Widok

Jaka najlepsza grubość papieru

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Wiem ze to juz gdzies sie przewinelo...ale nie moge znalezc...
Chce sama zrobic winietki i zawieszki na wódke no i nie wiem jaki papier kupic, jakiej grubosci zeby był odpowiedni-nie za gruby żeby drukarka go chwiciła ale tez nie za cienki zeby winietka stała na stole ;-))
Pomocy...please!
No i gdzie kupowałyście taki papier, za ile i ile szt. było w komplecie...chyba ze mozna kupować go na sztuki.
Zaczynam dopiero dlatego te pytania!
Dzieki z gory!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
help...
Hej! Ja kupowalam na potwierdzenia papier wizytówkowy. Mozna go dostac np. w Manhatanie, w sklepie papierniczym na II p. Za 14 szt placilam 80 gr. Ale moze dostaniesz gdzies taniej.

image
image
Ja kupuję na allegro papier o gramaturze 246, za 20 arkuszy A4 można zapłacić już od 7,10 zł.

image
[url=http://www.TickerFactory.com/]
Zapraszam: www.kartkikaroliny.blog.onet.pl - kartki, dekoracje.
Boże Narodzenie 2007 - oryginalnie :)
Kurcze w moim poscie jest bład - placilam 80 gr za 1 szt nie za 14.

image
image
najlepiej wizytówkowy. Gramatura - polecam ok. 240

POLIGRAFIA ŚLUBNA - Zaproszenia Menu Tablice Winietki Zawieszki http://doriart.ucoz.comimage
na allegro jest fajny perłowy papier, 10szt A4 za 7zł+przesyłka, gram.215, myślicie,że będzie się nadawał na winietki? da się w atramentówce druknąć? podoba mi się, bo będę miała perłowe zaproszenia...

imageimage
dzieki za informacje!
No wlasnie ja tez myslalam o jakims perłowym.
Z tego co widze to rzeczywiscie najlepiej na allegro kupic bo nawet z przesyłką wychodzi taniej.

Karolinka29, a jaki papier ty kupowalas? Bo troszkę sie boje ze taki z wytłoczeniami - np w kratke itd. moze byc ciezki w drukowaniu. Tzn. ze drukarka do nie chwyci i tekst sie bedzie ciezko drukowal.
Z zasady perłowy ciężko łapie atrament - lepiej nadaje się do laserówek. Jeżeli druk atramentówką to jak piszą dziewczyny - najlepiej klasyczny papier wizytówkowy :-)

Dziękuję bardzo ....;-)
ja kupiłam papier w hurtowni cezex na ul. grunwaldzkiej naprzeciwko żaka :)

a ile placilas?
ja tez kupiłam w cezex - 250 szt ryza 40 zł

image
image
Anielica, dokładnie wiem, o jaki papier pytasz, bo mamy taki sam, też widziałam na allegro, chociaz kupowalismy w Gdyni.

Dziś szukaliśmy miejsca, gdzie można by to wydrukować i wiele drukarni odsyłało nas z kwitkiem, twierdząc, że taki papier niszczy im drukarki.

Nie wiem na ile to prawda, ale w końcu znaleźliśmy miejsce, gdzie nam wydrukowali na laserówce. Do tego przycięcie gilotyną i coś czego nazwy nie pamietam, ale wycina taki rowek, który ułatwia zginanie papieru nie robią się wokół zagięcia "zmarszczki".

Ostatecznie wydruk wychodzi bardzo ładnie.

caroline, a drogi jest taki wydruk? gdzie zaniosłaś?
ewentualnie zrobię te winietki na papierze wizytówkowym i ozdobię, np. prósząc miałkim brokatem holograficznym...

imageimage
Caroline...a moze fotkę wkleisz?

image
image
Co do pytania o wydruk to za 17 stron A4, wydruk czarno-biały, przycięcie i zrobienie rowka na zgięcie zapłacilismy ok. 30zł. Zrobili nam to w Sopocie, ul. Wejherowska, w ciągu takich pawiloników, przy wiadukcie.

A co do zdjęcia to właśnie ozdobiłam nasze zaproszenia i tak wyszło:
image

Inne tematy z forum Wesele

bielizna ślubna - gdzie kupić? (36 odpowiedzi)

Dziewczyny tak jak w tytule, gdzie najlepiej w trójmieście dobrać bieliznę ślubną? macie może...

ile planujecie wydać na ślub i wesele? (216 odpowiedzi)

znalazłam na forum podobny wątek, jednak tam dziewczyny wypisywały tylko kwoty, a nie o to mi...

sukienki wieczorowe (58 odpowiedzi)

dziewczyny, wiecie gdzie można dostać ładne sukienki wieczorowe?? proste i eleganckie, dla matki...

do góry