedź z rozpatrzeniem reklamacji drogą mailową. 2. W przypadku
złożenia reklamacji za pośrednictwem poczty lub telefonicznie
Użytkownicy otrzymają odpo
wiedź z
rozpatrzeniem reklamacji listem poleconym, drogą mailową lub telefonicznie
w zależności od preferencji
Użytkownika.
6. Realizator rozpatrzy reklamację w terminie 14 dni roboczych od jej otrzymania oraz powiadomi o
rozstrzygnięciu zachowując formę
określoną w par 14 ust. 5.
To jest regulamin tych p******ców, żadne smsy STOP itp
Dokładnie żadne eSMSy KONIEC CZY STOP tu nie pomogą albo twój operator albo program. Ja tez otrzymuje często takie esy a to dlatego że chciałem wygrać choć troche kasy w loteri RMF FMu zawsze po tym jak wyslalem do radia esa z imieniem to odrazu sypały się esy od wróżek a odpowiadanie na ich esy tylko kase ci zje i tyle jej zobaczysz.pozdrawiam
Ja zacząłem dostawać be zapisania się.
znalazłem regulamin:
jest tam mn.
Organizator dołoży należytych starań dla zapewnienia szybkiego i nieograniczonego
dostępu do Usługi. Organ
izator zastrzega jednak, że nie można wykluczyć wystąpienia
problemów z uzyskaniem dostępu do Usługi, wynikłych wskutek siły wyższej lub innych
podobnych nieoczekiwanych okoliczności, którym Organizator nie mógł zapobiec przy
dochowaniu należytej starannoś
ci. Reklamacje związane ze świadczeniem Usługi wraz ze
szczegółowym opisem, należy zgłaszać do Organizator na adres Locon Sp. z o.o., Ul.
Tama
Pomorzańska 1
70
-
030 Szczecin
z dopiskiem na kopercie Ezoteryka SMS
lub pocztą
elektroniczną na adres reklamacj
e@magicznewrozby.pl lub pod numerem telefonu +48 91
431 89 83
(numer stacjonarny w strefie szczecińskiej, dostępny w dni robocze od
poniedziałku do piątku w godzinach 8:30
-
16:30)
.
zadzwoniłem, obiecali że przestaną wysyłać.
znalazłem regulamin:
jest tam mn.
Organizator dołoży należytych starań dla zapewnienia szybkiego i nieograniczonego
dostępu do Usługi. Organ
izator zastrzega jednak, że nie można wykluczyć wystąpienia
problemów z uzyskaniem dostępu do Usługi, wynikłych wskutek siły wyższej lub innych
podobnych nieoczekiwanych okoliczności, którym Organizator nie mógł zapobiec przy
dochowaniu należytej starannoś
ci. Reklamacje związane ze świadczeniem Usługi wraz ze
szczegółowym opisem, należy zgłaszać do Organizator na adres Locon Sp. z o.o., Ul.
Tama
Pomorzańska 1
70
-
030 Szczecin
z dopiskiem na kopercie Ezoteryka SMS
lub pocztą
elektroniczną na adres reklamacj
e@magicznewrozby.pl lub pod numerem telefonu +48 91
431 89 83
(numer stacjonarny w strefie szczecińskiej, dostępny w dni robocze od
poniedziałku do piątku w godzinach 8:30
-
16:30)
.
zadzwoniłem, obiecali że przestaną wysyłać.
Tez mam taki kłopot, znalazłam w ich regulaminie, co należy zrobić.
Podać nr tel ,na który przychodzą smsy tel......... wraz z informacją o rezygnacji.
Jest też drugi adres mailowy reklamacje@teleaudio.pl
Również podać nr telefonu , na który przychodzą smsy z informacją o rezygnacji.
Powodzenia, mam nadzieję, że się uda.
Podać nr tel ,na który przychodzą smsy tel......... wraz z informacją o rezygnacji.
Jest też drugi adres mailowy reklamacje@teleaudio.pl
Również podać nr telefonu , na który przychodzą smsy z informacją o rezygnacji.
Powodzenia, mam nadzieję, że się uda.
