Widok

Jak zrobić lewatywe dziecku?

Zdrowie Temat dostępny też na forum:
córa 7 dzień bez kupy.. dieta i czopek nie pomogły..a widzę że sie męczy.. chcialabym jej doraźnie pomóc ale jak? nigdy nie robiłam lewatywy a ponoć to jedyny sposób w tej sytuacji.. czy ktos opisze mi jak to dobrze zrobić?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
podaj syrop laktuloze, mój mały tez tydzień bez kupy ostatnio, dałam syrop i na drugi dzień ruszyło. U nas zawsze się sprawdza a często mamy z tym kłopot
Nie napisałaś ile dziecko ma miesięcy, lat- Sama się nie podejmuj jesli nie potrafisz i nie szukaj instrukcji przez internet. Zadzwoń do swojego Osrodka Zdrowia i przedstaw im sytuację tam na pewno Ci poradzą. Może będziesz musiała stawić się z dzieckiem na badanie, może przyjedzie pielęgniarka i zrobi lewatywę- ale na Boga nie rób tego sama.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 2
Moja córcia nie dała sobie zrobić za żadne skarby, a ja nie chciałam traumy dla dziecka, więc nie naciskałam. U nas działa Forlax z rana co jakiś czas.
Ja robiłam lewatywe w zeszła sobotę, Młoda ma 3,5 roku. Zjadła za dużo krówek i stąd ten problem. Laktuloza nie pomogła, więc wzięłam gruszkę i wlałam do środka wodę połączoną z mydłem. Mała położyła się na pleckach z nóżkami do góry i cyk. Nie było to przyjemne ale córka da sobie przetłumaczyć wiele rzeczy i wiedziała, że trochę jej wina z tymi krówkami bo się zaszyła pod stołem i wcinała. Procedurę musiałam powtórzyć 2 razy bo za pierwszym razem wlałam za mało płynu, odczekaliśmy ok 10 min i po sprawie
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 5

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Wycieczka w przedszkolu (46 odpowiedzi)

Córka ma mieć w piątek wycieczkę w przedszkolu, jadą autokarem do Pucka i Rzucewa. No i tak się...

Urlop niani (64 odpowiedzi)

Dziewczyny, Czy płacicie pensje niani podczas urlopu? Pozdrawiam

przedszkole NR 27 W GDYNIA; MALUTKOWO opinie (25 odpowiedzi)

proszę o opinie tego przedszkola. szukamy fajnego przedszkola dla naszego dziecka...

do góry