Widok
ja tez umiem zrobić , hmm ale jak to opisać...
to zalezy ile kolorów chcesz mieć
ja mam 3: ciemny róż , jasny róż i biel
łączę razem te 3 balony
potem łącze następne 3 balony i jakby nakładm na te 3 poprzednie , budując jakby kolumne...
kurka :o) no nie umiem tego opisać :) hehe
podpatrzyłam z jakiegoś zdjęcia w necie , to jest proste
to zalezy ile kolorów chcesz mieć
ja mam 3: ciemny róż , jasny róż i biel
łączę razem te 3 balony
potem łącze następne 3 balony i jakby nakładm na te 3 poprzednie , budując jakby kolumne...
kurka :o) no nie umiem tego opisać :) hehe
podpatrzyłam z jakiegoś zdjęcia w necie , to jest proste
no więc:
krok 1: rozciągasz długą, grubą żyłkę naciągnietą pomiedzy np dwoma ciężkimi
krzesłami, czy czymś co sie nie przesuwa, bo żyłka musi być wciąż napięta
krok 2: dmuchasz 2 balony i związujesz je ze soba, nie ma potrzeby zawiązywać ich osobno, tylko na supeł ze sobą
krok 3: oplatasz te dwa złączone ze sobą balony wokół żyłki, na jej początku.
Z każdą kolejną parą balonów robisz to samo, tylko musisz pilnować tego by były ściśle przyciśnięte do poprzednich balonów wiszących już na żyłce
Krok 4: masz gotową girlandę, musisz ją tylko zawiesić, bądź uformować z niej serce
krok 1: rozciągasz długą, grubą żyłkę naciągnietą pomiedzy np dwoma ciężkimi
krzesłami, czy czymś co sie nie przesuwa, bo żyłka musi być wciąż napięta
krok 2: dmuchasz 2 balony i związujesz je ze soba, nie ma potrzeby zawiązywać ich osobno, tylko na supeł ze sobą
krok 3: oplatasz te dwa złączone ze sobą balony wokół żyłki, na jej początku.
Z każdą kolejną parą balonów robisz to samo, tylko musisz pilnować tego by były ściśle przyciśnięte do poprzednich balonów wiszących już na żyłce
Krok 4: masz gotową girlandę, musisz ją tylko zawiesić, bądź uformować z niej serce
.
Kochame jestescie!!!
Ja wlasnie dmucham na probe, bo wczoraj kupilam 1500 balonow. Ja rowniez chce z 3 kolorow itak jak Ty Pomaranczka robie (ciemny roz, jasny i bialy). Moim przewodnim kolorem jest wlasnie roz.
Pozdrawiam i bardzo wam dziekuje.
Moze macie jakies pomysly jeszcze na cos???zwiazanego z dekoracja...
Ja wlasnie dmucham na probe, bo wczoraj kupilam 1500 balonow. Ja rowniez chce z 3 kolorow itak jak Ty Pomaranczka robie (ciemny roz, jasny i bialy). Moim przewodnim kolorem jest wlasnie roz.
Pozdrawiam i bardzo wam dziekuje.
Moze macie jakies pomysly jeszcze na cos???zwiazanego z dekoracja...
ja moje pomysły narazie zgapiłam ze stronki (www.jarma.com.pl)
jak liczyłam ile mi potrzeba baloników to wyszło 2006 sztuk :)
(razem takie duże normalne balony i takie malutkie baloniki wielkości męskiej pięści :):)
---
nie mam jakichś tam oryginalnych pomysłów...
u mnie będzie serce balonowe (za naszymi głowami) z małych różowych baloników , chociaż zastanawiam się nad czerwonym... czerwone serce tak ładnie wygląda...
potem gdzieś na bocznej ścianie obrączki z małych złotych baloników,
muszę jeszcze przyozdobić kolumny (są na mojej sali)
i jeszcze będę miała przy wejściu na salę (chyba w środku) takie dwie kolumny z balonów...
narazie tylko to przyszło mi do głowy...
aha , wystroję jeszcze klatkę schodową balonikami (bo mieszkam w bloku)
jak liczyłam ile mi potrzeba baloników to wyszło 2006 sztuk :)
(razem takie duże normalne balony i takie malutkie baloniki wielkości męskiej pięści :):)
---
nie mam jakichś tam oryginalnych pomysłów...
u mnie będzie serce balonowe (za naszymi głowami) z małych różowych baloników , chociaż zastanawiam się nad czerwonym... czerwone serce tak ładnie wygląda...
potem gdzieś na bocznej ścianie obrączki z małych złotych baloników,
muszę jeszcze przyozdobić kolumny (są na mojej sali)
i jeszcze będę miała przy wejściu na salę (chyba w środku) takie dwie kolumny z balonów...
narazie tylko to przyszło mi do głowy...
aha , wystroję jeszcze klatkę schodową balonikami (bo mieszkam w bloku)
ja widziałam w internecie kiedyś dekorację zrobioną z tych ogromnych papierowych lamp-kul, jedna taka kula kosztyje z 10-15 zł, wszystkie były pomalowane złotym sprajem, i były ozdobione jakimiś kwiatami, czy wwstążkami, wisiało takich ok 5 pod sufitem, robiło to ogromne wrażenie, szkoda, że nie pamiętam, gdzie tego szukac, wiecej na tę strone nie trafiłam :)
.
dekoracje na stoly, moj plan:
przez srodek stolu na bialym obrusie szeroka wstazka koloru przewodniego (badz tez niedbale rozlozony pas tiulu)
w wysokich kielichach (jeszcze takich nie spotkalam...) woda i w niej glowka kwiata + plywajaca swieczka
do tego na stole drobiutkie serduszka blado-rozowe (konfetti materialowe)
narazie tyle
przez srodek stolu na bialym obrusie szeroka wstazka koloru przewodniego (badz tez niedbale rozlozony pas tiulu)
w wysokich kielichach (jeszcze takich nie spotkalam...) woda i w niej glowka kwiata + plywajaca swieczka
do tego na stole drobiutkie serduszka blado-rozowe (konfetti materialowe)
narazie tyle
To nie jest trudne, ale czasochłonne - zwłaszcza dla osoby, która to robi po raz pierwszy :) Zawsze można wybrać jakieś inne girlandy, które ozdobią imprezę http://www.godan.com.pl/e-sklep/girlandy-i-lampiony/girlandy,pl.html - w zależności od okoliczności