Ja tez dostaje dzienne po 11 Sms-ow od jakiejs Arminy kaze mi odzwaniac pod nr 708477094 baba NAMOLNA,Estera 7130,72998,91929 odpowiedz na 73004,7339,74747,podpisane WM;71099,73700 Maciej, tani numer*7208080,7130@mediamessaging.opl.pl i poprostu je kasuje nie czytajac a i tak dostaje - moze jak bedziemy podawac je wszyscy -babiny chca dorobic wiec zebraja - to same skoncza?Blokowanie nic nie daje,trzeba byloby zmienic numer.
Wejdź na stronę http://bramkisms.info/wykaz-numerow-sms?number=73666
Tam wyszukaj w wyszukiwarce numeru. Uzyskasz informację jaki podmiot obsługuje ten numer. Wyszukaj jego stronę i napisz. Są też podmioty, które od razu oferują możliwość blokowania Twojego numeru. Wystarczy go wpisać, kliknąć, ewentualnie podać numer pin i załatwione.
Też to miałem.
Pozdrawiam.
Tam wyszukaj w wyszukiwarce numeru. Uzyskasz informację jaki podmiot obsługuje ten numer. Wyszukaj jego stronę i napisz. Są też podmioty, które od razu oferują możliwość blokowania Twojego numeru. Wystarczy go wpisać, kliknąć, ewentualnie podać numer pin i załatwione.
Też to miałem.
Pozdrawiam.
wysłałam KONIEC na bezpłatny nr 8091 i natychmiast otrzymałam sms zwrotny, że : rezygnacja została przyjęta, prosimy nie odpowiadać na tego sms. Nękano mnie sms-ami z numerów 73713 i 7310 (astrolog M. i jakiś ZEFIR). Skąd oni wzięli mój numer - pojęcia nie mam, ale mam nadzieje, że się skończyło. Pozdrawiam wszystkich :)
Też mam telefon w plusie. Wróżbici wkurzali mnie przez trzy miesiące. Dziś wysłałam darmowy SMS na nr. 8000 o treści SPRZECIW . Przysłali zwrotny SMS, żeby potwierdzić. Wysłałam drugi taki sam i otrzymałam SMS " Sprzeciw na komunikację marketingową kanałem elektronicznym został przyjęty". Mam nadzieję ,że podziała.
Witam, w myśl waszych porad przed chwilą wysłałam sms o treści KONIEC na nr 8091 i otrzymałam sms zwrotny, że "Twoja rezygnacja została przyjęta. Prosimy nie odpowiadać na tego sms- a". Czekam, zobaczymy, jak to się rozwiąże. Dodam na marginesie iż mam tel. na abonament w t Mobile i w roku 2016 w wakacje wysłałam sms do radia zet, by wziąć udział w grze o pieniądze. Od tamtej pory systematycznie i cyklicznie zaczęły przychodzić sms od wróżek a w tej chwili to już jest przegięcie, jednego dnia jakieś straszenie mnie , drugiego dnia rzekome szczęście ma mnie spotkać. Raz nawet pokusiłam się bezczelnie odpisałam na jeden z tych numerów - "Spi...." , ale wyszło na to, że nikt tego w ogóle nie przeczytał. Jak tylko usługa zaprzestania wysyłania do mnie smsów spod tych dziwnych numerów zostanie rzeczywiście uaktywniona, napiszę Wam, czy to poskutkowało. Pozdrawiam serdecznie.
Hej, udało mi się dowiedzieć że wskazane numery obsługują te firmy. Napisałam do nich emaila, zobaczymy czy pomoże.
Numery: 71130, 71507 72717, 73077, 73117, 73570, 74112, 74936, 75030, 77130, 92565:
Teleaudio Dwa Sp. z o.o.
Al. Jerozolimskie 81 02-001 Warszawa;
tel: 22 244 40 22;
email: reklamacje@teleaudio.pl;
fax: 22 244 40 02
Numery: 73004, 74747, 74905
Mobiltek S.A.
ul. Bożego Ciała 31 31-059 Kraków;
tel: 124466901;
email: wykluczenia@mobiltek.pl;
fax: 12 432 69 00
Numery: 71130, 71507 72717, 73077, 73117, 73570, 74112, 74936, 75030, 77130, 92565:
Teleaudio Dwa Sp. z o.o.
Al. Jerozolimskie 81 02-001 Warszawa;
tel: 22 244 40 22;
email: reklamacje@teleaudio.pl;
fax: 22 244 40 02
Numery: 73004, 74747, 74905
Mobiltek S.A.
ul. Bożego Ciała 31 31-059 Kraków;
tel: 124466901;
email: wykluczenia@mobiltek.pl;
fax: 12 432 69 00
Prawidłowo postąpiłeś. Wysłanie wiadomości e-mail, po pierwsze nic cię nie kosztowało, a po drugie zapewniło pewną ochronę - zazwyczaj jej kopia jest przechowywana w folderze "Wysłane", jak nie, to usługodawca może myśleć, że ją posiadasz i w razie gdyby nie wyłączyli usługi dla twojego numeru mógłbyś ich zastraszyć o to, że cię nękają SMS'ami. Dlatego sam trzymam każdą ważną korespondencję dla udowodnienia własnych racji.
Od czasu do czasu, z numeru 73099 (sieć Orange) przychodzą na numer ojca SMS'y namawiające do skorzystania z usługi ezoterycznej. Ojciec nie umie wysyłać nawet wiadomości tekstowej i używa telefonu tylko do dzwonienia lub odbierania połączeń, a tu ni stąd ni zowąd walą mu jakieś ezo-teksty. Jest to czyste nękanie. Już 1 numer czy 2 udało mi się wyłączyć składając reklamację u usługodawcy (nie operatora), aż nagle zaczęły trafiać z zupełnie innego.
DO WSZYSTKICH:
Jeżeli macie kogoś w rodzinie to chrońcie każdą z osób, które wieżą we wróżby (dla mnie są to brednie), by nie odpisywały na tego typu zaczepki bo po drugiej stronie siedzi osoba wymyślająca bajeczkę o jakiejś osobie która na nich czeka lub innej zmianie w życiu. Sprawdziłem kiedyś z czystej ciekawości podobną usługę, aby zobaczyć jak to działa i wróżbita (facet/kobieta) robił sobie czystą pogawędkę - bo najpierw pytał "jak mam na imię", "czy chcę wiedzieć", "czy ma wyciągnąć kartę", "czy ma wyciągnąć następną", "czy na pewno ma to zrobić", itd. aż podał tylko że to blondynka i zachęcał do towarzyskiej rozmowy. Aż mi smutno niektórych starszych osób (może nawet Waszych dziadków), z których robią sobie wała i naciągają ich na grube rachunki. Operatorom jest to na rękę, bo pozwalają na tego typu precedens i zarabiają na każdym procencie od jednej wiadomości SMS.
DO WSZYSTKICH:
Jeżeli macie kogoś w rodzinie to chrońcie każdą z osób, które wieżą we wróżby (dla mnie są to brednie), by nie odpisywały na tego typu zaczepki bo po drugiej stronie siedzi osoba wymyślająca bajeczkę o jakiejś osobie która na nich czeka lub innej zmianie w życiu. Sprawdziłem kiedyś z czystej ciekawości podobną usługę, aby zobaczyć jak to działa i wróżbita (facet/kobieta) robił sobie czystą pogawędkę - bo najpierw pytał "jak mam na imię", "czy chcę wiedzieć", "czy ma wyciągnąć kartę", "czy ma wyciągnąć następną", "czy na pewno ma to zrobić", itd. aż podał tylko że to blondynka i zachęcał do towarzyskiej rozmowy. Aż mi smutno niektórych starszych osób (może nawet Waszych dziadków), z których robią sobie wała i naciągają ich na grube rachunki. Operatorom jest to na rękę, bo pozwalają na tego typu precedens i zarabiają na każdym procencie od jednej wiadomości SMS.
Jeśli chodzi o Orange.
Wypisanie się z niechcianych smsów jest bardzo proste. Na stronie http://www.orange.pl/kid,4000377334,id,4000830453,title,Uslugi-Specjalne,article.html
na samym dole macie możliwość wypisania się z otrzymywania smsów. Wystrczy wpisać nr na jaki otrzymujecie smsy oraz numer z jakiego dostajecie te smsy. I tyle.
Wypisanie się z niechcianych smsów jest bardzo proste. Na stronie http://www.orange.pl/kid,4000377334,id,4000830453,title,Uslugi-Specjalne,article.html
na samym dole macie możliwość wypisania się z otrzymywania smsów. Wystrczy wpisać nr na jaki otrzymujecie smsy oraz numer z jakiego dostajecie te smsy. I tyle.
Play oferuje Ci możliwość zablokowania niechcianych i uciążliwych SMSów przychodzących z numerów Premium. Dzięki usłudze STOP SPAM możesz zablokować SMS-y przychodzących z numerów skróconych zaczynających się od cyfr: 7,8,9 (wszelkie konkursy, loterie oraz inne usługi o charakterze rozrywkowym). Jak to zrobić? To proste, wystarczy wysłać SMSa o treści STOP na numer 252 (opłata zgodnie z cennikiem, jak za zwykły SMS).
Witam!
Może przyda się to wszystkim bo to jest jakaś paranoja z tymi numerami.
Piszemy na adres: reklamacje@digitalvirgo.pl pismo o treści:
Dotyczy: Cofnięcie zgody na przetwarzanie danych numeru telefonu 0000000000
Proszę o zaprzestanie wysyłania smsów na nr 0000000000
W żaden sposób nie da się zablokować Waszego numeru, nawet operatorzy nie dali rady i Biuro Obsługi Klienta.
Cofam wszelkie zgody na przetwarzanie danych marketingowych adresu imienia nazwiska numeru telefonu.
Proszę o wymazanie całkowite moich danych z waszych baz handlowych i zaprzestanie mnie atakowania smsami od wróżek super propozycji itd.
W ciągu 7 dni od otrzymania meila proszę zaprzestać przetwarzania danych.
Proszę poinformować mnie o tym fakcie pisemnie w ciągu 7 dni od otrzymania wiadomości.
Tu znajdziecie http://www.orange.pl/ocp-http/PL/Binary2/2003444/4103055293.pdf zestaw numerów.
Może przyda się to wszystkim bo to jest jakaś paranoja z tymi numerami.
Piszemy na adres: reklamacje@digitalvirgo.pl pismo o treści:
Dotyczy: Cofnięcie zgody na przetwarzanie danych numeru telefonu 0000000000
Proszę o zaprzestanie wysyłania smsów na nr 0000000000
W żaden sposób nie da się zablokować Waszego numeru, nawet operatorzy nie dali rady i Biuro Obsługi Klienta.
Cofam wszelkie zgody na przetwarzanie danych marketingowych adresu imienia nazwiska numeru telefonu.
Proszę o wymazanie całkowite moich danych z waszych baz handlowych i zaprzestanie mnie atakowania smsami od wróżek super propozycji itd.
W ciągu 7 dni od otrzymania meila proszę zaprzestać przetwarzania danych.
Proszę poinformować mnie o tym fakcie pisemnie w ciągu 7 dni od otrzymania wiadomości.
Tu znajdziecie http://www.orange.pl/ocp-http/PL/Binary2/2003444/4103055293.pdf zestaw numerów.
Thank you very much for this helpful information. Cheers!
To wszystko nadaje sie do prokuratury!!
To nie tylko jest wykorzystywanie danych ale Oni inwigilujà i jestem tego definitywnym świadkiem.
Złodxiejem moze byc sam operator ktory widzi rozmowy czy na messendzerze fb lub na innych messendzerach. Sprzedaje to dalej i stad te wrozby czasem sie sprawdzaja ale nie do konca bo nigdy nie wiedza jaki bedzie koniec czegokolwiek i tylko wykorzystuja wiedze dostepna .
To nie tylko jest wykorzystywanie danych ale Oni inwigilujà i jestem tego definitywnym świadkiem.
Złodxiejem moze byc sam operator ktory widzi rozmowy czy na messendzerze fb lub na innych messendzerach. Sprzedaje to dalej i stad te wrozby czasem sie sprawdzaja ale nie do konca bo nigdy nie wiedza jaki bedzie koniec czegokolwiek i tylko wykorzystuja wiedze dostepna .
Jeśli masz smartfona, to sprawa jest dosyć prosta. Wystarczy dodać te numery do zablokowanych. Może wydawać się, że to trochę pracy, ale wystarczy za każdym razem konsekwentnie dodawać kolejne, a za jakiś czas takie wiadomości, czy telefony to będzie rzadkość. Tutaj opis jak to zrobić na iPhone: https://www.nadgryzione.pl/iphone/ios/zablokowanie-numeru-w-iphone-jak-to-zrobic-co-slyszy-zablokowany-numer/ Na Androidzie wygląda to podobnie.